Sessionskvalitet

Rapporten Sessionskvalitet er endnu ikke kompatibel med Google-signaldata.
I denne artikel:

Se data om sessionskvalitet

Sådan åbner du rapporten Sessionskvalitet:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Målgruppe > Adfærd > Sessionskvalitet.

Data for sessionskvalitet er 24 timer forsinket – rapporten er afhængig af, at de daglige kombinationstabeller er behandlet fuldt ud.

En ejendom skal opfylde forudsætningerne for data, for at rapporten kan ses i visningerne for den pågældende ejendom.

Hvilke rapporteringsvisninger inkluderer rapporten?

Hvis en ejendom har færre end 15 visninger, er rapporten synlig i alle visninger.

Hvis en ejendom har 15 eller flere visninger, er rapporten synlig i standardvisningen. Få flere oplysninger om indstilling af standardvisningen.

Hvis der også er en visning ud over standardvisningen, der er knyttet til BigQuery, er rapporten også synlig i den pågældende visning.

Om sessionskvalitet

Ved hjælp af maskinlæringsteknologi svarende til den, der benyttes til Smart Lists og Smarte mål, beregner Analytics dimensionen Sessionskvalitet og metric'en Gennemsnitlig sessionskvalitet med det formål at estimere, hvor tæt en bruger er på at foretage en konvertering. Brugerengagement vurderes for hver session, og hvor tæt en bruger er på at foretage en konvertering, udtrykkes som et resultat på 1-100 for hver session inden for datointervallet, idet 1 repræsenterer længst fra og 100 tættest på en transaktion. En værdi på 0 angiver, at der ikke er foretaget en beregning for den pågældende metric for det valgte tidsrum.

Sessionskvalitet beregnes for individuelle sessioner.

Gennemsnitlig sessionskvalitet beregnes for alle sessioner, der er relateret til en dimension, for det aktuelle datointerval. Eksempel:

• Resultatet for alle sessioner, hvor Kilde er lig med Google i tidsrummet fra den 1. januar til den 31. januar
  • Resultatet for alle sessioner, hvor Land er lig med Danmark i tidsrummet fra den 1. januar til den 31. januar

Dimensionen Sessionskvalitet kan ses i rapporten Sessionskvalitet og i Analytics-segmenter, remarketingmålgrupper og tilpassede rapporter.

Metric'en Gns. sessionskvalitet kan ses i rapporten Sessionskvalitet og er også tilgængelig i tilpassede rapporter.

Forudsætninger

Analytics skal bruge følgende data for at kunne beregne dimensionen og metric'en:

• Mindst 1.000 e-handelstransaktioner pr. måned. Du skal have implementeret sporing af e-handel.
  • Når den indledende grænse på 1.000 e-handelstransaktioner er nået, skal Analytics bruge 30 dage for at kunne foretage modellering.

Rapporten Sessionskvalitet

Standarddata i rapporten Sessionskvalitet

I rapporten Sessionskvalitet kan du se følgende:

• Fordelingen af sessioner, både med og uden transaktioner, på tværs af fem filsæt for sessionskvalitet (histogram)
  • Anskaffelses-, adfærds- og konverterings-metrics for sessioner på tværs af dimensionerne Standardkanalgruppering, Kilde og Medium (tabel)

Sådan bruger du data om sessionskvalitet

Segmenter

Med segmenter kan du se på en hvilken som helst delmængde af dine data ud fra grænseværdier for sessionskvalitet. Du kan f.eks. oprette et segment for Sessionskvalitet > 75 og derefter undersøge ting såsom følgende:

• Hvordan resultatet for de brugere, som med stor sandsynlighed vil foretage en konvertering, er i forhold til dit generelle brugergrundlag. Udgør de kun en lille del af det samlede antal brugere, eller er du via kombinationen af din annoncering og dit website i stand til at få en stor procentdel af brugerne til at udvise engagement?
  • Hvilke af dine søgeord og kampagner der udmønter sig i meget engagerede brugere.
  • Hvilke konverteringsstier der er mest effektive, og hvor på stien din annoncering vil være mest effektiv.

Omvendt kan du bruge en lav grænseværdi til at undersøge den modsatte ende af brugerspektret:

• Hvor stor en procentdel af dine brugere har sessioner af lav kvalitet?
  • Adskiller de søgeord og kampagner, der tiltrækker brugere med sessioner af lav kvalitet, sig fra dem, der tiltrækker mere værdifulde brugere? Og vil det i givet fald være en fordel at afsætte en mindre del af budgettet til dem?
  • Hvilke konverteringsstier følger de brugere, der opnår et dårligere resultat? Er der mulighed for mere effektiv marketing på disse stier?

Remarketingmålgrupper

Brugere, der er lige på tærsklen til at foretage en konvertering, er lettere at overbevise om, at de bør fuldføre den pågældende konvertering. Eksempelvis har brugere, som har undersøgt produktoplysninger eller lagt varer i indkøbsvognen, udsendt et stærkt signal om, at de er meget interesserede i de pågældende produkter. En effektiv opfølgning fra din side i form af en gennemtænkt remarketingkampagne kan give det sidste skub, der skal til for at få dem til at fuldføre processen.

Ved at oprette remarketingmålgrupper med udgangspunkt i meget engagerede brugere og offentliggøre de pågældende målgrupper på de forskellige marketingplatforme, som du benytter, f.eks. Google Ads og Display & Video 360, kan du få brugerne til at udvise fornyet engagement alle de steder, hvor du har en onlineprofil.

Du kan også offentliggøre disse målgrupper i Optimize, så du kan få et klart billede af, hvilke justeringer af dit websiteindhold der med størst sandsynlighed vil føre til konverteringer.