Bruk av målgrupper i Analytics-rapporter

Bruk målgrupper som dimensjoner i segmenter, egendefinerte rapporter og egendefinerte trakter.

Når du har definert en målgruppe, kan du bruke den til å fokusere Analytics-rapportene dine på de aktuelle brukerne. Hvis du for eksempel setter sammen en bred brukermålgruppe som har foretatt gjentatte kjøp det siste året, kan du utforske de aktuelle dataene for å prøve å finne mønstre: kjøper brukere fra bestemte geografiske områder oftere, er kjøpene jevnt fordelt på alder og kjønn, varierer kjøpene etter sesong, hvilke kampanjer genererer kjøp, og hvilke tider på dagen legger brukerne ut mest penger?

Finn ut mer om hvordan du setter sammen målgrupper.

For å se data i målgrupperapporten må du først:

Dataene for en målgruppe er tilgjengelige i rapporter fra og med datoen du publiserer den aktuelle målgruppen til Analytics. Data før denne datoen er ikke tilgjengelige.

Du kan publisere målgrupper til Analytics når du setter dem sammen, og du kan publisere nåværende målgrupper til Analytics.

Når du har satt sammen en målgruppe og publisert den i Analytics, er den tilgjengelig som primær dimensjon i målgrupperapporten, som sekundær dimensjon i andre rapporter og som dimensjon i segmenter, egendefinerte rapporter og egendefinerte trakter.

Målgrupper er bare tilgjengelige i visningsrapporteringen der de ble opprettet.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Målgrupper i segmenter

Når du definerer et segment, må du bruke Målgruppe-dimensjonen til å opprette vilkår:

Betingelsesgenereringsverktøyet for segmenter med liste over nåværende målgrupper

Målgruppene du har satt sammen, vises som verdier du kan velge for dimensjonen, for eksempel følgende:

Målgruppen inneholder tidligere kjøpere

Når du tar i bruk segmentet på rapportene dine, har dataene fokus på den aktuelle målgruppen.

Hvis du bruker en bred målgruppedefinisjon, for eksempel brukere som har foretatt gjentatte kjøp det siste året, kan du ta i bruk flere filtre og vilkår for å undersøke bestemte faktorer i den aktuelle målgruppen, slik som kjønn, aldersgruppe, interesser og bestemte kjøpsmønstre.

Finn ut mer om hvordan du oppretter segmenter.

Målgrupper i egendefinerte rapporter

Du kan opprette egendefinerte rapporter med fokus på målgruppene dine, og ta med eventuelle beregninger og tilleggsdimensjoner du ønsker å undersøke.

Når du definerer dimensjonsdetaljene for en egendefinert rapport, velger du Målgruppe:

Konfigurasjon av egendefinert rapport, der Målgruppe er valgt som detalj om dimensjonen

På samme måte som for rapporter du tar i bruk segmenter på ut fra målgruppene dine, kan du bruke disse egendefinerte rapportene til utelukkende å undersøke data som er generert av brukerne i målgruppen din, og du kan i tillegg definere dimensjonene og beregningene i rapportene.

Finn ut mer om hvordan du oppretter egendefinerte rapporter.

Målgrupper i egendefinerte trakter

Når du oppretter en egendefinert trakt som et aspekt ved en egendefinert rapport, kan du definere traktetrinnene, slik at de bare omfatter medlemmene av en av målgruppene dine:

Konfigurasjon av egendefinert trakt, der Målgruppe er valgt som fasedefinisjon

Finn ut mer om hvordan du oppretter egendefinerte trakter.

Målgrupperapporten