Doelgroepen gebruiken in Analytics-rapporten

Gebruik doelgroepen als dimensies in segmenten, aangepaste rapporten en aangepaste trechters.

Nadat u een doelgroep heeft gedefinieerd, kunt u deze gebruiken om uw Analytics-rapporten op die gebruikers te richten. Bijvoorbeeld, als u een brede doelgroep maakt van gebruikers die in het afgelopen jaar herhaalde aankopen hebben gedaan, kunt u die gegevens onderzoeken om te vast te stellen of er patronen zichtbaar worden: doen gebruikers uit bepaalde geografische gebieden vaker een aankoop, zijn de aankopen evenredig verdeeld over leeftijd en geslacht, is er een seizoensinvloed op de aankopen, welke campagnes bevorderen aankopen en op welke tijdstippen geven de gebruikers het meeste geld uit?

Meer informatie over hoe u doelgroepen maakt.

Als u gegevens uit het rapport Doelgroepen wilt weergeven, moet u eerst:

Gegevens voor een doelgroep zijn in rapporten beschikbaar vanaf de datum waarop u de doelgroep naar Analytics publiceert. Gegevens vóór die datum zijn niet beschikbaar.

U kunt doelgroepen naar Analytics publiceren op het moment dat u ze maakt en u kunt bestaande doelgroepen naar Analytics publiceren.

Nadat u een doelgroep heeft gemaakt en gepubliceerd in Analytics, is deze beschikbaar als een primaire dimensie in het Doelgroepenrapport, als een secundaire dimensie in andere rapporten en als een dimensie in segmenten, aangepaste rapporten en aangepaste trechters.

Een doelgroep is alleen beschikbaar in de weergave waarin u deze maakt.

In dit artikel:

Doelgroepen in segmenten

Wanneer u een segment definieert, gebruikt u de dimensie Doelgroep om een voorwaarde te maken:

De functie om voorwaarden te maken met een lijst van bestaande doelgroepen

Het doelgroepen die u heeft aangemaakt, verschijnen als waarden die u kunt kiezen voor de dimensie, bijvoorbeeld:

Doelgroep bevat Eerdere kopers

Wanneer u het segment op uw rapporten toepast, zijn de gegevens gericht op die doelgroep.

Als u een brede doelgroepdefinitie gebruikt, zoals gebruikers die het afgelopen jaar meer dan eens aankopen hebben gedaan, kunt u extra filters en voorwaarden toepassen om specifieke elementen van die doelgroep, zoals geslacht, leeftijd, interesses en specifieke aankoopniveaus te onderzoeken.

Meer informatie over segmenten maken.

Doelgroepen in aangepaste rapporten

U kunt aangepaste rapporten maken die zijn gericht op uw doelgroep en de statistieken en extra dimensies bevatten die u wilt onderzoeken.

Wanneer u de dimensiedetails voor een aangepast rapport definieert, selecteert u Doelgroep:

Configuratie van aangepast rapport, met Doelgroep geselecteerd als dimensiedetail

Net als bij rapporten die u op basis van uw doelgroepen segmenteert, kunt u met deze aangepaste rapporten gegevens onderzoeken die uitsluitend door de gebruikers in uw doelgroep worden gegenereerd. Bovendien heeft u de extra flexibiliteit om de dimensies en statistieken in de rapporten te kunnen definiëren.

Meer informatie over aangepaste rapporten maken.

Doelgroepen in aangepaste trechters

Wanneer u een aangepaste trechter maakt als onderdeel van een aangepast rapport, kunt u de trechterfases zo definiëren dat ze uitsluitend leden van een van uw doelgroepen bevatten:

Configuratie van aangepaste trechter, met doelgroep geselecteerd als fasedefinitie

Meer informatie over aangepaste trechters maken.

Het rapport Doelgroepen