Yleisöjen käyttäminen Analytics-raporteissa

Käytä yleisöjä ulottuvuuksina segmenteissä, muokatuissa raporteissa ja muokatuissa suppiloissa.

Kun olet määrittänyt yleisön, voit keskittyä Analytics-raporteissasi kyseiseen yleisöön kuuluviin käyttäjiin. Jos esimerkiksi luot laajan yleisön käyttäjistä, jotka ovat tehneet toistuvasti ostoksia viime vuoden aikana, voit selvittää kyseisen datan perusteella, esiintyykö toiminnassa tiettyjä johdonmukaisuuksia. Voit esimerkiksi tutkia, tekevätkö tietyillä maantieteellisillä alueilla olevat käyttäjät muita enemmän ostoksia, jakautuvatko ostokset tasaisesti eri ikäryhmien ja sukupuolten kesken tai vaikuttaako vuodenaika ostosten tekemiseen. Lisäksi voit selvittää, mitkä kampanjat johtavat useimmin ostoksiin ja mihin vuorokaudenaikaan käyttäjät kuluttavat eniten rahaa.

Lue lisätietoja yleisöjen luomisesta.

Jos haluat katsella dataa Yleisöt-raportissa, sinun täytyy ensin

Yleisöä koskeva data näytetään raporteissa siitä päivästä alkaen, jolloin julkaiset yleisön Analyticsissa. Ennen kyseistä päivää kerätty data ei ole saatavilla.

Voit julkaista yleisöt Analyticsissa niiden luomisen yhteydessä. Myös aiemmin luotuja yleisöjä voi julkaista Analyticsissa.

Kun olet luonut yleisön ja julkaissut sen Analyticsissa, se on käytettävissä ensisijaisena ulottuvuutena yleisöraportissa, toissijaisena ulottuvuutena muissa raporteissa sekä ulottuvuutena segmenteissä, muokatuissa raporteissa ja muokatuissa suppiloissa.

Yleisö on käytettävissä vain siinä näkymässä, jossa se on luotu.

Tässä artikkelissa:

Yleisöt segmenteissä

Kun määrität segmentin, luo ehto Yleisö-ulottuvuuden avulla:

Segmenttiehtojen määritystyökalu sekä aiemmin luotujen yleisöjen luettelo

Luomasi yleisöt näkyvät ulottuvuudelle valittavissa olevina arvoina esimerkiksi seuraavasti:

Yleisö sisältää Ostoksia tehneet asiakkaat

Kun otat segmentin käyttöön raporteissasi, datassa keskitytään kyseiseen yleisöön.

Jos käytät laajan yleisön määritystä (luomalla yleisön esimerkiksi käyttäjistä, jotka ovat tehneet ostoksia toistuvasti viime vuoden aikana), voit tutkia yleisön tiettyjä ominaisuuksia määrittämällä lisäsuodattimia ja ‑ehtoja. Voit tutkia esimerkiksi yleisöön kuuluvien käyttäjien sukupuolta, ikää, kiinnostuksen kohteita ja sitä, miten suurella summalla käyttäjät ovat tehneet ostoksia.

Lue lisätietoja segmenttien luomisesta.

Yleisöt muokatuissa raporteissa

Voit luoda yleisöihisi pohjautuvia muokattuja raportteja ja lisätä niihin mitä tahansa käyttötietoja ja lisäulottuvuuksia, joita haluat tutkia.

Kun määrität muokattuun raporttiin ulottuvuushierarkiaa, valitse Yleisö:

Muokatun raportin määritykset, joissa Yleisö on valittu ulottuvuushierarkiaksi

Tietyissä raporteissa voit ottaa käyttöön yleisöihisi perustuvia segmenttejä. Muokattujen raporttien avulla voit vastaavasti tutkia vain yleisöösi kuuluviin käyttäjiin perustuvaa dataa ja määrittää lisäksi raporteissa näytettävät ulottuvuudet ja käyttötiedot vieläkin joustavammin.

Lue lisätietoja muokattujen raporttien luomisesta.

Yleisöt muokatuissa suppiloissa

Kun luot muokatun suppilon osaksi muokattua raporttia, voit määrittää suppilon vaiheet siten, että ne sisältävät jäseniä vain yhdestä yleisöstäsi:

Muokatun suppilon määritykset, joissa Yleisö on valittu vaiheen määritykseksi

Lue lisää muokattujen suppiloiden luomisesta.

Yleisöt-raportti