[GA4] Tapahtumien seuraaminen DebugView'ssa

Seuraa Analyticsin verkkosivustoltasi tai mobiilisovelluksestasi keräämiä tapahtumia reaaliaikaisesti

Näet DebugView'ssa tapahtumia ja käyttäjän ominaisuuksia, joita Analytics kerää käyttäjältä reaaliaikaisesti. Sen avulla voit ratkaista ongelmia samalla kun asennat tageja tai seuraat ulkoisen käyttäjän reaaliaikaista toimintaa. Jos haluat käyttää DebugView'ta, sinun on otettava virheenkorjaustila käyttöön.

Virheenkorjaustilan käyttöönotto

Voit ottaa virheenkorjaustilan käyttöön omalla laitteellasi tai kaikkien käyttäjien laitteilla esiintyville tapahtumille. Kun ratkaiset tagien asennukseen liittyviä ongelmia, sinun kannattaa ottaa virheenkorjaustila käyttöön omalla laitteellasi, jotta tunnistat laitteesi helposti DebugView'n Virheenkorjauslaite-valikosta.

Tässä osiossa kerrotaan, miten voit ottaa virheenkorjaustilan käyttöön verkkosivustolla. Jos haluat ottaa virheenkorjaustilan käyttöön Android- tai iOS-sovelluksessa, tutustu tähän artikkeliin.

Virheenkorjaustilan käyttöönotto omalla laitteella

Voit ottaa virheenkorjaustilan käyttöön omalla laitteellasi käyttämällä Google Tag Assistantia osoitteessa tagassistant.google.com tai esikatselutilassa. Tag Assistant ottaa virheenkorjaustilan käyttöön lisäämällä verkkosivustosi osoitteeseen parametrin.

Virheenkorjaustilan käyttöönotto kaikilla laitteilla

Jos haluat ottaa virheenkorjaustilan käyttöön kaikkien käyttäjien laitteilla, sinun on päivitettävä määritykset.

Google-tagi (gtag.js)

Kaikkien tapahtumien seuraaminen

Jos haluat seurata sivun kaikkia tapahtumia, lisää 'debug_mode':true-parametri config-komentoon:

gtag('config', 'G-12345ABCDE', { 'debug_mode':true });

Tiettyjen tapahtumien seuraaminen

Jos haluat seurata vain tiettyjä tapahtumia, lisää 'debug_mode':true-parametri vain kyseisiin tapahtumiin. Esimerkki:

gtag('event', 'xyz', { 'debug_mode':true });

Virheenkorjaustilan poistaminen käytöstä

Poista virheenkorjaustila käytöstä jättämällä 'debug_mode'-parametri pois. Tila ei poistu käytöstä, jos muutat parametrin arvoksi false.

Google Tag Manager

Kaikkien tapahtumien seuraaminen

Jos haluat seurata verkkosivuston kaikkien kävijöiden toimintaa, aseta Google-tagissa debug_mode-kentän arvoksi true.

Tiettyjen tapahtumien seuraaminen

Jos haluat seurata vain tiettyihin tapahtumiin liittyvää toimintaa, aseta "Google Analytics: GA4-tapahtuma" ‑tagissa debug_mode-kentän arvoksi true.

Virheenkorjaustilan poistaminen käytöstä

Poista virheenkorjaustila käytöstä jättämällä 'debug_mode'-kenttä pois. Tila ei poistu käytöstä, jos muutat kentän arvoksi false.

Tapahtumien seuraaminen DebugView'ssa

Tapahtumat eivät näy virheenkorjaustilassa, jos olet ottanut käyttöön yksityisyysasetukset asiakaspuolella tai jos olet ottanut käyttöön suostumustilan eivätkä käyttäjät ole antaneet suostumusta Analytics-evästeille.

Troubleshooting in Google Analytics

Kun olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön laitteillasi, mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja valitse Datan näyttäminen ‐kohdasta DebugView. Ala käyttää verkkosivustoasi tai sovellustasi ja seuraa tapahtumia niiden käynnistyessä.

Sekuntikohtainen striimi (keskimmäinen sarake) sisältää tapahtumat, jotka on kirjattu 60 viime sekunnin aikana. Minuuttikohtainen striimi (vasemmanpuoleinen sarake) sisältää tapahtumasarjat, jotka on kirjattu 30 viime minuutin aikana. Oikeanpuoleisesta sarakkeesta näet 30 viime minuutin aikana kirjatut suosituimmat tapahtumat ja käyttäjän ominaisuudet valitulla laitteella.

Sekuntikohtainen striimi

Näet oletuksena luettelon viimeisen 60 sekunnin aikana kirjatuista tapahtumista. Kunkin tapahtuman yhteydessä näkyy aikaleima, joka ilmaisee, milloin tapahtuma on kirjattu kehityslaitteella. Klikkaamalla tapahtumaa näet luettelon siihen liittyvistä parametreista. Tapahtumat tulevat sitä mukaa näkyviin striimiin (uusimmat ylimpänä), kun käyttäjän ominaisuuksien arvot muuttuvat sovelluksen käytön aikana.

Minuuttikohtainen striimi

Tässä striimissä näet joukon ympyröitä, joista jokainen vastaa yhtä minuuttia 30 viime minuutin ajalta. Ympyrässä näkyvä numero ilmaisee kyseisen minuutin aikana kirjattujen tapahtumien määrän. Kun klikkaat jotakin näistä ympyröistä, kyseisen minuutin aikana kirjatut tapahtumat lisätään sekuntikohtaiseen striimiin.

Suosituimmat tapahtumat ja Nykyiset käyttäjän ominaisuudet

Suosituimmat tapahtumat ‑taulukosta näet suosituimmat tapahtumat 30 viime minuutin ajalta. Nykyiset käyttäjän ominaisuudet ‑taulukosta näet käyttäjän ominaisuuksien viimeisimmän tilan valitulla kehityslaitteella.

Laitteen valitsin

Jos olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön useilla eri kehityslaitteilla, laitteen valitsimen avulla voit valita tietyn laitteen, johon haluat keskittyä DebugView-raportissa. Tällä tavalla useat kehittäjät voivat paneutua omaan instrumentointiinsa ja omiin validointimenetelmiinsä vaikuttamatta muiden kehittäjien työhön. Laitteen valitsimen valikko sijaitsee raportin vasemmassa yläkulmassa kohdassa VIRHEENKORJAUSLAITE.

Attribuutiodata

Reaaliaikaisen raportin tavoin myös DebugView-raportti suorittaa pienimuotoisen attribuutioanalyysin varmistaakseen responsiivisen raportoinnin. Tarkimmat attribuutiotiedot löytyvät hankintaraporteista.

Mitä seuraavaksi?

Virheenkorjaustilan käytön aikainen liikenne on tärkeää suodattaa pois, jotta keräämäsi data ei vaikuta negatiivisesti raporteissa näkyvään dataan. Voit suodattaa kehittäjän liikenteen pois, jolloin virheenkorjaustilan käytön aikana kerätty data ei vaikuta raporttidataan. Lue lisää