[GA4] Tapahtumien seuraaminen DebugView'ssa

Seuraa verkkosivuston tai mobiilisovelluksen tapahtumia niiden käynnistyessä

DebugView-raportissa näkyy dataa (tapahtumista, tapahtumaparametreista ja käyttäjän ominaisuuksista) sitä mukaa, kun Analytics kerää sitä. Raportin avulla voit ottaa käyttöön datankeruun, ratkaista ongelmia ja saada selville, mitä käyttäjä tekee sivustollasi tai sovelluksessasi.

Jotta voit käyttää DebugView-raporttia, ota virheenkorjaustila käyttöön ja valitse vasemmalta Määritä > DebugView.

Vaihe 1: Ota virheenkorjaustila käyttöön

Google-tagi (verkkosivustot)

Jos haluat ottaa Analyticsin virheenkorjaustilan käyttöön selaimella, asenna Google Analyticsin Debugger-Chrome-laajennus. Kun laajennus on asennettu, ota se käyttöön ja päivitä sivu. Tämän jälkeen laajennus kirjaa debug_mode':true-tapahtumat siihen asti, kun poistat sen käytöstä.

Jos haluat seurata sivun kaikkia tapahtumia, lisää 'debug_mode':true-parametri gtag('config')-tagiin:

gtag('config', 'G-12345ABCDE',{ 'debug_mode':true });

Jos taas haluat seurata vain tiettyjä tapahtumia, lisää 'debug_mode':true-parametri vain kyseisiin tapahtumiin. Esimerkki:

gtag('event', 'xyz', { 'debug_mode':true });

Poista virheenkorjaustila käytöstä sulkemalla 'debug_mode'-parametri pois. Virheenkorjaustilaa ei poisteta käytöstä, jos muutat parametrin arvoksi false.

Google Tag Manager (verkkosivustot)

Jos haluat seurata kaikkia tapahtumia, käytä Google Analytics: GA4-määritys ‑tagityyppiä ja lisää kenttä 'debug_mode' = true:

Jos taas haluat seurata vain tiettyjä tapahtumia, käytä Google Analytics: GA4-tapahtuma ‑tagityyppiä ja aseta debug_mode-kentässä tapahtuman arvoksi true.

Poista virheenkorjaustila käytöstä sulkemalla 'debug_mode'-kenttä pois. Virheenkorjaustilaa ei poisteta käytöstä, jos muutat kentän arvoksi false.

Google Analytics for Firebase (mobiilisovellukset)

Lisätietoa virheenkorjaustilan käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta Android- tai iOS-projektissa on artikkelissa Debug events.

Kun olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön, tapahtumat näkyvät DebugView-raportissa sekä Google Analyticsissa että Firebase-konsolissa.

Vaihe 2: Seuraa tapahtumia

Huom. Tapahtumat eivät näy virheenkorjaustilassa, jos olet ottanut käyttöön yksityisyysasetukset asiakaspuolella tai jos olet ottanut käyttöön suostumustilan eivätkä käyttäjät ole antaneet suostumusta Analytics-evästeiden käyttämiseen.

Kun olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön laitteillasi, valitse vasemmalla olevasta navigointipaneelista Määritä > DebugView. Ala käyttää verkkosivustoasi tai sovellustasi ja seuraa tapahtumia niiden käynnistyessä.

Sekuntikohtainen striimi (keskimmäinen sarake) sisältää tapahtumat, jotka on kirjattu 60 viime sekunnin aikana. Minuuttikohtainen striimi (vasemmanpuoleinen sarake) sisältää tapahtumasarjat, jotka on kirjattu 30 viime minuutin aikana. Oikeanpuoleisesta sarakkeesta näet 30 viime minuutin aikana kirjatut Suosituimmat tapahtumat ja Nykyiset käyttäjän ominaisuudet valitulla kehityslaitteella.

Sekuntikohtainen striimi

Näet oletuksena luettelon viimeisen 60 sekunnin aikana kirjatuista tapahtumista. Kunkin tapahtuman yhteydessä näkyy aikaleima, joka ilmaisee, milloin tapahtuma on kirjattu kehityslaitteella. Klikkaamalla tapahtumaa näet luettelon siihen liittyvistä parametreista. Koska käyttäjän ominaisuuksiin liittyvät arvot muuttuvat sovelluksen käytön aikana, tapahtumat näkyvät striimissä siten, että uusimmat ovat striimin yläosassa.

Minuuttikohtainen striimi

Tässä striimissä näet joukon ympyröitä, joista jokainen vastaa yhtä minuuttia 30 viime minuutin ajalta. Ympyrässä näkyvä numero ilmaisee kyseisen minuutin aikana kirjattujen tapahtumien määrän. Kun klikkaat jotakin näistä ympyröistä, kyseisen minuutin aikana kirjatut tapahtumat lisätään sekuntikohtaiseen striimiin.

Suosituimmat tapahtumat ja Nykyiset käyttäjän ominaisuudet

Suosituimmat tapahtumat ‑taulukosta näet suosituimmat tapahtumat 30 viime minuutin ajalta. Nykyiset käyttäjän ominaisuudet ‑taulukosta näet käyttäjän ominaisuuksien viimeisimmän tilan valitulla kehityslaitteella.

Laitteen valitsin

Jos olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön useilla eri kehityslaitteilla, laitteen valitsimen avulla voit valita tietyn laitteen, johon haluat keskittyä DebugView-raportissa. Tällä tavalla useat kehittäjät voivat paneutua omaan instrumentointiinsa ja omiin validointimenetelmiinsä vaikuttamatta muiden kehittäjien työhön. Laitteen valitsimen valikko sijaitsee raportin vasemmassa yläkulmassa kohdassa VIRHEENKORJAUSLAITE.

Attribuutiodata

Reaaliaikaisen raportin tavoin myös DebugView-raportti suorittaa pienimuotoisen attribuutioanalyysin varmistaakseen responsiivisen raportoinnin. Tarkimmat attribuutiotiedot löytyvät hankintaraporteista.