Rapporten Målgrupper

Målgrupper i Analytics är användare som du grupperar baserat på en kombination av attribut som är meningsfulla för ditt företag.

En målgrupp kan helt enkelt vara nuvarande kunder (inkludera användare som har > 0 produktvisningar och uteslut användare som har > 0 köp).

Du kan även behöva en mer detaljerad definition som identifierar kunder som har tittat på informationssidan för produkt A och sedan, inom tre sessioner eller sju dagar, återvänt för att köpa produkten

Du kan skapa breda definitioner, som alla användare som någon gång har köpt en produkt, eller alla användare som har handlat de senaste 12 månaderna men inte under de senaste 2.

Läs mer om hur du skapar målgrupper.

När du har definierat en målgrupp kan du:

• Aktivera målgruppen på plattformar som Google Ads och Display & Video 360 så att du kan rikta in dina marknadsföringsåtgärder på dessa användare
  • Tillämpa målgruppen på dina Analytics-rapporter och på så sätt utforska deras beteende som svar på din marknadsföring. Du kan använda målgruppen som en sekundär dimension i rapporter och som en dimension i segment, anpassade rapporter och anpassade trattar.

Den här artikeln fokuserar på analys av målgruppsdata med Målgruppsrapporten.

Innehåll i artikeln:

Förutsättningar

Målgruppsrapporten omfattar bara målgrupper (och relaterad data) som du skapar i Analytics.

Om du vill se data i Målgruppsrapporten måste du först:

Data för en målgrupp finns tillgänglig i rapporter från och med det datum då du publicerar målgruppen i Analytics. Data före detta datum är inte tillgänglig.

Du kan publicera målgrupper i Analytics när du skapar dem och även publicera befintliga målgrupper i Analytics.

Se målgruppsdata

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Målgrupper.

Om informationen

Rapporten täcker målgrupper som du skapar och publicerar i destinationen Google Analytics.

Data för den aktuella dagen är inte tillgänglig i den här rapporten.

Gränser

Du kan ha högst 50 målgrupper publicerade samtidigt i ett Analytics-konto och högst 20 publicerade för en enskild egendom i kontot.

Målgrupper som är baserade på anpassade dimensioner som använder läget Import vid sökfråga stöds inte. Målgruppsinformation utvärderas vid bearbetningstillfället.

Målgrupper är tillgängliga endast i vyn där du skapar dem.

Vad du kan lära dig av statistiken

Förvärv

Förvärvsstatistiken talar om hur många användare en målgrupp skickar till dig (användare) och hur bra målgruppen presterar vad gäller potentiella nya affärer (% nya användare, nya användare).

Beteende

Beteendestatistiken talar om hur bra din webbplats engagerar användare, om de lämnar webbplatsen efter att bara ha besökt en sida (avvisningsfrekvens), om de tittar på flera sidor (sidor/session) och om de interagerar med ditt innehåll så länge som du skulle vilja.

Konverteringar

Konverteringsstatistiken talar om ifall användare slutför transaktioner och uppfyller mål, och därmed genererar intäkter i den takt du skulle vilja.

Så här svarar du

Om en viss målgrupp presterar bra vad gäller att tillhandahålla användare som interagerar och konverterar kan du:

• Lägga en större del av din marknadsföringsbudget på att bjuda på annonser för dessa användare
  • Utöka antalet webbplatser där du bjuder på annonser som visas för dessa användare
  • Bjuda på annonser som visas för dessa användare under fler timmar på dagen

Om en målgrupp presterar dåligt totalt sett kan du minska den budget du lägger på den eller helt utesluta den ur din marknadsföring.

Om en målgrupp tillhandahåller ett rimligt antal användare men de inte konverterar kan det finnas en konflikt mellan annonserna de ser och ditt innehåll. Det kan även indikera design- eller teknikproblem som förhindrar konverteringar.

Om en målgrupp å andra sidan tillhandahåller färre användare än du skulle vilja men dessa användare konverterar kan du använda den målgruppen som utgångspunkt, utveckla liknande målgrupper och utöka din marknadsföring till dessa användare.