Het rapport Doelgroepen

Doelgroepen in Analytics zijn gebruikers die u groepeert op basis van een combinatie van kenmerken die belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Een doelgroep zou uit niet meer kunnen bestaan dan de huidige kopers (neem gebruikers op die een of meer productweergaven hebben en sluit gebruikers uit die een of meer aankopen hebben gedaan).

Of u heeft misschien een gedetailleerdere definitie nodig om kopers te identificeren die de detailpagina voor product A hebben bekeken en vervolgens binnen drie sessies of zeven dagen terugkeerden om het product te kopen.

U kunt ruime definities maken, zoals alle gebruikers die ooit een product hebben gekocht of alle gebruikers die de laatste twaalf maanden een aankoop deden maar niet de laatste twee maanden.

Meer informatie over hoe u doelgroepen maakt.

Nadat u een doelgroep heeft gedefinieerd, kunt u het volgende doen:

• De doelgroep activeren op platforms zoals Google Ads en Display & Video 360, zodat u uw marketingactiviteiten op die gebruikers kunt richten.
  • De doelgroep toepassen op uw Analytics-rapporten om te onderzoeken hoe deze reageert op uw marketing. U kunt de doelgroep als een secundaire dimensie gebruiken in rapporten en als een dimensie in segmenten, aangepaste rapporten en aangepaste trechters.

Dit artikel is gericht op de analyse van de doelgroepgegevens met het Doelgroepenrapport.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Vereisten

Het rapport Doelgroepen bevat uitsluitend doelgroepen (en hun gerelateerde gegevens) die u in Analytics maakt.

Als u gegevens uit het rapport Doelgroepen wilt weergeven, moet u eerst het volgende doen:

Gegevens voor een doelgroep zijn in rapporten beschikbaar vanaf de datum waarop u de doelgroep naar Analytics publiceert. Gegevens vóór die datum zijn niet beschikbaar.

U kunt doelgroepen naar Analytics publiceren op het moment dat u ze maakt en u kunt bestaande doelgroepen naar Analytics publiceren.

Doelgroepgegevens weergeven

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar de weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Doelgroep > Doelgroepen.

Over de gegevens

Het rapport omvat doelgroepen die u maakt en naar de bestemming Google Analytics publiceert.

In dit rapport zijn geen gegevens voor de huidige dag beschikbaar.

Limieten

U kunt op elk gewenst moment maximaal vijftig naar Analytics gepubliceerde doelgroepen hebben en maximaal twintig doelgroepen in één property in dat account.

Doelgroepen die zijn gebaseerd op aangepaste dimensies die de importmodus 'op het moment van de query' gebruiken, worden niet ondersteund. Doelgroepgegevens worden geëvalueerd tijdens de verwerking.

Doelgroepen zijn alleen beschikbaar in de weergave waarin u deze maakt.

Wat de statistieken zeggen

Acquisitie

Met de statistieken voor Acquisitie kunt u het volume gebruikers zien dat de doelgroep u levert (Gebruikers) en hoe goed de doelgroep werkt om potentiële nieuwe klanten te krijgen (Percentage nieuwe gebruikers, Nieuwe gebruikers).

Gedrag

Met statistieken voor Gedrag kunt u zien hoe goed uw site de betrokkenheid van gebruikers bevordert, of ze na slechts één pagina te hebben bekeken (Bouncepercentage) weer weggaan, of ze meerdere pagina's bekijken (Pagina's/sessie) en of ze de hoeveelheid tijd aan uw content besteden die u graag ziet.

Conversies

Met de Conversiestatistieken kunt u achterhalen of gebruikers met de door u gewenste frequentie transacties en doelen afronden en opbrengsten genereren.

Hoe te reageren

Als een bepaalde doelgroep goed presteert door gebruikers te leveren die betrokkenheid tonen en converteren, kunt u:

• Een groter deel van uw marketingbudget inzetten om op advertenties voor die gebruikers te bieden
  • Het aantal sites verhogen waarop u biedt voor advertenties die aan die gebruikers worden weergegeven
  • Het aantal uren van de dag verhogen waarop u biedt voor advertenties die aan die gebruikers worden weergegeven

Als een doelgroep over het algemeen slecht presteert, kunt u het budget verkleinen dat u eraan besteedt of de doelgroep geen deel meer laten uitmaken uw marketing.

Als een doelgroep redelijke aantallen gebruikers levert, maar die gebruikers niet converteren, passen de advertenties die ze zien en uw content mogelijk niet goed bij elkaar of kan het wijzen op ontwerp- of technische problemen die het onmogelijk maken dat ze converteren.

Als een doelgroep echter minder gebruikers oplevert dan u wilt, maar die gebruikers converteren wel, kunt u op basis van deze doelgroep vergelijkbare doelgroepen ontwikkelen en de marketing naar die gebruikers uitbreiden.