Få insikter och ställ frågor

Upptäck konkreta åtgärder, ställ frågor på vanlig engelska

Analytics Intelligence gör det lättare att upptäcka vad som är viktigt i din data och göra något vettigt med den. I panelen Intelligence hittar du insikter som genererats i Analytics, och här kan du även ställa frågor om din data.

Det vi kallar ”insikter” är förklaringar av trender, förändringar och möjligheter som kan påverka ditt företag. Till exempel kan du hitta en insikt om ovanligt få nya användare i Analytics, så att du kan åtgärda problem med förvärv av nya användare innan nedgången blir en långsiktig trend.

Du kan även ställa frågor till Intelligence om din data utan att använda krångliga formuleringar. Om du inte vill analysera data i rapporterna eller skriva formler och kod för bearbetning av rådata kan du helt enkelt ställa frågor i Intelligence:

• What’s the bounce rate trend for mobile in the US? – Om du vill veta hur trenderna kring avvikningsfrekvens ser ut i USA.
  • How many new users did I acquire via email last week? – Om du vill veta hur många nya användare som hittade dig via e-post förra veckan.
  • Which channel had the highest revenue? – Om du vill veta vilken kanal som hade högst intäkter.
Innehåll i artikeln:

Öppna Intelligence

App

Så här öppnar du Intelligence i Analytics-appen:

1. Starta Google Analytics-appen på mobilen. Google Analytics App logo
  2. Tryck på ikonen Intelligence högst upp till höger.
Ställ frågor och hitta insikter i Analytics-appen

Webb

Öppna Intelligence i webbgränssnittet:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. På startsidan och i de flesta rapporter kan du klicka på knappen Intelligence högst upp till höger.
Knappen Intelligence högst upp till höger i rapporten Målgruppsöversikt

Panelen Intelligence öppnas till höger.

Få insikter

Insikter delas i flöden med nya, sparade och lästa poster. Med tiden samlar Analytics Intelligence in information om vilka insikter du är mest intresserad av och rankar nya insikter med en algoritm för maskininlärning. Insikterna i ditt flöde anpassas efter dina intressen och kan skilja sig från vad andra användare ser i samma vy.

Klicka på en insikt om du vill se vad den innehåller.

Lista med insiktskort och ett öppet insiktskort

Klicka på Gå till rapport om du vill öppna hela rapporten.

I appen kan du även trycka på Dela insikt om du vill dela insikten via meddelanden, e-post eller sociala medier.

Klicka på fler menyalternativ om du vill spara insikten, radera den eller markera den som läst.

Fler menyalternativ för insiktskort

Ställa frågor

Ställ frågor högst upp i panelen:

Frågefält

När du trycker eller klickar på rutan föreslår Intelligence frågor. Frågor med klockikonen är sådana du har ställt nyligen, och frågor med Intelligence-ikonen är exempelfrågor. Klicka på ett av förslagen eller börja skriva.

När du skriver visas alternativ som matchar det ord eller den fras du skriver in, som du kan trycka på för att komplettera automatiskt. Alternativen som visas är statistik, dimensioner och dimensionsfilter, och representerar ämnen du kan fråga om. När du ställer frågor om webbadresser, långa produktnamn eller kampanjnamn eller anpassade dimensioner och händelser kan de här alternativen vara extra användbara och gör dina frågor mer exakta.

Lista över alternativ för automatisk komplettering

När du är klar med din fråga trycker du på Enter.

Svar på en fråga

Om det verkar finnas flera svar på din fråga visar Intelligence en lista över möjliga svar som du kan välja på.

Läs mer om vilka frågor du kan ställa.

Lämna feedback

När du har ställt frågor eller tittat på insikter får du gärna lämna feedback längst ned på kortet. Då kan Intelligence bli smartare med tiden.

När Intelligence svarar på en fråga finns ett alternativ längst ned på kortet där du kan tala om du fick hjälp av svaret eller inte.

En fråga om du fick hjälp av svaret på svarskortet.

På de flesta insiktskort finns en fråga längst ned angående om du gillade innehållet eller inte. När du klickar på ja eller nej lär du Analytics Intelligence vad du är intresserad av, så att funktionen bättre kan välja och ranka insikter åt dig i framtiden.

En fråga om du fick hjälp av insikten på insiktskortet.