Käyttötietojen hankkiminen ja kysymysten esittäminen

Tutki hyödyllisiä käyttötietoja ja esitä kysymyksiä englanniksi.

Analyticsin automaattiseuranta helpottaa tärkeiden tietojen tunnistamista ja toimiin tarttumista. Valitsemalla automaattiseurannan paneelin voit katsella Analyticsin koneoppimisen avulla luotuja tietoja ja tehdä kyselyitä datasta.

Käyttötiedot auttavat ymmärtämään trendejä, muutoksia ja mahdollisuuksia, jotka voivat vaikuttaa liiketoimintaasi. Analytics voi esimerkiksi antaa tietoa uusien käyttäjien epätavallisen alhaisesta määrästä, minkä ansiosta voit ryhtyä hankkimaan uusia käyttäjiä, ennen kuin notkahdus vakiintuu pitkän aikavälin laskussuunnaksi.

Voit myös esittää automaattiseurannalle yleiskielisiä kysymyksiä tiedoista (englanniksi). Et ehkä halua analysoida tietoja raporttien yhteydessä tai kirjoittaa kaavoja ja koodia saadaksesi selvää käsittelemättömistä tiedoista. Siinä tapauksessa voit kysyä automaattiseurannalta esimerkiksi tällaisia yksinkertaisia kysymyksiä:

• What’s the bounce rate trend for mobile in the US? (Mikä on yhdysvaltalaisten mobiilikäyttäjien välitön poistuminen prosenteissa?)
  • How many new users did I acquire via email last week? (Kuinka monta uutta kävijää sivustolleni saapui eilen sähköpostin kautta?)
  • Which channel had the highest revenue? (Millä kanavalla oli korkeimmat tulot?)
Tässä artikkelissa:

Automaattiseurannan avaaminen

Sovellus

Avaa automaattiseuranta Analytics-sovelluksessa näin:

1. Käynnistä Google Analytics ‑mobiilisovellus. Google Analytics App logo
  2. Napauta oikeasta ylälkulmasta automaattiseurannan kuvaketta .
Esitä kysymyksiä ja tutki käyttötietoja Analyticsin sovelluksella

Verkko

Voit avata automaattiseurannan verkkokäyttöliittymässä näin:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa aloitussivun tai useimpien raporttien oikeassa yläreunassa olevaa Automaattiseuranta-painiketta.
Automaattiseurannan painike Yleisön yleiskatsaus ‑raportin oikeassa yläkulmassa

Automaattiseurannan paneeli avautuu näytön oikealle puolelle.

Käyttötietojen tutkiminen

Käyttötiedot luokitellaan Uusi-, Tallennettu- ja Luettu-syötteisiin. Ajan mittaan Analyticsin automaattiseuranta oppii, mitkä tiedot kiinnostavat sinua eniten, ja sijoittelee uudet käyttötiedot koneoppimisen algoritmin avulla. Syötteen käyttötiedot on tehty näköisiksesi, ja ne voivat poiketa muiden samaa näkymää katselevien käyttäjien tiedoista.

Klikkaa mitä tahansa tietoa tutkiaksesi sen sisältöä tarkemmin.

Huomiokorttiluettelo ja avattu huomiokortti

Avaa koko raportti klikkaamalla Siirry raporttiin.

Sovelluksessa voit myös napauttaa Jaa käyttötiedot ja jakaa tiedot viestissä, sähköpostissa tai sosiaalisessa mediassa.

Klikkaa ylivuotovalikkoa, kun haluat tallentaa tai poistaa tiedot taikka merkitä ne luetuiksi.

Tietokortin ylivuotovalikon vaihtoehdot

Kysyminen

Kirjoita kysymyksesi paneelin yläosaan:

Kysymyksen tekstikenttä

Kun kosketat tai klikkaat ruutua, automaattiseuranta ehdottaa kysymyksiä. Jos kysymyksen vieressä on kellokuvake, olet esittänyt sen äskettäin. Automaattiseurannan kuvakkeella merkityt taas ovat esimerkkikysymyksiä. Klikkaa valmista ehdotusta tai aloita kysymyksen kirjoittaminen.

Kun kirjoitat tekstiä, automaattinen täydennys tarjoaa kirjoittamaasi muistuttavia hakuja. Nämä vaihtoehdot ovat tietoja, ulottuvuuksia ja ulottuvuussuodattimia, ja ne edustavat aiheita, joista voit esittää kysymyksiä. Kun kysyt URL-osoitteista, pitkistä tuotteiden tai kampanjoiden nimistä taikka omista ulottuvuuksista ja tapahtumista, automaattiset täydennysvaihtoehdot auttavat tarkentamaan kysymyksesi.

Luettelo automaattisista täydennysvaihtoehdoista

Kun kysymys on valmis, paina Enter.

Vastaus kysymykseen

Jos automaattiseuranta päättää, että kysymykseen voi olla useita vastauksia, näet luettelon mahdollisista vastauksista, joista voit valita haluamasi.

Lue lisää siitä, millaisia kysymyksiä voit esittää.

Palautteen antaminen

Kun olet esittänyt kysymyksiä tai katsonut automaattiseurannan tietoja, voit jättää palautetta kortin alaosassa. Tämä auttaa automaattiseurantaa kehittymään ajan myötä älykkäämmäksi.

Kun automaattiseuranta on vastannut kysymykseen, voit kertoa kortin alareunassa mielipiteesi vastauksen hyödyllisyydestä.