[GA4] Automaattisesti kerättävät tapahtumat

Automaattisesti kerättävät tapahtumat käynnistyvät, kun sovelluksessasi tai sivustollasi esiintyy tavallisia interaktioita (kuten alla olevassa taulukossa näkyy tapahtuman nimen kohdalla). Jos käytät Google Analytics for Firebase SDK:ta tai gtag.js:ää, koodia ei tarvitse kirjoittaa erikseen näiden tapahtumien keräämistä varten.

Analytics kerää tapahtumat Android- ja iOS-sovelluksista, ellei toisin mainita. Tapahtumien nimet ja parametrit voivat olla hyödyllisiä, kun käsittelet tapahtumien raakadataa BigQueryssa.

Jos haluat tietoa alla näkyvistä parametreista sekä siitä, mitä ulottuvuutta tai mittaria kukin parametri päivittää Google Analyticsissa, tutustu tähän artikkeliin.

Hyvä huomata

Nämä parametrit kerätään oletuksena jokaisen tapahtuman (myös omien tapahtumien) yhteydessä:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution.

Tapahtumaparametreille valituissa arvoissa saa olla enintään 100 merkkiä. Page_title-parametrin enimmäispituus on 300 merkkiä. Page_referrer-parametrin enimmäispituus on 420 merkkiä. Page_location-parametrin enimmäispituus on 1 000 merkkiä.

Jos ohitat page_location-parametrin, varmista, että URL-polku on oikein. Jos lisäät virheellisen URL-polun, Sivun sijainti ‐ulottuvuus on tyhjä. Voit tarkistaa Campaign URL Builder ‑työkalulla, onko URL-polku hyväksyttävä.

Tapahtuma Automaattinen triggeri Parametrit

ad_click

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä klikkaa mainosta.

Julkaisijatapahtumat, jotka tulevat AdMobista Google Mobile Ads SDK:n kautta tai Ad Managerista Ad Manager ‐integroinnin kautta

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

ad_event_id

ad_exposure

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun näytöllä on vähintään yksi Mobile Ads SDK:n toimittamista mainoksista.

Tämä tapahtuma ei näy raporteissa, eikä sitä viedä BigQueryyn.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

ad_impression

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä näkee mainoksen.

Julkaisijatapahtumat, jotka tulevat AdMobista Google Mobile Ads SDK:n kautta tai Ad Managerista Ad Manager ‐integroinnin kautta

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

ad_event_id, value*

ad_query

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun Mobile Ads SDK tekee mainospyynnön.

Tämä tapahtuma ei näy raporteissa, eikä sitä viedä BigQueryyn.

ad_event_id

ad_reward

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun Mobile Ads SDK:n toimittama mainos tarjoaa palkkion. ad_unit_code, reward_type, reward_value

adunit_exposure

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun näytöllä on jokin Mobile Ads SDK:n toimittama mainosyksikkö.

Tämä tapahtuma ei näy raporteissa, eikä sitä viedä BigQueryyn.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

app_clear_data

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä nollaa tai poistaa sovellusdatan, jolloin kaikki asetukset ja sisäänkirjautumistiedot poistetaan.

Vain Android

app_exception

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus kaatuu tai ilmoittaa poikkeuksesta.

Tapahtuma lähetetään, kun integroit Firebase Crashlyticsin.

fatal, timestamp, engagement_time_msec

app_remove

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun sovelluspaketin asennus poistetaan Android-laitteesta.

Vain Android

Tapahtuma eroaa Google Play Consolen raportoimista Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareista. Huomaa, että app_remove-tapahtuma laskee sovelluspakettien poistokerrat asennuslähteestä riippumatta, ja lukema vaihtelee raporttiin valitun ajanjakson perusteella. Päivittäin raportoitavissa Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareissa otetaan huomioon vain Google Playsta asennettujen sovelluspakettien poistot.

app_store_refund

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun Google Play hyvittää sovelluksen sisäisen ostoksen.

Vain Android

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

product_id, value, currency, quantity

app_store_

subscription_cancel

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun maksullinen tilaus perutaan Google Playssa.

Vain Android

Edellytyksenä on, että ensimmäinen tilaus on tehty 1.7.2019 tai sen jälkeen.

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

product_id, price, value, currency, cancellation_reason

app_store_

subscription_convert

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun maksuton kokeilutilaus muutetaan maksulliseksi tilaukseksi.

Tämä tapahtuma on asetettu oletusarvoiseksi tärkeäksi tapahtumaksi.

Edellytyksenä on, että ensimmäinen tilaus on tehty 1.7.2019 tai sen jälkeen. Alkuperäinen maksuton kokeilutilaus kirjataan in_app_purchase‑tapahtumana, jonka parametrin arvo on "tosi".

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

product_id, price, value, currency, quantity

app_store_

subscription_renew

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun maksullinen tilaus uusitaan.

Tämä tapahtuma on asetettu oletusarvoiseksi tärkeäksi tapahtumaksi.

Edellytyksenä on, että ensimmäinen tilaus on tehty 1.7.2019 tai sen jälkeen.

Tätä tapahtumaa ei viedä BigQueryyn.

product_id, price, value, currency, quantity, renewal_count

app_update

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus käynnistetään uudelleen sen päivittämisen jälkeen.

Sovelluksen aiemman version tunnus välitetään parametrina.

Tämä tapahtuma on lähtökohdiltaan erilainen kuin Google Play Consolen raportoima Päivitykset päivässä laitteen mukaan ‑mittari. Päivitys tarkoittaa sovelluksen binaarin päivittämistä, kun taas app_update-tapahtuma käynnistyy, kun päivitetty sovellus käynnistetään päivityksen jälkeen.

previous_app_version

click

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy aina, kun käyttäjä klikkaa linkkiä, joka vie hänet pois nykyisestä verkkotunnuksesta.

Lähtevä klikkaus ‑tapahtuma toteutuu oletuksena kaikkien sellaisten linkkien kohdalla, jotka johtavat pois nykyisestä verkkotunnuksesta. Linkit verkkotunnuksiin, jotka on määritetty käyttämään eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta, eivät käynnistä Lähtevä klikkaus ‐tapahtumia.

Parametrit täyttävät automaattisesti seuraavat ulottuvuudet:

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (looginen)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä avaa sovelluksen uudelleen dynaamisen linkin avulla.

Huom. Tämä tapahtuma poistuu vähitellen käytöstä, koska Firebase Dynamic Links on poistumassa käytöstä. Lue lisää näistä muutoksista.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus päivitetään uuteen versioon ja avataan dynaamisen linkin avulla.

Vain Android

Huom. Tämä tapahtuma poistuu vähitellen käytöstä, koska Firebase Dynamic Links on poistumassa käytöstä. Lue lisää näistä muutoksista.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä avaa sovelluksen ensimmäisen kerran dynaamisen linkin avulla.

Huom. Tämä tapahtuma poistuu vähitellen käytöstä, koska Firebase Dynamic Links on poistumassa käytöstä. Lue lisää näistä muutoksista.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

error

(sovellus)

Tämä kirjataan sellaisen tapahtuman sijasta, jota ei voi tapahtuman virheellisyyden vuoksi kirjata.

Parametreihin _err (firebase_error), _ev (firebase_error_value) ja _el (firebase_error_length) liittyy lisätietoja.

Tämä tapahtuma ei näy raporteissa, eikä sitä viedä BigQueryyn.

firebase_error, firebase_error_value

file_download

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä klikkaa linkkiä, joka vie johonkin seuraavan tyyppiseen tiedostoon (jolla on tavallinen tiedostotunniste):
  • asiakirja
  • tekstitiedosto
  • suoritettava tiedosto
  • esitys
  • pakattu tiedosto
  • video
  • äänitiedosto

Tämä tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella. Katso tiedostotunnisteet, jotka käynnistävät tapahtuman.

file_extension, file_name link_classes, link_id, link_text, link_url

firebase_campaign

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus käynnistetään kampanjan parametreilla.

source, medium, campaign, term, content, gclid, aclid, cp1, anid, click_timestamp, campaign_info_source

firebase_in_app_

message_action

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä reagoi Firebasen lähettämään sovelluksen sisäiseen viestiin. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_dismiss

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä hylkää Firebasen lähettämän sovelluksen sisäisen viestin. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_impression

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä näkee Firebasen lähettämän sovelluksen sisäisen viestin. message_name, message_device_time, message_id

first_open

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä käynnistää sovelluksen ensimmäisen kerran sen asentamisen tai uudelleenasentamisen jälkeen.

Tapahtuma ei käynnisty, kun käyttäjä lataa sovelluksen laitteelle, vaan vasta silloin, kun hän käyttää sovellusta ensimmäisen kerran. Latausmäärät voi tarkistaa Google Play Consolesta tai iTunesConnectista.

Tapahtuma tukee tärkeiden first_open-tapahtumien mittaamista käyttäjillä, jotka hyväksyvät Applen iOS 14:n sovellusten seurantakehotteen
previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause, engagement_time_msec

first_visit

(sovellus ja verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä käy verkkosivustolla tai käynnistää Android Instant Apps ‑pikasovelluksen ensimmäisen kerran niin, että Analytics on siinä käytössä.

form_start

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä alkaa ensimmäisen kerran täyttää lomaketta istunnon aikana.

Huom. Voit käyttää oheisia parametreja raporteissa vain, jos luot niille omia ulottuvuuksia.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

form_id, form_name, form_destination

form_submit

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä lähettää lomakkeen.

Huom. Voit käyttää oheisia parametreja raporteissa vain, jos luot niille omia ulottuvuuksia.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

form_id, form_name, form_destination, form_submit_text

in_app_purchase

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä tekee sovelluksensisäisen ostoksen (eli tekee esimerkiksi ensimmäisen tilauksen), jonka Applen App Store tai Google Play käsittelee.

Tuotetunnus, tuotteen nimi, valuutta ja määrä välitetään parametreina.

Tämän tapahtuman käynnistävät vain sellaiset sovelluksesi versiot, joissa on Google Analytics for Firebase SDK.

Android:

Jos haluat nähdä Android-sovellusten sisäisiä ostoksia koskevaa dataa Analyticsissa, linkitä Analytics Google Playhin.

Huomaa, että Analytics ei automaattisesti mittaa maksullisten sovellusten ostamisesta saatuja tuloja. Google Analyticsissa raportoidut tulosi voivat myös poiketa Google Play Consolessa näkyvistä tiedoista.

Analytics ohittaa tapahtumat, jotka on merkitty virheellisiksi tai testeiksi. Lue lisää Google Play -laskutuksen testaamisesta.

iOS:

Huomaa, että Analytics ei automaattisesti mittaa maksullisten sovellusten ostamisesta saatavia tuloja ja hyvityksiä.

Analytics ohittaa tapahtumat, jotka on merkitty virheellisiksi tai hiekkalaatikkotapahtumiksi.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price

notification_dismiss

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä hylkää FCM:n (Firebase Cloud Messaging) lähettämän ilmoituksen.

Vain Android

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_foreground

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun FCM:n lähettämä ilmoitus vastaanotetaan sovelluksen ollessa etualalla. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

notification_open

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä avaa FCM:n lähettämän ilmoituksen. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_receive

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun laite vastaanottaa FCM:n lähettämän ilmoituksen sovelluksen ollessa taustalla.

Vain Android

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

os_update

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun laitteen käyttöjärjestelmä päivitetään uuteen versioon. Käyttöjärjestelmän aiemman version tunnus välitetään parametrina. previous_os_version

page_view

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy aina, kun sivu latautuu tai aktiivinen sivusto muuttaa selaushistorian tilaa.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

page_location (sivun URL-osoite), page_referrer (edellisen sivun URL-osoite), engagement_time_msec

screen_view

(sovellus)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä siirtyy näkymästä toiseen ja jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
  • Aiempaa näkymää ei ole.
  • Uusi näkymän nimi poikkeaa aiemmasta.
  • Uusi näkymän luokan nimi poikkeaa aiemmasta.
  • Uusi näkymän tunnus poikkeaa aiemmasta.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id, engagement_time_msec

scroll

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä pääsee ensimmäisen kerran kunkin sivun alareunaan (eli kun 90 % pystysuuntaisesta vieritysetäisyydestä tulee näkyviin).

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

engagement_time_msec

session_start

(sovellus ja verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä käyttää sovellusta tai sivustoa.

Istuntotunnus ja istunnon numero luodaan automaattisesti jokaiselle istunnolle ja liitetään istunnon jokaiseen tapahtumaan. Lue lisää

user_engagement

(sovellus ja verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus on etualalla tai verkkosivu on aktiivisena vähintään sekunnin ajan. Lue lisää

engagement_time_msec

video_complete

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun video päättyy.

Tapahtuma käynnistyy sellaisten upotettujen YouTube-videoiden yhteydessä, joissa on käytössä JS-rajapinnan tuki.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (looginen)

video_progress

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun videosta on toistettu yli 10 %, 25 %, 50 % ja 75 %.

Tapahtuma käynnistyy sellaisten upotettujen YouTube-videoiden yhteydessä, joissa on käytössä JS-rajapinnan tuki.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (looginen)

video_start

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy, kun videon toistaminen alkaa.

Tapahtuma käynnistyy sellaisten upotettujen YouTube-videoiden yhteydessä, joissa on käytössä JS-rajapinnan tuki.

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (looginen)

view_search_results

(verkko)

Tapahtuma käynnistyy aina, kun käyttäjä tekee sivustohaun (sivustohaun tunnistaa URL-kyselyparametrista).

Tapahtuma kerätään oletusarvoisesti tehostetulla mittauksella.

search_term ja valinnainen q_<additional key=""> (jossa <additional key=""> vastaa ylimääräistä kyselyparametria, jonka voit määrittää kerättäväksi muokkaamalla lisäasetuksia)

Huom. Tämä tapahtuma lähettää unique_search_term-parametrin vain silloin, kun sen arvo on 1 (eli kun merkkijono koskee vain kyseistä istuntoa).

Huom. Jos tiedostotunniste vastaa seuraavaa säännöllistä lauseketta, se käynnistää file_download-tapahtuman:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

* Oletusintegroinnissa välitetään no_ad_impression-tapahtuman value- tai currency-parametri.