Varsel om manglende sporingskode

Med Diagnostikk får du regelmessige evalueringer av Analytics-implementeringen din og varsler med påminnelser om hvordan du holder Analytics justert for å sikre optimale data, resultater og analyse.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Oversikt

Analytics-systemet prøver regelmessig å finne sider på nettstedet som ikke har riktig installert sporingskode. Systemet vurderer resultatene fra gjennomsøkingen av Google-søk på nettsteder som er knyttet til Analytics-kontoer. Et delsett av disse sidene gjennomsøkes med JavaScript aktivert, og resultatene av utførelsen undersøkes for å bekrefte at forventet antall treff ville ha blitt sendt. Vær oppmerksom på at treffene i realiteten ikke sendes til Analytics, og at de derfor ikke fører til en kunstig økning av trafikktallene.

Hvis det ser ut til at sporingsdata ikke sendes fra enkelte sider, blir du varslet om dette problemet.

Begrensninger

Diagnostikk kontrollerer ikke sider som ikke er offentlige og gjennomsøkbare, enten på grunn av en påloggingsmur eller robots.txt-ekskluderinger. For slike sider bør du bruke Google Tag-assistent, slik at du på egen hånd kan kontrollere at merkingen er korrekt. Generelt sett er det umulig å gjennomsøke alle sidene på grunn av det enorme volumet. Systemet kan dessuten ekskludere visse sider basert på utførelseskostnad, men det forsøker å prioritere sidene som mottar betydelig trafikk.

Gjennomsøkingsfrekvensen kan variere fra noen få dager og opptil flere uker, i verste fall. Husk derfor på at nylige endringer eller korrigeringer i sporingskoden kanskje ikke gjenspeiles i resultatene før den aktuelle siden undersøkes på nytt.

Søkeroboten må kunne kjøre JavaScript uten feil, noe som betyr at den ikke kan fortsette i tilfeller der nødvendige skriptfiler er blokkert av robots.txt. Dette er mest aktuelt for sporingskoder som ikke er installert på standard måte og som er implementert med tilpasset JavaScript-kode eller enkelte tredjepartsprogrammer for behandling av tagger.

Undersøk og løs problemet

Når du har mottatt varselet om manglende sporingskode, må du først kontrollere om sporingskoden er riktig installert på de aktuelle sidene, basert på disse instruksjonene. Hvis du får bekreftet at sporingskoden mangler, må du konfigurere nettsporingskoden på de aktuelle sidene. Varselet du mottok, representerer bare et utvalg av sider og må ikke anses som en fullstendig liste. Husk derfor å kontrollere andre sider på nettstedet ditt.

Hvis sidene tilhører et annet nettsted eller sporingskoden faktisk er riktig installert, kan du lese delene nedenfor.

De rapporterte sidene tilhører ikke nettstedet

Hvis sidene tilhører et domene du ikke gjenkjenner, er sannsynligvis Analytics-kontoen din angitt i sporingskoden på nettstedet ved et uhell. Du bør først lage et filter for å ekskludere de uønskede trafikkdataene fra dette domenet så snart som mulig. Prøv deretter å kontakte nettredaktøren for domenet for å rette opp problemet.

Hvis sidene tilhører et gjenkjennelig eller relatert domene, men ikke skal anses som en del av nettstedet, har du sannsynligvis flere nettsteder under det samme domenet, med utydelige nettstedsgrenser.

Systemene våre kan håndtere enkle konfigurasjoner med flere nettsteder der toppnivåbanene er knyttet til ulike nettsteder. Hvis banene http://www.example.com/glass/ og http://www.example.com/fiber/ for eksempel leder til forskjellige nettsteder og er tilknyttet forskjellige Analytics-kontoer, gjenkjenner algoritmene våre grensen mellom nettstedene.

Med en mer komplisert tilordning av baner til nettsteder, der nettstedsgrensene er på et dypere nivå i banen eller ikke følger et forutsigbart mønster, kan det hende at sider fra andre nettsteder feilaktig inkluderes i resultatene. Vi anbefaler at du setter varselet til «Ignorer» for å unngå å motta flere varsler om disse problemene.

Sporingskoden er faktisk riktig

En rapportert nettadresse kan vise seg å være en falsk alarm: Sporingskoden er faktisk riktig installert og sender data. Sporadiske falske positiver kan forventes, ettersom det foreligger en liten feilmargin som følge av nettverks- og systemavvik eller tidsavbrudd under kjøring av JavaScript. Det kan dessuten ta flere uker før nye korrigeringer og endringer blir gjennomsøkt og behandlet, noe som bør tas med i beregningen. Hvis de fleste resultatene er falske positiver, er det imidlertid sannsynlig at sporingskoden er inkonsekvent implementert på nettstedet. Det kan for eksempel hende at et nettsted delvis spores ved hjelp av standard, anbefalt Analytics-kode, mens en tilpasset implementering benyttes for de andre sidene på nettstedet.

Programmet som kontrollerer sporingskoden, har ikke støtte for implementeringer som ikke er standard, der nødvendige JavaScript-filer blokkeres for søkeroboter via robots.txt-filen. Hvis programmet ikke finner tegn til installasjon på hele nettstedet, gir det simpelthen opp og antar at det foreligger en implementering som ikke er standard. Hvis det imidlertid finnes en blanding av sporingskode med og uten støtte, forventer programmet å kunne fortsette, fordi det har funnet Analytics på noen av sidene. I så fall blir alle sider med en implementering som ikke støttes, feilaktig vist som sider med manglende sporingskode.

Generelt sett anbefaler vi å benytte en konsekvent metode hva angår sporingskoder, og å beholde én implementering på hele nettstedet. Hvis det ikke er mulig å rette opp i uregelmessighetene, kan du angi «Ignorer» for varselet, så mottar du ikke flere varsler om disse problemene.