Melding Ontbrekende trackingcode

De functie 'Diagnostische gegevens' maakt periodieke evaluaties van uw Analytics-implementatie en geeft meldingen weer met tips voor het optimaal afstellen van Analytics, zodat u altijd beschikt over de beste gegevens, prestaties en analyses.

In dit artikel:

Overzicht

Analytics doet periodiek onderzoek naar websitepagina's waarop de trackingcode niet op de juiste manier is geïmplementeerd. Het systeem kijkt naar de resultaten van de crawl van Google-zoekopdrachten op websites die zijn gekoppeld aan Analytics-accounts. Er wordt een subset van die pagina's gecrawld, waarbij JavaScript is ingeschakeld. Vervolgens worden de resultaten hiervan bekeken om te bevestigen dat de verwachte treffers zouden zijn verzonden. De hits worden overigens niet echt naar Analytics verzonden; uw hoeveelheid verkeer neemt dus niet toe.

Als we vermoeden dat pagina's de bijgehouden gegevens niet verzenden, wordt er een melding weergegeven om u op de hoogte te stellen van het probleem:

Beperkingen

De functie 'Diagnostische gegevens' controleert geen pagina's die niet openbaar kunnen worden gecrawld, hetzij vanwege een inlogblokkade, hetzij vanwege robots.txt-uitsluitingen. Voor die pagina's moet u Google Tag Assistant gebruiken om de correctheid van de tagging zelf te controleren. In verband met het enorme volume is het over het algemeen niet haalbaar om alle mogelijke pagina's te crawlen. Bovendien kan het systeem besluiten bepaalde pagina's uit te sluiten op basis van de uitvoeringskosten. Aan de andere kant probeert het systeem wel prioriteit te geven aan pagina's die een aanzienlijke hoeveelheid verkeer ontvangen.

De crawlfrequentie varieert van om de paar dagen tot (in het slechtste geval) om de paar weken. Houd er daarom rekening mee dat u recente wijzigingen of correcties in de trackingcode wellicht niet direct terugziet in de resultaten; eerst moet de pagina opnieuw worden gecrawld.

De crawler moet zonder fouten JavaScript kunnen uitvoeren, wat betekent dat de procedure niet kan worden uitgevoerd als de benodigde scriptbestanden door robots.txt worden geblokkeerd. Dit geldt vooral voor plaatsingen van niet-standaardtrackingcodes die zijn uitgevoerd met aangepaste JavaScript-code of door tagprogramma's van derden.

Onderzoeken en oplossen

Nadat u de melding over ontbrekende trackingcode heeft ontvangen, moet u aan de hand van deze instructies eerst controleren of de trackingcode wellicht toch correct op de betreffende pagina's is geplaatst. Constateert u dat de trackingcode inderdaad ontbreekt, dan plaatst u de webtrackingcode op de pagina's. In de melding die u heeft ontvangen, wordt slechts een steekproef van de pagina's weergegeven. Er wordt dus geen volledige lijst opgesteld. Zorg er daarom voor dat u alle overige pagina's van uw site ook controleert.

Als de pagina's bij een andere website horen of als de trackingcode al op de juiste manier is geïnstalleerd, bekijkt u de onderstaande gedeelten.

Gerapporteerde pagina's horen niet bij de website

Als de pagina's bij een domein horen dat u niet herkent, heeft de website waarschijnlijk per ongeluk uw Analytics-account opgegeven in de trackingcode. U moet nu eerst een filter maken om zo snel mogelijk de ongewenste verkeersgegevens van het betreffende domein uit te sluiten. Vervolgens neemt u contact op met de webmaster om het probleem te verhelpen.

Als de pagina's bij een herkenbaar of gerelateerd domein horen, maar niet moeten worden beschouwd als onderdeel van de website, bevinden zich onder hetzelfde domein waarschijnlijk meerdere websites met onduidelijke sitegrenzen.

Onze systemen kunnen omgaan met eenvoudige opstellingen met meerdere sites waarin de hoofdpaden zijn gekoppeld aan verschillende sites. Als bijvoorbeeld de paden http://www.example.com/glas/ en http://www.example.com/fiber/ naar verschillende sites verwijzen met elk een eigen Analytics-account, dan zouden de sitegrenzen duidelijk zijn voor onze algoritmes.

Bij complexere pad-naar-sitekoppelingen waarbij de sitegrenzen worden gevormd door paden op een dieper niveau, of waarbij geen voorspelbaar patroon wordt gevolgd, bestaat de kans dat pagina's van andere sites ten onrechte worden opgenomen in de resultaten. In dat geval raden we u aan de melding in te stellen op 'Negeren', zodat u niet meer op de hoogte wordt gebracht van deze problemen.

De trackingcode is al correct

Soms gaat het bij een gerapporteerde URL om vals alarm. Bij nader onderzoek blijkt dan dat de trackingcode wel op de juiste manier is geplaatst en gewoon gegevens verzendt. Zo nu en dan kunt u dit soort valse meldingen verwachten, omdat er in elk netwerk een kleine kans op fouten bestaat. Ook kunnen zich systeemafwijkingen en time-outs in het uitvoeren van JavaScript voordoen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het enkele weken kan duren voordat recente correcties of wijzigingen zijn vastgesteld en verwerkt. Bestaat echter het merendeel van de resultaten uit valse meldingen, dan is er op de website waarschijnlijk sprake van een inconsistente implementatie van de trackingcode. Een website kan bijvoorbeeld gedeeltelijk worden bijgehouden met de aanbevolen Analytics-standaardcode, terwijl op de andere pagina's een aangepaste implementatie wordt gebruikt.

De tool die de trackingcode controleert, biedt geen ondersteuning voor niet-standaardimplementaties als de benodigde JavaScript-bestanden door robots.txt worden geblokkeerd voor crawlers. Als de tool nergens op de site geïnstalleerde trackingcodes kan vinden, wordt de controle beëindigd in de veronderstelling dat er een niet-standaardimplementatie is toegepast. Wordt er echter een combinatie van ondersteunde en niet-ondersteunde trackingcodes gevonden, dan gaat de controle gewoon door, omdat op een aantal pagina's Analytics-code is aangetroffen. In dat geval wordt voor alle pagina's met de niet-ondersteunde code-implementatie ten onrechte een melding weergegeven dat de trackingcode ontbreekt.

We raden u ten zeerste aan waar mogelijk een ​​consistente aanpak voor trackingcodes toe te passen en voor de gehele website slechts één implementatie te gebruiken. Als u de inconsistenties niet kunt oplossen, kunt u de melding instellen op 'Negeren', zodat u niet meer op de hoogte wordt gebracht van deze problemen.