Underretning om manglende sporingskode

Diagnostik udfører regelmæssige, periodiske evalueringer af din Analytics-implementering og underretter dig om, hvordan du holder Analytics opdateret for at sikre de bedst mulige data, den størst mulige effektivitet og de bedst mulige analyser.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Oversigt

Analytics forsøger jævnligt at finde sider på et website, hvor sporingskoden ikke er installeret korrekt. Systemet ser på resultaterne af Googles crawling af websites, der er knyttet til Analytics-konti. En del af disse sider crawles med JavaScript aktiveret, og udløsningsresultaterne undersøges for at bekræfte, at det forventede antal hits ville være blevet sendt. Bemærk, at disse hits ikke sendes til Analytics i virkeligheden og derfor ikke medfører kunstigt høje trafikmængder.

Hvis siderne tilsyneladende ikke sender sporingsdata, vises der en underretning om problemet:

Begrænsninger

Diagnostik kontrollerer ikke sider, der ikke kan crawles offentligt på grund af enten en loginvæg eller robots.txt-ekskluderinger. For sådanne sider anbefaler vi, at du benytter Google Tag Assistant til selv at kontrollere, om taggingen er korrekt. Det er generelt ikke muligt at crawle alle sider alene på grund af volumen. Systemet kan desuden beslutte at ekskludere visse sider ud fra udførelsesomkostningerne, men det forsøger at prioritere de sider, der modtager meget trafik.

Crawlfrekvensen varierer fra et par dage og op til flere uger i værste fald, så husk., at nylige ændringer af sporingskoden eller problemrettelser muligvis først vises i resultaterne, når siden gennemgås igen.

Webcrawleren skal kunne udløse JavaScript uden fejl. Det betyder, at den ikke kan fortsætte i de tilfælde, hvor nødvendige scriptfiler er blevet blokeret af robots.txt. Dette gælder oftest ikke-standardinstallationer af sporingskode, der er implementeret med tilpasset JavaScript-kode, eller visse tagmanagere fra tredjepart.

Undersøg og ret

Når du underrettes om den manglende sporingskode, skal du først følge denne vejledning for at kontrollere, om sporingskoden er installeret korrekt på disse sider. Hvis du konstaterer, at sporingskoden mangler, skal du opsætte websporingskoden på disse sider. Den underretning, som du modtog, rapporterer kun om eksempler på sider og ikke om alle siderne på dit website, så husk også at kontrollere andre sider på dit website.

Hvis siderne tilhører et andet website, eller sporingskoden rent faktisk er installeret korrekt, skal du læse nedenstående afsnit.

De rapporterede sider tilhører ikke dit website

Hvis siderne tilhører et domæne, som du ikke genkender, har websitet sandsynligvis angivet din Analytics-konto i sporingskoden ved en fejl. Først skal du oprette et filter for at ekskludere de uønskede trafikdata fra det pågældende domæne så hurtigt som muligt. Derefter skal du kontakte deres webmaster for at få problemet løst.

Hvis siderne tilhører et genkendeligt eller relateret domæne, men ikke skal anses for at være en del af websitet, har du sandsynligvis flere forskellige websites under samme domæne med uklare grænser mellem de enkelte websites.

Vores systemer kan håndtere simple konfigurationer af flere websites, hvor topstierne svarer til forskellige websites. Hvis f.eks. stierne http://www.eksempel.dk/glas/ og http://www.eksempel.dk/fiber/ er knyttet til forskellige websites og har forskellige Analytics-konti installeret, kan vores algoritmer godt identificere grænserne mellem disse websites.

I tilfælde af mere komplekse tilknytninger af sti-til-website, hvor websitegrænserne er på stier på et dybere niveau eller ikke følger et logisk mønster, er der risiko for, at siderne fra andre websites medtages i resultaterne ved en fejl. Vi anbefaler, at du indstiller redigeringen til "Ignorer", så du ikke længere underrettes om disse problemer.

Sporingskoden er rent faktisk korrekt

En rapporteret webadresse kan vise sig at være falsk alarm: Sporingskoden er rent faktisk installeret korrekt og sender data. Der må forventes falske positiver af og til, da alle netværks- og systemuregelmæssigheder eller timeout ved udførelse af JavaScript medfører et lille antal fejl. Du skal også huske på, at det desuden kan tage flere uger at gennemgå og behandle nylige rettelser eller ændringer. Hvis hovedparten af resultaterne imidlertid er falske positiver, har websitet sandsynligvis inkonsistente sporingskodeimplementeringer. Et website er f.eks. muligvis delvist sporet med den anbefalede standardkode til Analytics, mens de andre sider på websitet bruger en tilpasset implementering.

Sporingskodegodkendelsen understøtter ikke ikke-standardimplementeringer, hvor webcrawlernes adgang til de påkrævede JavaScript-filer blokeres af robots.txt. Hvis godkendelsen ikke finder nogen tegn på installation på hele websitet, giver den op og antager, at der er tale om en ikke-standardimplementering. Når der er en blanding af understøttede og ikke-understøttede sporingskoder, forventer godkendelsen at kunne fortsætte, da den har fundet Analytics på nogle sider. I dette tilfælde viser alle sider med ikke-understøttet implementering ved en fejl, at de mangler sporingskoden.

Vi anbefaler som hovedregel på det kraftigste, at du bruger samme fremgangsmåde for sporingskoder, og at der kun bruges én implementering på hele websitet. Hvis det ikke er muligt at rette inkonsistenserne, kan du indstille underretningen til "Ignorer", så du ikke længere underrettes om disse problemer.