[GA4] BigQuery Exportin malli

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden datan ja BigQueryyn vietävän Google Analytics for Firebase ‑datan muodosta ja mallista.

Datajoukot

BigQuery-projektiin lisätään yksi ainoa datajoukko (analytics_<mittauskokonaisuuden_tunnus>) jokaista BigQueryyn linkitettyä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutta ja Firebase-projektia kohden. Mittauskokonaisuuden tunnus viittaa Analytics-mittauskokonaisuutesi tunnukseen, jonka näet Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi asetuksista ja Firebasen Sovellusanalytiikka-asetuksista. Jokainen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus ja sovellus, jossa BigQuery-vienti on otettu käyttöön, vie datansa tähän yhteen datajoukkoon.

Taulukot

Kuhunkin datajoukkoon luodaan joka päivä taulukko, jonka nimi on events_YYYYMMDD, jos Päivittäin-eksportointiominaisuus on käytössä.

Jos käytössä on Striimaus-eksportointiominaisuus, tällöin luodaan taulukko nimeltä events_intraday_YYYYMMDD. Tämä taulukko päivittyy jatkuvasti sitä mukaa kun tapahtumia tallentuu päivän aikana. Taulukko poistetaan kunkin päivän lopussa, kun events_YYYYMMDD on valmis.

Kaikki laitteet, joilla tapahtumia käynnistyy, eivät lähetä Analyticsiin dataa tapahtumien käynnistymispäivänä. Viiveen huomioimiseksi Analytics päivittää päiväkohtaisia taulukoita (events_YYYYMMDD) kolmen päivän ajan kyseisten päivien jälkeen. Tapahtumilla on oikea aikaleima, vaikka ne saapuvatkin myöhässä. Kolmen päivän jälkeen saapuvia tapahtumia ei kirjata.

Jos käytät BigQuery-hiekkalaatikkoa, tapahtumia ei tuoda päivän aikana ja käytössä on lisärajoituksia.

Jos haluat tuoda tapahtumia päivän aikana, päivitä hiekkalaatikosta maksulliseen versioon.

Sarakkeet

Jokainen events_YYYYMMDD-taulukon sarake edustaa tapahtumakohtaista parametria. Huomaa, että jotkin parametrit on sisällytetty RECORDS-kohtaan ja osa RECORDS-tietueista, esimerkiksi items ja event_params, ovat toistettavissa. Taulukon sarakkeet on kuvattu alla.

tapahtuma
Event-kentät sisältävät tietoja, joiden perusteella tapahtuma voidaan tunnistaa.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
event_date MERKKIJONO Päivä, jolloin tapahtuma kirjattiin (sovelluksen rekisteröidyn aikavyöhykkeen mukaan muodossa YYYYMMDD)
event_timestamp KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina, UTC), jolloin tapahtuma kirjattiin asiakassovellukseen
event_previous_timestamp KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina, UTC), jolloin tapahtuma kirjattiin asiakassovellukseen edellisen kerran
event_name MERKKIJONO Tapahtuman nimi
event_value_in_usd LIUKULUKU Tapahtuman value-parametrin arvo, joka on muunnettu valuutaksi (ilmoitetaan Yhdysvaltain dollareina)
event_bundle_sequence_id KOKONAISLUKU Sen nipun järjestystunnus, jonka mukana tapahtumat on ladattu
event_server_timestamp_offset KOKONAISLUKU Keruuhetken ja lataushetken aikaleimojen välinen poikkeama mikrosekunteina

event_params RECORD

event_params RECORD voi tallentaa kampanjatason ja kontekstiin liittyviä tapahtumaparametreja sekä mitä tahansa käyttäjän määrittämiä tapahtumaparametreja. event_params RECORD toistetaan jokaisen tapahtumaan liittyvän avaimen kohdalla.

Kunkin toteutuksen event_params RECORD -tietueeseen tallennetut parametrit ovat yksilöllisiä. Jos haluat nähdä kaikki toteutuksen tapahtumaparametrit, tee kysely tapahtumaparametrien listalta

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
event_params.key MERKKIJONO Tapahtumaparametrin nimi
event_params.value TIETUE Tapahtumaparametriarvon tietue
event_params.value.string_value MERKKIJONO Jos tapahtumaparametria vastaa merkkijono, kuten URL-osoite tai kampanjan nimi, se täytetään automaattisesti tähän kenttään.
event_params.value.int_value KOKONAISLUKU Jos tapahtumaparametri on kokonaisluku, se täytetään automaattisesti tähän kenttään.
event_params.value.double_value LIUKULUKU Jos tapahtumaparametri esitetään kaksinkertaisena arvona, se täytetään automaattisesti tähän kenttään.
event_params.value.float_value LIUKULUKU Jos tapahtumaparametri vastaa liukulukuarvoa, se täytetään automaattisesti tähän kenttään. Kenttä ei ole tällä hetkellä käytössä.

item_params RECORD

item_params RECORD voi tallentaa tuoteparametreja sekä mitä tahansa käyttäjän määrittämiä tuoteparametreja. Kunkin toteutuksen event_params RECORD -tietueeseen tallennetut parametrit ovat yksilöllisiä.

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
item_params.key MERKKIJONO Tuoteparametrin nimi
item_params.value TIETUE Tuoteparametrin arvon sisältävä tietue
item_params.value.string_value MERKKIJONO Jos tuoteparametria vastaa merkkijono, se täytetään automaattisesti kenttään.
item_params.value.int_value KOKONAISLUKU Jos tuoteparametri on kokonaisluku, se täytetään automaattisesti kenttään.
item_params.value.double_value LIUKULUKU Jos tuoteparametri esitetään kaksinkertaisena arvona, se täytetään automaattisesti kenttään.
item_params.value.float_value LIUKULUKU Jos tuoteparametri vastaa liukulukuarvoa, se täytetään automaattisesti kenttään.
user
User-kentät sisältävät tietoja, jotka yksilöivät tapahtumaan liittyvän käyttäjän.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
is_active_user TOTUUSARVO

Oliko käyttäjä aktiivinen (Tosi) vai ei-aktiivinen (Epätosi) milloinkaan kalenteripäivän aikana

Sisältyy vain päivätaulukoihin (events_YYYYMMDD).

user_id MERKKIJONO Käyttäjälle määritetty yksilöllinen tunnus
user_pseudo_id MERKKIJONO Käyttäjän pseudonyyminen tunnus (esimerkiksi sovelluksen esiintymän tunnus)
user_first_touch_timestamp KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina), jolloin käyttäjä on avannut sovelluksen tai käynyt sivustolla ensimmäistä kertaa

privacy_info-kentät

Privacy_info-kentät sisältävät tietoja, jotka perustuvat käyttäjän suostumustilaan, kun suostumustila on käytössä.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
privacy_info.ads_storage MERKKIJONO

Kertoo, onko mainosten kohdistaminen käytössä käyttäjällä.

Mahdolliset arvot: Kyllä, Ei, Ei määritetty

privacy_info.analytics_storage MERKKIJONO

Kertoo, onko tallennus analytiikkaa varten käytössä käyttäjällä.

Mahdolliset arvot: Kyllä, Ei, Ei määritetty

privacy_info.uses_transient_token MERKKIJONO

Kertoo, onko verkkokäyttäjä evännyt tallennuksen analytiikkaa varten ja onko kehittäjä ottanut käyttöön mittauksen ilman evästeitä palvelindatan tilapäisten tunnusten perusteella.

Mahdolliset arvot: Kyllä, Ei, Ei määritetty

user_properties RECORD

user_properties RECORD sisältää kaikki asettamasi käyttäjän ominaisuudet. Se toistetaan jokaisen käyttäjään liittyvän avaimen kohdalla.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
user_properties.key MERKKIJONO Käyttäjän ominaisuuden nimi
user_properties.value TIETUE Käyttäjän ominaisuuden arvon tietue
user_properties.value.string_value MERKKIJONO Käyttäjän ominaisuuden merkkijonon arvo
user_properties.value.int_value KOKONAISLUKU Käyttäjän ominaisuuden kokonaisluvun arvo
user_properties.value.double_value LIUKULUKU Käyttäjän ominaisuuden kaksoisarvo
user_properties.value.float_value LIUKULUKU Tämä kenttä ei ole tällä hetkellä käytössä
user_properties.value.set_timestamp_micros KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina), jolloin käyttäjän ominaisuus viimeksi määritettiin

user_ltv RECORD

user_ltv RECORD sisältää tietoja käyttäjän elinkaariarvosta. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
user_ltv.revenue LIUKULUKU Käyttäjän elinkaariarvo (tulot). Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_ltv.currency MERKKIJONO Käyttäjän elinkaariarvo (valuutta). Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
device
device RECORD sisältää tietoja laitteesta, josta tapahtuma on peräisin.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
device.category MERKKIJONO Laiteluokka (mobiililaite, tabletti tai tietokone)
device.mobile_brand_name MERKKIJONO Laitteen brändinimi
device.mobile_model_name MERKKIJONO Laitteen mallinimi
device.mobile_marketing_name MERKKIJONO Laitteen markkinointinimi
device.mobile_os_hardware_model MERKKIJONO Laitteen mallitiedot noudetaan suoraan käyttöjärjestelmästä
device.operating_system MERKKIJONO Laitteen käyttöjärjestelmä
device.operating_system_version MERKKIJONO Käyttöjärjestelmän versio
device.vendor_id MERKKIJONO IDFV (näkyy vain, jos IDFA-tunnusta ei kerätä)
device.advertising_id MERKKIJONO Mainostunnus/IDFA
device.language MERKKIJONO Käyttöjärjestelmän kieli
device.time_zone_offset_seconds KOKONAISLUKU Poikkeama GMT:stä sekunteina
device.is_limited_ad_tracking TOTUUSARVO

Laitteen Rajoita mainosseurantaa ‑asetus

Palauttaa iOS 14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa arvon "false", jos IDFA on muu kuin nolla.

device.web_info.browser MERKKIJONO Selain, jolla käyttäjä on katsonut sisältöä
device.web_info.browser_version MERKKIJONO Selainversio, jolla käyttäjä on katsonut sisältöä
device.web_info.hostname MERKKIJONO Kirjattuun tapahtumaan liittyvä isäntänimi

geo

geo RECORD sisältää tietoa maantieteellisestä sijainnista, jossa tapahtuma aloitettiin.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
geo.continent MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva maanosa, josta tapahtumat raportoitiin
geo.sub_continent MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva mantereen osa, josta tapahtumat raportoitiin
geo.country MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva maa, josta tapahtumat raportoitiin
geo.region MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva alue, jolta tapahtumat raportoitiin
geo.metro MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva kaupunkikeskus, josta tapahtumat raportoitiin
geo.city MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva kaupunki, josta tapahtumat raportoitiin
app_info
app_info RECORD sisältää tietoja sovelluksesta, jossa tapahtuma aloitettiin.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
app_info.id MERKKIJONO Sovelluksen paketin nimi tai paketin tunnus
app_info.firebase_app_id MERKKIJONO Sovellukseen liittyvä Firebase-sovellustunnus
app_info.install_source MERKKIJONO Sovelluksen asentanut kauppa
app_info.version MERKKIJONO Sovelluksen versionName-tiedot (Android) tai lyhyt nippuversio
collected_traffic_source

collection_traffic_source RECORD sisältää tapahtuman yhteydessä kerätyn liikennelähdedatan.

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
manual_campaign_id MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty manuaalisesti lisätty kampanjatunnus (utm_id)
manual_campaign_name MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty manuaalisesti lisätty kampanjan nimi (utm_campaign)
manual_source MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty manuaalisesti lisätty kampanjalähde (utm_source) Sisältää myös viittausparametreista peräisin olevat jäsennetyt parametrit UTM-arvojen lisäksi.
manual_medium MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty manuaalisesti lisätty kampanjan tulotapa (utm_medium) Sisältää myös viittausparametreista peräisin olevat jäsennetyt parametrit UTM-arvojen lisäksi.
manual_term MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty manuaalisesti lisätty kampanjan avainsana/termi (utm_term)
manual_content MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty ylimääräinen manuaalisesti lisätty kampanjan metadata (utm_content)
gclid MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty Googlen klikkaustunnus
dclid MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty Google Marketing Platform (GMP) ‐tunniste
srsltid MERKKIJONO Tapahtuman yhteydessä kerätty Google Kauppiaskeskus ‐tunnus
traffic_source

traffic_source RECORD sisältää tietoja liikenteen lähteestä, jonka kautta käyttäjä on alun perin hankittu. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.

Huom. traffic_source-arvot eivät muutu, jos käyttäjä reagoi muihin kampanjoihin asennuksen jälkeen.

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
traffic_source.name MERKKIJONO Sen markkinointikampanjan nimi, jonka kautta käyttäjä alun perin saatiin. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
traffic_source.medium MERKKIJONO Sen tulotavan (esim. maksettu/orgaaninen haku, sähköposti) nimi, jonka kautta käyttäjä alun perin saatiin. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
traffic_source.source MERKKIJONO Sen verkoston nimi, jonka kautta käyttäjä alun perin saatiin. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
stream ja platform
Stream- ja platform-kentät sisältävät tietoja striimistä ja sovellusalustasta.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
stream_id MERKKIJONO Sen datastriimin numeerinen tunnus, josta tapahtuma alkoi.
platform MERKKIJONO Datastriimin alusta (Web, iOS tai Android), josta tapahtuma alkoi.
ecommerce
ecommerce RECORD sisältää tietoja kaikista verkkokauppatapahtumista, jotka on otettu käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
ecommerce.total_item_quantity KOKONAISLUKU Tapahtuman tuotteiden kokonaismäärä, joka on items.quantity-kentän summa
ecommerce.purchase_revenue_in_usd LIUKULUKU Tapahtuman ostostulot, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä. Päivitetään vain ostotapahtumille.
ecommerce.purchase_revenue LIUKULUKU Tapahtuman ostostulot, ilmoitetaan paikallisen valuutan perusyksikkönä. Päivitetään vain ostotapahtumille.
ecommerce.refund_value_in_usd LIUKULUKU Tapahtuman hyvityssumma, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä. Päivitetään vain hyvitystapahtumille.
ecommerce.refund_value LIUKULUKU Tapahtuman hyvityssumma, ilmoitetaan paikallisen valuutan perusyksikkönä. Päivitetään vain hyvitystapahtumille.
ecommerce.shipping_value_in_usd LIUKULUKU Tapahtuman toimituskulut, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä
ecommerce.shipping_value LIUKULUKU Tapahtuman toimituskulut paikallisena valuuttana
ecommerce.tax_value_in_usd LIUKULUKU Tapahtuman verotusarvo, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä
ecommerce.tax_value LIUKULUKU Tapahtuman verotusarvo, ilmoitetaan paikallisen valuutan perusyksikkönä
ecommerce.transaction_id MERKKIJONO Verkkokauppatapahtuman tapahtumatunnus
ecommerce.unique_items KOKONAISLUKU Tapahtuman yksittäisten tuotteiden määrä item_id-, item_name- ja item_brand-kenttien perusteella
items
items RECORD sisältää tietoja tapahtumaan sisältyvistä tuotteista. Se toistetaan kaikille tuotteille.
Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
items.item_id MERKKIJONO Tuotteen tunnus
items.item_name MERKKIJONO Tuotteen nimi
items.item_brand MERKKIJONO Tuotteen brändi
items.item_variant MERKKIJONO Tuotteen versio
items.item_category MERKKIJONO Tuotteen luokka
items.item_category2 MERKKIJONO Tuotteen alaluokka
items.item_category3 MERKKIJONO Tuotteen alaluokka
items.item_category4 MERKKIJONO Tuotteen alaluokka
items.item_category5 MERKKIJONO Tuotteen alaluokka
items.price_in_usd LIUKULUKU Tuotteen hinta, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä
items.price LIUKULUKU Tuotteen hinta paikallisena valuuttana
items.quantity KOKONAISLUKU Tuotteen määrä. Oletusarvo on 1, jollei muuta ole ilmoitettu.
items.item_revenue_in_usd LIUKULUKU Tuotteen tulot laskettuna kaavalla price_in_usd * quantity. Päivitetään vain ostotapahtumille, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä.
items.item_revenue LIUKULUKU Tuotteen tulot laskettuna kaavalla price * quantity. Päivitetään vain ostotapahtumille, ilmoitetaan paikallisen valuutan perusyksikkönä.
items.item_refund_in_usd LIUKULUKU Tuotteen hyvitysarvo laskettuna kaavalla price_in_usd * quantity. Päivitetään vain hyvitystapahtumille, ilmoitetaan Yhdysvaltain dollarin perusyksikkönä.
items.item_refund LIUKULUKU Tuotteen hyvitysarvo laskettuna kaavalla price * quantity. Päivitetään vain hyvitystapahtumille, ilmoitetaan paikallisen valuutan perusyksikkönä.
items.coupon MERKKIJONO Tähän tuotteeseen käytetty kuponkikoodi
items.affiliation MERKKIJONO Tuotteen lähde, joka ilmoittaa tuotteen toimittavan yrityksen tai kivijalkakaupan sijainnin
items.location_id MERKKIJONO Tuotteeseen liittyvä sijainti
items.item_list_id MERKKIJONO Sen luettelon tunnus, jolla käyttäjä on nähnyt tuotteen
items.item_list_name MERKKIJONO Sen luettelon nimi, jolla käyttäjä on nähnyt tuotteen
Items.item_list_index MERKKIJONO Tuotteen sijainti luettelossa
items.promotion_id MERKKIJONO Tuotetarjouksen tunnus
items.promotion_name MERKKIJONO Tuotetarjouksen nimi
items.creative_name MERKKIJONO Mainospaikassa käytetyn mainosaineiston nimi
items.creative_slot MERKKIJONO Mainospaikan nimi

item_params RECORD

item_params RECORD tallentaa määrittämäsi omat tuoteparametrit. Huomaa, että ennalta määritetyt tuoteparametrit, kuten item_id ja item_name, eivät sisälly tähän, vaan ne viedään yksilöllisinä kenttinä.

Kunkin toteutuksen item_params RECORD -tietueeseen tallennetut parametrit ovat yksilöllisiä. Lisätietoa verkkokauppatoteutuksista ja Google Analytics 4 ‐tuotetaulukosta saat tästä artikkelista.

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
items.item_params.key MERKKIJONO Tuoteparametrin nimi
items.item_params.value TIETUE Tuoteparametrin arvon sisältävä tietue
items.item_params.value.string_value MERKKIJONO Jos tuoteparametria vastaa merkkijono, se täytetään automaattisesti kenttään.
items.item_params.value.int_value KOKONAISLUKU Jos tuoteparametri on kokonaisluku, se täytetään automaattisesti kenttään.
items.item_params.value.double_value LIUKULUKU Jos tuoteparametri esitetään kaksinkertaisena arvona, se täytetään automaattisesti kenttään.
items.item_params.value.float_value LIUKULUKU Jos tuoteparametri vastaa liukulukuarvoa, se täytetään automaattisesti kenttään.

Rivit

Yhden tapahtuman data voi näkyä yhdellä tai useammalla rivillä riippuen siitä, sisältääkö se toistuvia RECORDS-tietueita. Esimerkiksi page_view-tapahtuma, jolla on useita event_params-parametreja, näyttäisi tältä seuraavan taulukon mukaisesti. Ensimmäisellä rivillä on tapahtuman nimi, päivämäärä, aikaleima ja muut ei-toistuvat datakohteet. event_params RECORD toistuu jokaisen tapahtumaan liittyvän parametrin kohdalla. Nämä toistuvat RECORDS-tietueet täytetään automaattisesti seuraaville riveille suoraan ensimmäisen tapahtumarivin alapuolelle.

event_date event_timestamp event_name event_params.key event_params_value.string_value
20220222 1643673600483790 page_view page_location https://example.com
      page_title Etusivu
      medium referral
      source google
      page_referrer https://www.google.com
      <parametrit…> <arvot…>

Tapahtumadata näkyy GA4:n käyttöliittymässä seuraavasti:

Huomioitavaa SDK:iden päivityksessä Android-versioon 17.2.5 (tai uudempaan) tai iOS-versioon 16.20.0 (tai uudempaan)

Jos olet käyttänyt jommankumman SDK:n aiempia versioita ja aiot päivittää Android-versioon 17.2.5 (tai uudempaan) tai iOS-versioon 16.20.0 (tai uudempaan), ota nämä asiat huomioon:

• Jotta voit käyttää nykyistä BigQuery Export ‐mallia, sinun on päivitettävä SDK:si Android-versioon 17.2.5 (tai uudempaan) tai iOS-versioon 16.20.0 (tai uudempaan). Jos käytät aiempia SDK-versioita, viedyssä datassa käytetään vanhaa mallia.
  • Tehtyäsi päivityksen pääset tuotedataan vain toistuvien tuotteiden taulukon kautta. Toisin kuin aiemmissa SDK-versioissa, tuotedata ei ole enää saatavilla vakiomuotoisissa tapahtumaparametreissa.
  • Tämän muutoksen tarkoituksena on mahdollistaa useiden tuotteiden analyysi.
  • Sinun on ehkä muokattava viittauksiasi tuotedataan.
Käytä tätä skriptiä, kun haluat siirtää BigQuery-datajoukot vanhasta vientimallista uuteen
  1. Kirjaudu sivulle Cloud Platform Console > Manage resources.
  2. Avaa projekti, jonka datan haluat siirtää, ja klikkaa sivun yläosasta Activate Google Cloud Shell.
  3. Kun komentotulkki avautuu, kopioi alla oleva komentosarja tiedostoon, jonka nimi on migration_script.sql:
    1. Anna komento cat > migration_script.sql.
    2. Kopioi ja liitä alla oleva komentosarja komentotulkkiin.
    3. Tallenna ja poistu painamalla Ctrl+D.
    Komentosarja (migration_script.sql):
      SELECT
      @date AS event_date,
      event.timestamp_micros AS event_timestamp,
      event.previous_timestamp_micros AS event_previous_timestamp,
      event.name AS event_name,
      event.value_in_usd  AS event_value_in_usd,
       user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id AS event_bundle_sequence_id,
      user_dim.bundle_info.server_timestamp_offset_micros as event_server_timestamp_offset,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(event_param.key AS key,
            STRUCT(event_param.value.string_value AS string_value,
              event_param.value.int_value AS int_value,
              event_param.value.double_value AS double_value,
              event_param.value.float_value AS float_value) AS value))
      FROM
        UNNEST(event.params) AS event_param) AS event_params,
      user_dim.first_open_timestamp_micros AS user_first_touch_timestamp,
      user_dim.user_id AS user_id,
      user_dim.app_info.app_instance_id AS user_pseudo_id,
      "" AS stream_id,
      user_dim.app_info.app_platform AS platform,
      STRUCT( user_dim.ltv_info.revenue AS revenue,
        user_dim.ltv_info.currency AS currency ) AS user_ltv,
      STRUCT( user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign AS name,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_medium AS medium,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_source AS source ) AS traffic_source,
      STRUCT( user_dim.geo_info.continent AS continent,
        user_dim.geo_info.country AS country,
        user_dim.geo_info.region AS region,
        user_dim.geo_info.city AS city ) AS geo,
      STRUCT( user_dim.device_info.device_category AS category,
        user_dim.device_info.mobile_brand_name,
        user_dim.device_info.mobile_model_name,
        user_dim.device_info.mobile_marketing_name,
        user_dim.device_info.device_model AS mobile_os_hardware_model,
        @platform AS operating_system,
        user_dim.device_info.platform_version AS operating_system_version,
        user_dim.device_info.device_id AS vendor_id,
        user_dim.device_info.resettable_device_id AS advertising_id,
        user_dim.device_info.user_default_language AS language,
        user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds AS time_zone_offset_seconds,
        IF(user_dim.device_info.limited_ad_tracking, "Yes", "No") AS is_limited_ad_tracking ) AS device,
      STRUCT( user_dim.app_info.app_id AS id,
        @firebase_app_id  AS firebase_app_id,
        user_dim.app_info.app_version AS version,
        user_dim.app_info.app_store AS install_source ) AS app_info,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(user_property.key AS key,
            STRUCT(user_property.value.value.string_value AS string_value,
              user_property.value.value.int_value AS int_value,
              user_property.value.value.double_value AS double_value,
              user_property.value.value.float_value AS float_value,
              user_property.value.set_timestamp_usec AS set_timestamp_micros ) AS value))
      FROM
        UNNEST(user_dim.user_properties) AS user_property) AS user_properties
    FROM
      `SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME`,
      UNNEST(event_dim) AS event

4. Avaa uusi komentotulkki ja kopioi seuraava bash-komentosarja tiedostoon, jonka nimi on migration.sh:
    1. Anna komento cat > migration.sh.
    2. Kopioi ja liitä alla oleva komentosarja komentotulkkiin.
    3. Tallenna ja poistu painamalla Ctrl+D.
    Muokkaa seuraavaa komentosarjaa lisäämällä siihen Analytics-mittauskokonaisuustunnuksesi, BigQuery-projektin tunnus, Firebase-sovelluksen tunnus, BigQuery-datajoukon nimi ja haluamasi datan alkamis- ja päättymispäivät.
    Komentosarja (migration.sh):
    # Projektin Analytics-mittauskokonaisuuden tunnus. Löydät tunnuksen Firebasen Analytics-asetuksista.
    PROPERTY_ID="Analytics-mittauskokonaisuuden tunnus"

# BigQuery Export ‑projekti
    BQ_PROJECT_ID="BigQuery-projektin tunnus" (esim. "firebase-julkinen-projekti")

# Sovelluksen Firebase-sovellustunnus
    FIREBASE_APP_ID="Firebase-sovellustunnus" (esim. "1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda")

# Datajoukko, josta data tuodaan
    BQ_DATASET="sen BigQuery-datajoukon nimi, josta haluat tuoda dataa" (esim. "com_firebase_demo_IOS")

# Alusta
    PLATFORM="Sovelluksen alusta, ANDROID tai IOS"

# Ajanjakso, jolta siirto halutaan tehdä ja joka sisältää päivämäärät [START_DATE,END_DATE]
    START_DATE=20180324
    END_DATE=20180327

# Älä muuta alla olevaa komentosarjaa, ellet ole varma siitä, mitä teet :)
    startdate=$(date -d"$START_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1
    enddate=$(date -d"$END_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1

# Toista päivämäärät.
    DATE="$startdate"
    while [ "$DATE" -le "$enddate" ]; do

# Yllä olevista parametreista muodostettu BQ-taulukko
            BQ_TABLE="$BQ_PROJECT_ID.$BQ_DATASET.app_events_$DATE"

echo "Migrating $BQ_TABLE"

cat migration_script.sql | sed -e "s/SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME/$BQ_TABLE/g" | bq query \
            --debug_mode \
            --allow_large_results \
            --noflatten_results \
            --use_legacy_sql=False \
            --destination_table analytics_$PROPERTY_ID.events_$DATE \
            --batch \
            --append_table \
            --parameter=firebase_app_id::$FIREBASE_APP_ID \
            --parameter=date::$DATE \
            --parameter=platform::$PLATFORM \
            --project_id=$BQ_PROJECT_ID

temp=$(date -I -d "$DATE + 1 day")
            DATE=$(date -d "$temp" +%Y%m%d)

done
    exit

# KOMENTOSARJA PÄÄTTYY

5. Avaa uusi komentotulkki ja anna komento bash migration.sh.
Vanha vientimalli

user_dim

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
user_dim TIETUE Käyttäjän ulottuvuuksien tietue
user_dim.user_id MERKKIJONO Käyttäjätunnus, joka on määritetty setUserId APIn kautta
user_dim.first_open_timestamp_micros KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina), jolloin käyttäjä avasi sovelluksen ensimmäisen kerran
user_dim.user_properties TIETUE setUserProperty APIn kautta määritettyjen käyttäjän ominaisuuksien toistuva tietue
user_dim.user_properties.key MERKKIJONO Käyttäjän ominaisuuden nimi
user_dim.user_properties.value TIETUE Käyttäjän ominaisuuden tietojen tietue
user_dim.user_properties.value.value TIETUE Käyttäjän ominaisuuden arvon tietue
user_dim.user_properties.value.value.string_value MERKKIJONO Käyttäjän ominaisuuden merkkijonon arvo
user_dim.user_properties.value.value.int_value KOKONAISLUKU Käyttäjän ominaisuuden kokonaisluvun arvo
user_dim.user_properties.value.value.double_value LIUKULUKU Käyttäjän ominaisuuden kaksoisarvo
user_dim.user_properties.value.set_timestamp_usec KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina), jolloin käyttäjän ominaisuus viimeksi määritettiin
user_dim.user_properties.value.index KOKONAISLUKU Käyttäjän ominaisuuden indeksi (0–24)
user_dim.device_info TIETUE Laitteen tietojen tietue
user_dim.device_info.device_category MERKKIJONO Laiteluokka (mobiililaite, tabletti tai tietokone)
user_dim.device_info.mobile_brand_name MERKKIJONO Laitteen brändinimi
user_dim.device_info.mobile_model_name MERKKIJONO Laitteen mallinimi
user_dim.device_info.mobile_marketing_name MERKKIJONO Laitteen markkinointinimi
user_dim.device_info.device_model MERKKIJONO Laitteen malli
user_dim.device_info.platform_version MERKKIJONO Käyttöjärjestelmän versio
user_dim.device_info.device_id MERKKIJONO IDFV (näkyvillä vain, jos IDFA ei ole saatavilla)
user_dim.device_info.resettable_device_id MERKKIJONO Mainostunnus/IDFA
user_dim.device_info.user_default_language MERKKIJONO Käyttöjärjestelmän kieli
user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds KOKONAISLUKU Poikkeama GMT:stä sekunteina
user_dim.device_info.limited_ad_tracking TOTUUSARVO Laitteen Rajoita mainosseurantaa ‑asetus
user_dim.geo_info TIETUE Käyttäjän maantieteellisten tietojen tietue
user_dim.geo_info.continent MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva maanosa, josta tapahtumat raportoitiin
user_dim.geo_info.country MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva maa, josta tapahtumat raportoitiin
user_dim.geo_info.region MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva alue, jolta tapahtumat raportoitiin
user_dim.geo_info.city MERKKIJONO IP-osoitteeseen perustuva kaupunki, josta tapahtumat raportoitiin
user_dim.app_info TIETUE Sovelluksen tietojen tietue
user_dim.app_info.app_version MERKKIJONO Sovelluksen versionName-tiedot (Android) tai lyhyt nippuversio
user_dim.app_info.app_instance_id MERKKIJONO Sovelluksen esiintymän yksilöllinen tunnus
user_dim.app_info.app_store MERKKIJONO Sovelluksen asentanut kauppa
user_dim.app_info.app_platform MERKKIJONO Alusta, jolla sovellus toimii
user_dim.traffic_source TIETUE Sen liikenteen lähteen nimi, jonka kautta käyttäjä saatiin. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign MERKKIJONO Sen markkinointikampanjan nimi, jonka kautta käyttäjä on saatu. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.traffic_source.user_acquired_medium MERKKIJONO Sen tulotavan (esim. maksettu/orgaaninen haku, sähköposti) nimi, jonka kautta käyttäjä on saatu. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.traffic_source.user_acquired_source MERKKIJONO Sen verkoston nimi, jonka kautta käyttäjä on saatu. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.bundle_info TIETUE Tietue sitä nippua koskevista tiedoista, jonka mukana tapahtumat on ladattu
user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id KOKONAISLUKU Sen nipun järjestystunnus, jonka mukana tapahtumat on ladattu
user_dim.ltv_info TIETUE Käyttäjän elinkaariarvotietojen tietue. Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.ltv_info.revenue LIUKULUKU Käyttäjän elinkaariarvo (tulot). Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.
user_dim.ltv_info.currency MERKKIJONO Käyttäjän elinkaariarvo (valuutta). Kenttää ei päivitetä päivänsisäisiä tietoja kirjaaviin taulukoihin.

event_dim

Kentän nimi Datatyyppi Kuvaus
event_dim TIETUE Nipun tapahtumia koskevien tietojen toistuva tietue
event_dim.date MERKKIJONO Päivä, jolloin tapahtuma kirjattiin (sovelluksen rekisteröidyn aikavyöhykkeen mukaan muodossa VVVVKKPP)
event_dim.name MERKKIJONO Tapahtuman nimi
event_dim.params TIETUE Tapahtumaan liittyvien parametrien toistuva tietue
event_dim.params.key MERKKIJONO Tapahtumaparametrin avain
event_dim.params.value TIETUE Tapahtumaparametrin arvon tietue
event_dim.params.value.string_value MERKKIJONO Tapahtumaparametrin merkkijonon arvo
event_dim.params.value.int_value KOKONAISLUKU Tapahtumaparametrin kokonaisluvun arvo
event_dim.params.value.double_value LIUKULUKU Tapahtumaparametrin kaksoisarvo
event_dim.timestamp_micros KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina, UTC), jolloin tapahtuma kirjattiin asiakassovellukseen
event_dim.previous_timestamp_micros KOKONAISLUKU Aika (mikrosekunteina, UTC), jolloin tapahtuma edellisen kerran kirjattiin asiakassovellukseen