Tämä artikkeli koskee Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksia, jotka eivät enää käsittele dataa 1.7.2023 alkaen (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet: 1.10.2023 alkaen). Siirry käyttämään Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutta, jos et ole vielä tehnyt niin.

Google Marketing Platformin organisaation järjestelmänvalvojat

Organisaation järjestelmänvalvojalla on kaikki järjestelmänvalvojan luvat Google Marketing Platform Homeen. Hän voi hallinnoida organisaatiota, linkittää tuotetilejä ja poistaa niiden linkityksiä, hallinnoida organisaation ja linkitettyjen tuotetilien käyttäjälupia sekä myöntää organisaation järjestelmänvalvojan ja muiden järjestelmänvalvojien lupia. Organisaation järjestelmänvalvoja voi myös muuttaa tuotetilien kohteita koskevan palvelutason (vakiosta 360:een). (Lue lisää)

Organisaation järjestelmänvalvojille annetaan automaattisesti järjestelmänvalvojan rooli Analyticsissa, joten he voivat määrittää siellä itselleen muita käyttäjärooleja. Lisäksi he voivat määrittää itselleen käyttäjärooleja muilla linkitetyillä tileillä.

Organisaation järjestelmänvalvojat voivat nähdä, millä käyttäjillä on pääsy tilille. He voivat nähdä myös käyttäjiin liittyviä tietoja, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

• Analytics-tilit, -sivustot ja -näkymät, Google Tag Manager ‑säilöt ja Optimize-säilöt, joiden käyttöoikeudet käyttäjällä on
  • Viimeisin päivä, jona käyttäjä on käyttänyt Google Analyticsin raporttidataa.
    Datan käyttämistä on esimerkiksi
    • raportin tai hallintapaneelin katsominen
    • datan käyttäminen API-kutsun kautta esimerkiksi Chrome-laajennuksessa tai Analytics-mobiilisovelluksessa.

Organisaation järjestelmänvalvojat voivat nähdä myös Google Marketing Platformin muutoshistorian.

Muutoshistorian avulla voi seurata näitä:

• milloin muutos tehtiin
  • kuka muutoksen teki
  • mitä muutettiin.

Voit esimerkiksi helposti nähdä, milloin joku linkitti uuden tilin organisaatioosi, lisäsi tai poisti käyttäjiä, vaihtoi jonkin kohteen palvelutasoa tai muutti tilauksen päättymispäivää.

Tällaisten muutosten tallentaminen estää epäselvyydet esimerkiksi siitä, jos laskutusmäärä nousee. Asiaa ei tarvitse ihmetellä, vaan voit tehdä hakuja muutoshistoriassa ja huomata, että joku järjestelmänvalvojista vaihtoi jonkin sivuston palvelutason vakiosta 360:een tai teki muutoksia laskutusparametreihin.

Muutokset näkyvät kahden viimeisen vuoden ajalta.

Organisaation järjestelmänvalvojia kannattaa olla ainakin kaksi mutta ei juuri enempää.

Pohdi organisaation järjestelmänvalvojaa valitessasi ennen kaikkea sitä, kuinka paljon luotat kyseiseen henkilöön. Organisaation järjestelmänvalvoja voi myöntää itselleen ja muille lupia Google Marketing Platformiin ja kaikkiin siihen linkitettyihin tuotetileihin.

Kun linkität tuotetilin Google Marketing Platformiin, kaikki organisaation järjestelmänvalvojat saavat kyseisen tuotetilin järjestelmänvalvojan luvat. Kun linkität esimerkiksi Google Analytics 360:n, organisaation järjestelmänvalvojat saavat automaattisesti järjestelmänvalvojan roolin Analyticsissa. Organisaation järjestelmänvalvojan luvat pysyvät samoina niin kauan kuin tuotetili on linkitetty Google Marketing Platformiin.

Organisaation järjestelmänvalvojan roolin tärkein etu on, että sen avulla voi palauttaa menetetyt tuotetilin pääsyoikeudet. Jos esimerkiksi menetät Analytics 360 ‑tilin pääsyoikeudet siksi, että ainoa järjestelmänvalvoja lähtee yrityksestä, organisaation järjestelmänvalvoja voi lisätä muita käyttäjiä Analytics 360:n järjestelmänvalvojiksi.

Jos haluat varmistaa, että jollakulla on aina organisaation järjestelmänvalvojan rooli hätätapauksia varten, voit tehdä näin:

1. Luo Google-tili vain tätä tarkoitusta varten (esim. mattimeikalainen@gmail.com).
  2. Myönnä Google-tilille organisaation järjestelmänvalvojan rooli.
  3. Hallinnoi Google-tilin salasanan pääsyoikeuksia.