Hur Google Analytics skyddar din webbtrafik

Säkerhet och sekretess är ytterst viktigt för våra kunder, våra kunders slutanvändare och oss på Google. Säker överföring av våra JavaScript-bibliotek och mätdata är en avgörande faktor. I Google Analytics används krypteringsprotokollet HTTP HSTS (Strict Transport Security). Protokollet anger att webbläsare som stöder HTTP över SSL (HTTPS) ska använda detta protokoll i all kommunikation mellan användare, webbplatser och våra servrar.

HTTPS-krypteringen påverkar all trafik från webbläsare som stöds. Det går inte att välja bort HTTPS-kryptering av trafiken, eftersom tanken är att alla våra kunder ska skyddas.

Webbplatsägare behöver inte implementera något. Ingen kod behöver ändras. Google Analytics tar hand om allt som gäller kryptering av trafiken.

Trafikpåverkan mellan din webbplats och Google Analytics-servrarna

Krypterad trafik kan blockeras av brandväggar av säkerhetsskäl. Om slutanvändare öppnar din webbplats bakom en brandvägg som blockerar HTTPS går det inte att samla in mätdata från dessa användare.