Hoe Google Analytics uw internetverkeer beveiligt

Veiligheid en privacy zijn uitermate belangrijk voor onze klanten, voor de eindgebruikers van onze klanten en voor Google. Daarom is beveiligde overdracht van onze JavaScript-bibliotheken en meetgegevens van essentieel belang. Voor de implementatie van beveiligde overdracht maakt Google Analytics gebruik van HTTP Strict Transport Security (HSTS). Hiermee krijgen browsers die ondersteuning bieden voor HTTP via SSL (HTTPS), de instructie dat versleutelingsprotocol te gebruiken voor alle communicatie tussen eindgebruikers, websites en onze servers.

HTTPS-versleuteling is van invloed op al het verkeer dat afkomstig is van ondersteunde browsers. We willen de veiligheid van onze klanten waarborgen en daarom kunt u zich niet afmelden voor HTTPS-versleuteling van uw verkeer.

De implementatie heeft geen gevolgen voor site-eigenaren. Er zijn geen codewijzigingen nodig. Google Analytics regelt alles wat nodig is om uw verkeer te versleutelen.

Gevolgen voor verkeer tussen uw site en de Google Analytics-servers

Uit veiligheidsoverwegingen kunnen firewalls versleuteld verkeer blokkeren. Als eindgebruikers die toegang tot uw website hebben, achter een firewall zitten die HTTPS blokkeert, kunnen de meetgegevens van die gebruikers niet worden verzameld.