Testkonto

Du kan tilegne deg kunnskap ved å eksperimentere med data fra Google Merchandise Store.

Google Analytics-testkontoen er en fullt funksjonell Google Analytics-konto som alle Google-brukere har tilgang til. I testkontoen kan du se på faktiske bedriftsdata og eksperimentere med Google Analytics-funksjoner.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Få tilgang til testkontoen

For å få tilgang til testkontoen må du klikke på FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN-linken nederst i denne delen. Følgende skjer når du klikker på linken:

• Om du allerede har en Google-konto, blir du bedt om å logge på den.
  • Hvis du ikke har Google-konto, blir du bedt om å opprette en og så logge på.

Når du klikker på FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN-linken nedenfor, gir du Google tillatelse til å utføre én av følgende to handlinger i forbindelse med Google-kontoen din:

• Hvis du allerede har en Google Analytics-konto, legger vi til testkontoen i Analytics-kontoen din.
  • Hvis du ikke har Google Analytics-konto, oppretter vi en for deg, og den tilknytter vi Google-kontoen din. Deretter legger vi til testkontoen i den nye Analytics-kontoen.

Du har tilgang til testkontoen via Startside-fanen i Analytics.

Testkontoen telles opp mot det maksimale antallet Analytics-kontoer du har lov til å opprette via én enkelt Google-konto. For Google Analytics Standard er det på nåværende tidspunkt tillatt med maksimalt 100 Analytics-kontoer per Google-konto.

Du kan når som helst fjerne testkontoen.

FÅ TILGANG TIL TESTKONTOEN

Her hentes dataene fra

Dataene i Google Analytics -testkontoen din er hentet fra Google Merchandise Store, et nettsted for netthandel som selger varer med Google-merkevaren. Kontodataene gjenspeiler data som er vanlige for en netthandel, og omfatter følgende typer informasjon:

• Data om trafikkilder: Dette er informasjon om hvor nettstedets brukere kommer fra. Du kan blant annet se informasjon om organisk trafikk, betalt søketrafikk og trafikk fra bannerannonsering.
  • Innholdsdata: Dette er informasjon om brukernes atferd på nettstedet. Her kan du se blant annet nettadressene for sidene brukerne åpner, og hvordan brukerne har interaksjoner med sideinnholdet.
  • Transaksjonsdata: Dette er informasjon om transaksjonene som har funnet sted på Google Merchandise Store-nettstedet.

Bruksområder for testkontoen

Ettersom testkontoen inneholder faktiske data fra et nettsted for netthandel, er den nyttig når du vil utforske Google Analytics-rapporter og -funksjoner. Her er noen eksempler på ting du kan gjøre med testkontoen:

Begrensninger

Alle brukere har lese- og analysetilgang til Google Analytics-testkontoen. Det betyr at du kan se rapport- og konfigurasjonsdata, manipulere data i rapporter (f.eks. filtrere tabeller, legge til sekundære dimensjoner, opprette segmenter), opprette og dele personlige ressurser (f.eks. annoteringer) og se delte ressurser. Du kan ikke samarbeide med andre om delte ressurser.

Hvis du vil finne ut mer om brukertillatelser, kan du lese delen om brukeradministrasjon i denne brukerstøtten.

Du kan ikke bruke testkontoen med Analytics Reporting API. Om du prøver å gjøre dette, resulterer det i en tillatelsesfeil: (403) insufficientPermissions (ikke tilstrekkelige tillatelser).

Fjern tilgangen til testkontoen

For å fjerne tilgangen til testkontoen, følg fremgangsmåten nedenfor. Du kan når som helst få tilgang til testkontoen på nytt.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg Google Analytics-testkonto i KONTO-menyen.
  4. Klikk på Brukeradministrasjon i KONTO-kolonnen.
  5. Klikk på FJERN MEG.