Demo-account

Experimenteer met gegevens uit Flood-It! en de Google Merchandise Store.

Het demo-account voor Google Analytics is een volledig functioneel Google Analytics-account waartoe iedere Google-gebruiker toegang heeft. Het bevat 1 Universal Analytics-property en 2 Google Analytics 4-property's. Via dit account kunt u echte bedrijfsgegevens bekijken en experimenteren met de functies van Google Analytics.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Toegang krijgen tot het demo-account

Klik op de link TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT onderaan dit gedeelte om toegang te krijgen tot het demo-account. Als u op de link klikt, gebeurt het volgende:

• Als u al een Google-account heeft, wordt u gevraagd in te loggen op dat account.
  • Als u geen Google-account heeft, wordt u gevraagd een account te maken en vervolgens in te loggen.

Als u hieronder op de link TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT klikt, gaat u ermee akkoord dat Google een van de volgende 2 acties uitvoert met betrekking tot uw Google-account:

• Als u al een Google Analytics-account heeft, voegen we het demo-account toe aan uw Analytics-account.
  • Als u nog geen Google Analytics-account heeft, maken we een Analytics-account voor u dat aan uw Google-account is gekoppeld en voegen we vervolgens het demo-account toe aan uw nieuwe Analytics-account.

Het demo-account is beschikbaar via de accountkiezer in Analytics waar u organisatie- en accountkoppelingen selecteert.

Het demo-account telt mee voor het maximale aantal Analytics-accounts dat u mag maken onder een enkel Google-account. Momenteel mag u voor Google Analytics maximaal 100 Analytics-accounts per Google-account hebben.

U kunt het demo-account verwijderen wanneer u maar wilt.

TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT

Waar de gegevens vandaan komen

De gegevens in het demo-account voor Google Analytics zijn afkomstig uit de Google Merchandise Store en Flood-It!.

De Google Merchandise Store is een e-commercesite waarop Google-merchandise wordt verkocht. Er zijn zowel Universal Analytics- als Google Analytics 4-property's die zijn gebaseerd op de e-commercesite. Meer informatie over de verschillen tussen de propertytypen.

Deze 2 property's bevatten gegevens die kenmerkend zijn voor een e-commercesite en omvatten de volgende soorten informatie:

• Gegevens over verkeersbronnen: Informatie over waar websitebezoekers vandaan komen. Dit omvat informatie over organisch verkeer, betaald zoekverkeer en verkeer in het Display Netwerk.
  • Contentgegevens: Informatie over het gedrag van gebruikers op de site. Dit omvat de URL's van pagina's die gebruikers bekijken, welke interactie ze met content hebben en meer.
  • Transactiegegevens: Informatie over de transacties die plaatsvinden op de Google Merchandise Store-website.

Flood-It! is een simpele maar spannende puzzelgame waarbij het hele spelbord in minder dan het toegestane aantal stappen met één kleur moet worden overspoeld. U kunt de game downloaden voor Android en iOS. Er is een Google Analytics 4-property voor Flood-It! met rapportage over games, en gegevens uit de app en van de website die de volgende soorten informatie bevatten:

• Berekende statistieken: Informatie die wordt berekend op basis van bestaande statistieken. Het gaat hierbij onder andere om statistieken zoals de gemiddelde opbrengst per actieve gebruiker en de gemiddelde betrokkenheidsduur. De gegevens omvatten ook de statistieken Conversie door koper en Opbrengstgrafiek, die zijn gebaseerd op aanbevolen key performance indicators van Google Play.
  • Gebeurtenisgegevens: Informatie over gebruikersinteractie met content. Dit omvat gebeurtenissen zoals een level voltooien of opnieuw starten.
  • E-commercegegevens: Informatie over in-app-aankopen.

Manieren waarop u het demo-account kunt gebruiken

Omdat voor het demo-account echte gegevens van een e-commercewebsite worden gebruikt, is het een handige manier om u te verdiepen in de rapporten en functies van Google Analytics. U kunt met de 2 Google Analytics 4-property's onder andere het volgende doen:

• De standaardrapporten van Google Analytics 4 bekijken in de Merchandise Store-property.
  • Rapportage over games bekijken in de Flood-It!-property.
  • Eenvoudige analyses uitvoeren, zoals:
    • Via welk kanaal komen de meeste nieuwe gebruikers op uw verschillende platforms binnen?
    • Hoeveel unieke gebruikers heeft elk bedrijf?
    • Hoeveel conversies zijn er in de afgelopen week gegenereerd voor de Flood-It!-app en op de Merchandise Store-website?
  • Trechterverkenningen uitvoeren: Waar komen gebruikers de conversietrechter binnen en waar verdwijnen ze?
  • Ad-hocverkenningen uitvoeren door meerdere variabelen (de verschillende segmenten, dimensies en statistieken die u gebruikt om een bedrijf te meten) te slepen en neer te zetten op een canvas om direct visualisaties van uw gegevens te bekijken.

Met de Universal Analytics-property kunt u onder andere het volgende doen:

Beperkingen

Alle gebruikers hebben de rol Kijker voor het demo-account van Google Analytics. Dit betekent dat u het volgende kunt doen:

• Rapportagegegevens en configuratie-instellingen bekijken.
  • Gegevens in rapporten manipuleren (bijvoorbeeld een tabel filteren, een secundaire dimensie toevoegen of een segment maken).
  • Persoonlijke items, zoals aangepaste rapporten, maken en delen, en gedeelde items bekijken. U kunt niet samenwerken aan gedeelde items.

Voor meer informatie over gebruikersrechten leest u het gedeelte over gebruikersbeheer in dit Helpcentrum.

De gegevens in het demo-account zijn vermomd, maar het zijn nog steeds typische Analytics-gegevens.

De Universal Analytics-property bevat niet het rapport Gebruiksanalyse.

De Google Analytics 4-property's bevatten geen exportfuncties voor rapporten of verkenningen, geen mogelijkheid om de dimensie Apparaat-ID te bekijken en geen optie om de techniek voor gebruikersverkenning in de Werkruimte voor verkenningen te gebruiken.

Het demo-account kan niet worden gebruikt met de Analytics Reporting-API. Dit geldt voor beide propertytypen. Als u dit probeert, wordt er een foutmelding weergegeven.

Toegang tot het demo-account beëindigen

Volg de onderstaande instructies als u uw toegang tot het demo-account wilt beëindigen. U kunt altijd opnieuw toegang krijgen tot het demo-account.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder.
  3. Selecteer in het menu ACCOUNT de optie Demo-account.
  4. Klik in de kolom ACCOUNT op Gebruikersbeheer.
  5. Klik op MEZELF VERWIJDEREN.