Ontbrekende Google Ads-advertentiegegevens in Analytics

Als u Google Ads-campagnegegevens van een bepaalde advertentie in uw Analytics-rapporten wilt bekijken, moet de Analytics-webproperty worden gekoppeld aan het Google Ads-account waaruit de advertentie afkomstig is.

Als Analytics de Google Ads-campagnegegevens niet kan samenvoegen met de Analytics-sessiegegevens, wordt in de Analytics-rapporten (not set) weergegeven als de dimensiewaarde Campagne. Zelfs wanneer uw accounts zijn gekoppeld, is er toch een aantal situaties waarin Analytics de gegevens niet kan samenvoegen. Bijvoorbeeld: Als iemand een van uw advertentie-URL's op social media plaatst, verloopt de parameter Google-klik-ID en worden gebruikers die op de link klikken, niet toegeschreven aan de campagne.

Google Ads-gegevens kunnen ook om een aantal andere redenen ontbreken in Analytics:

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Het Google Ads-account is niet gekoppeld aan de Analytics-weergave

Analytics kan pas advertentiegegevens van Google Ads ophalen wanneer Analytics is gekoppeld aan Google Ads. Er zijn twee stappen vereist om een Google Ads-account aan een Analytics-weergave te koppelen:

1. De Analytics-webproperty moet worden gekoppeld aan het Google Ads-account waaruit de advertentie afkomstig is.
  2. De Google Ads-gegevens moeten beschikbaar worden gesteld in de Analytics-dataweergave waarvan u de rapporten bekijkt.

Meer informatie over hoe u Analytics aan Google Ads koppelt.

De parameter GCLID van Google Ads is zoekgeraakt in een omleiding

Met Google Ads-autotagging wordt de parameter GCLID toegevoegd aan de bestemmings-URL's van de advertentie om in Analytics aan te geven welk Google Ads-advertentiemateriaal de gebruiker naar uw site heeft geleid. Als de parameter GCLID zoekraakt in een URL-omleiding of omdat uw site een programma gebruikt dat URL's omzet, kan Analytics op geen enkele manier bepalen van welke advertentie de bezoekers van uw site afkomstig zijn.

Bepalen of omleidingen naar uw website de parameter Google-klik-ID verwijderen.

Er ontbreken gegevens in handmatig getagde bestemmings-URL's van advertenties

Als u geen gebruik maakt van Google Ads-autotagging en in plaats daarvan de bestemmings-URL's van uw Google Ads-advertenties handmatig tagt, zorg er dan voor dat de tags volledig zijn.

Meer informatie over handmatige tagging.

Niet-klikbare factureerbare gebeurtenissen

Er zijn enkele advertentie-indelingen waarbij de factureerbare gebeurtenis niet een klik op de site is. Als u dit soort advertenties bijhoudt, ziet u meestal een groter verschil voor het aantal klikken en sessies dan bij andere advertentie-indelingen.

Meer informatie over advertentie-indelingen met verwachte verschillen tussen Google Ads-klikken en Analytics-sessies.