Analyticsista puuttuvat Google Ads ‑mainostiedot

Jotta näet tietyn mainoksen Google Ads ‑kampanjatiedot Analytics-raporteissa, Analytics-verkko-omaisuuden on oltava linkitettynä siihen Google Ads ‑tiliin, jolle mainos kuuluu.

Jos Analytics ei pysty liittämään Google Ads ‑kampanjatietoja Analyticsin istuntotietoihin, Kampanja-ulottuvuuden arvona Analytics-raporteissa on (not set). Joissakin tapauksissa Analytics ei pysty liittämään dataa, vaikka tili olisikin linkitetty. Jos joku esimerkiksi julkaisee mainoksesi URL-osoitteen sosiaalisessa mediassa, GCLID-parametri vanhenee, eikä linkkiä klikkaavia käyttäjiä lueta kampanjan hyväksi.

Google Ads ‑tietoja voi puuttua Analyticsista myös muista syistä.

Tämän artikkelin aiheet:

Google Ads ‑tiliä ei ole linkitetty Analytics-näkymään

Jotta Analytics voi noutaa Google Ads ‑mainostietoja, Analyticsin on oltava linkitettynä Google Adsiin. Google Ads ‑tilin linkittämisessä Analytics-näkymään on kaksi vaihetta:

1. Analytics-verkko-omaisuus on linkitettävä siihen Google Ads ‑tiliin, jolle mainos kuuluu.
  2. Google Ads ‑datan on oltava niiden Analytics-näkymien käytettävissä, joiden raportteja katsot.

Lue lisää Analyticsin linkittämisestä Google Adsiin.

Google Adsin GCLID-parametri katoaa uudelleenohjauksissa

Google Adsin automaattinen taggaus lisää GCLID-parametrin mainoksen kohde-URL-osoitteeseen. Se kertoo Analyticsille, mikä Google Ads ‑mainosaineisto toi käyttäjän sivustollesi. Jos GCLID-parametri katoaa URL-osoitteen uudelleenohjauksessa tai siksi, että sivustollasi käytetään URL-osoitteen uudelleenkirjoitustoimintoa, Analytics ei pysty määrittämään, mistä mainoksesta sivustosi kävijä tuli.

Selvitä, katoaako GCLID-parametri verkkosivustollesi tehtävissä uudelleenohjauksissa.

Manuaalisesti tagatuista mainosten kohde-URL-osoitteista puuttuu tietoja

Jos et käytä Google Adsin automaattista taggausta, vaan taggaat Google Ads ‑mainosten kohde-URL-osoitteet manuaalisesti, varmista, että taggaus on täydellinen.

Lue lisää manuaalisesta taggauksesta.

Ei-klikattavat laskutettavat tapahtumat

Joissakin mainosmuodoissa laskutettava tapahtuma ei ole klikkaus sivustolle. Jos seuraat tällaisia mainoksia, näet yleensä suurempia eroja klikkausten ja istuntojen välillä muihin mainosmuotoihin verrattuna.

Lue lisää mainosmuodoista, joissa on odotettavissa Google Ads ‑klikkausten ja Analytics-istuntojen välisiä eroja.