[UA] Brukerinnsikt

Undersøk atferden til enkeltbrukere på øktnivå.
Denne artikkelen handler om Brukerinnsikt-rapporten i Universal Analytics. Se informasjon om Brukerinnsikt-rapporten i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Brukerinnsikt.
Dataene i Brukerinnsikt-rapporten er tilgjengelige fra og med 9. mars 2016.
I rapporten kan du se de 10 000 mest aktive brukerne basert på sorteringskriteriene du bruker (f.eks. økter).

I Brukerinnsikt-rapporten kan du isolere og undersøke atferden til enkeltbrukere i stedet for den samlede brukeratferden. Atferden til enkeltbrukere knyttes enten til Client ID eller User ID.

Det er viktig å forstå den samlede atferden når du håndterer store prosjekter, for eksempel kampanjer som er målrettet mot store geografiske områder. Det å forstå atferden til enkeltbrukere er viktig når du vil tilpasse brukeropplevelsen eller ønsker å få innsikt i eller feilsøke en bestemt brukeropplevelse – for eksempel hvis du ønsker å analysere atferden til en bruker som har usedvanlig høy gjennomsnittlig bestillingsverdi, eller se hvor en bruker fikk problemer med å sende inn en bestilling.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Konfigurering

For å se User ID-data i rapporten må du aktivere User ID-funksjonen i områdeinnstillingene dine.

Client-ID-er vises som standard i rapporten for områder der User-ID ikke er aktivert. Finn ut mer om User-ID og Client-ID.

Du kan ikke eksportere en fullstendig versjon av denne rapporten med eksporteringsalternativene i Analytics.

Se Brukerinnsikt-data

Sånn kan du åpne Brukerinnsikt-rapporten:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Målgruppe > Brukerinnsikt.
Standard datatabell

For hver Client- eller User ID ser du følgende startdata:

• økter
  • gj.sn. varighet av økten
  • fluktfrekvens
  • inntekt
  • transaksjoner
  • målkonverteringsfrekv.

Når du viser detaljert informasjon om en ID, ser du brukeranskaffelsesdatoen og -kanalen for brukeren, sammen med en aktivitetslogg som inneholder detaljer om hvilke handlinger brukeren utførte på nettstedet ditt per økt.

Øktsdata

Som standard ser du data for følgende:

• Økter (levetidsverdi): Dette er de samlede øktene i løpet av brukerens levetid.
  • Øktvarighet (levetidsverdi): Dette er den gjennomsnittlige varigheten av økten i løpet av brukerens levetid.
  • Inntekter (levetidsverdi): Dette er de samlede inntektene i løpet av brukerens levetid.
  • Transaksjoner (levetidsverdi): Dette er de samlede transaksjonene i løpet av brukerens levetid.
  • Målfullføringer (levetidsverdi) og målverdi (LTV)

I ruten til venstre ser du også informasjon om følgende:

• Client ID kontra User ID
  • dato for siste visning (datoen da brukeren sist startet en økt)
  • enhetskategori
  • enhetsplattform
  • anskaffelsesdato
  • kanal
  • kilde/medium
  • kampanje
Data for disse beregningene er tilgjengelig fra og med 17. desember 2016.

Bruk Filtrer etter-menyen for å legge til og fjerne datatyper:

Alternativer for datafilter

Du kan vise eller skjule enkeltøkter etter behov.

Skjulte og viste økter

Du kan vise enkeltaktiviteter for å se flere detaljer.

Enkeltaktiviteter vises

Opprett segmenter

Du kan opprette et segment basert på en hvilken som helst kombinasjon av handlinger brukeren utførte, og deretter bruke segmentet på hele rapporten for å analysere den totale atferden for brukere som utførte de samme handlingene på nettstedet ditt.

Du kan bare bruke brukerbaserte segmenter på denne rapporten, og du kan bare bruke ett segment av gangen.

Sånn kan du opprette segmenter:

1. Velg handlingene du vil at skal definere segmentet.
    Øktaktiviteter valgt under opprettelsen av segmentet
    Klikk så på Opprett segmentet for å åpne Segmenteringsverktøyet.
    Segmenteringsverktøyet med øktaktiviteter identifisert som betingelser
  2. Skriv inn et navn på segmentet, endre betingelsene etter behov, og velg om segmentet skal være tilgjengelig i alle rapporteringsvisninger eller bare den gjeldende visningen, og om du vil bruke segmentet i rapporten når du lagrer det.
  3. Klikk på Lagre.

Når du bruker segmentet, ser du den første siden av rapporten med en liste over ID-er som oppfyller betingelsene.

Slett brukerdata

Du må ha redigeringstillatelse for å kunne slette dataene om enkeltbrukere.

Når du viser detaljert informasjon om en ID for å se data om en enkeltbruker, har du også muligheten til å slette dataene om den aktuelle brukeren fra rapporten og Analytics-systemet.

Slik sletter du dataene for enkeltbrukere:

Klikk på Slett bruker nederst i panelet til venstre.

Når det bes om sletting, blir alle dataene tilknyttet denne brukeridentifikatoren slettet fra rapporten om enkeltbrukeren innen 72 timer. Dataene slettes deretter fra Analytics-tjenerne i løpet av den neste slettesyklusen. Det er berammet sletting omtrent annenhver måned. Hvis du har eksportert disse dataene utenfor Google Analytics, anbefaler vi at du sletter dem der først.

Rapporter basert på tidligere samlede data (f.eks. antall brukere i «Oversikt over målgrupper»-rapporten) blir ikke berørt.

Finn ut mer om databehandlingen i Google Analytics og hvilke tiltak som er iverksatt for å påse at data holdes sikre og konfidensielle.

Bruksmønstre

Reager på bestemt atferd i et segment

Hvis andre rapporter indikerer at det er atferd som er verd å se nærmere på i et bestemt segment, kan du undersøke spesifikke brukere i segmentet for å få en dypere forståelse av hva som skjer. Hvis det i «Målgruppe > Oversikt»-rapporten for eksempel fremgår at Brukere fra Brasil-segmentet har uvanlig høy fluktfrekvens eller lav gjennomsnittlig varighet av øktene sammenlignet med andre segmenter, kan du se nærmere på dette segmentet i Brukerinnsikt-rapporten og så titte på enkeltbrukere for å se om de faller fra eller avslutter på den samme siden eller sidegruppen.

En nærmere titt på innholdet kan komme til å vise at selv om bildene og teksten fungerer godt i andre geografiske segmenter, er de ikke spesielt relevante for brukere fra Brasil.

Det kan også være at andre geografiske grupper kjøper joggesko som har vært i produksjon i 100 år allerede, men av andre årsaker. Brukere fra Brasil lar seg kanskje friste av en unik design sammenlignet med alt annet på markedet, mens brukere fra USA kjøper nostalgiske varer. Du bør i så fall legge forholdene til rette for begge disse segmentene ved å vise dem relevant nettstedinnholdet som er i tråd med den aktuelle kjøpsmotivasjonen.

I slike tilfeller kan du opprette hvert segment i Analytics, ta dem med i rapporten, og eksportere ID-ene for de aktuelle segmentene. Du kan deretter tilpasse brukeropplevelsen på nettstedet basert på ID-ene, og sende hver gruppe til innholdet som er relevant for dem, fra annonsene dine.

Oppsalg

Etter hvert som du utvikler forholdet til kundene dine, kan det være du ønsker å utvikle mulighetene for at de går videre til høyere konverteringsnivåer. Når du har innsikt i kjøpsatferden til kundene på høyere nivå, har du muligheten til å lede neste kundegruppe inn på samme spor. Hvis du for eksempel har et reisebyrå som selger 8-, 10- og 15-dagers turer, kan det være at bare litt ekstra innsats kreves for at kunder som pleier kjøpe 10-dagers turer, oppgraderer til 15 dager.

I Brukerinnsikt-rapporten kan du undersøke hvordan mer verdifulle kunder bruker nettstedet, banene de følger, hva de bruker tid på og hvilke kampanjer de klikker på. Med denne informasjonen for hånden kan du begynne å tilpasse nettstedsopplevelsen for kundene på mellomnivå, slik at du har med det samme innholdet og tilbudene som kundene på det høyeste nivået liker best.

I dette tilfellet oppretter du to segmenter: ett for kundene på mellomnivå og ett for kundene på det høyeste nivået. Bruk segmentet for det høyeste nivået på Brukerinnsikt-rapporten, og undersøk atferden i brukerøktene for å se hvordan brukerne bruker nettstedet – hvilket innhold de er mest interessert i, og hvilket innhold som fører til konverteringer. Deretter bruker du segmentet for kundene på mellomnivået og eksporterer ID-ene deres. Bruk denne listen med ID-er til å tilpasse brukeropplevelsen deres på nettstedet slik at den samsvarer mer med opplevelsen til kundene på det høyeste nivået.

Du kan også bruke listen over ID-er du eksporterte, til å bygge opp en målgruppe med disse kundene på mellomnivået vise dem annonser for turpakkene på det høyere nivået.

Remarketing

Hvis du undersøker atferd i enkeltøkter, kan du se de punktene der brukerne dine faller fra før de fullfører mål. Du kan for eksempel se at de legger varer i handlekurven, men at de ikke fullfører noen transaksjon. Eller du kan se at de kjøper én vare, men ikke den kompletterende varen de også så på (de kjøpte f.eks. luen, men ikke skjerfet).

I slike tilfeller har du en perfekt remarketingmulighet overfor disse brukerne, der du kan gi dem spesifikk informasjon knyttet til opplevelsen deres. Du kan for eksempel minne brukerne på nøyaktig hvilke produkter de forlot i handlekurven, eller hvis en bruker har kjøpt en hatt, kan du følge opp med annonser for et matchende skjerf.

Du kan opprette segmenter basert på den relevante atferden du identifiserer i Brukerinnsikt-rapporten. Deretter kan du bruke disse segmentene som grunnlag for nye remarketingmålgrupper.

Tilpass kundeservicen

Hvis bedriften tilbyr avansert kundeservice, ser du en detaljert logg for hver bruker i Brukerinnsikt-rapporten, slik at kundeservicerepresentantene dine kan danne seg et tydeligere bilde av konteksten, og dermed gi bedre veiledning.

Hvis du for eksempel driver med eiendomsutleie, kan kundestøtterepresentanten se hvilke eiendommer brukere tidligere har leid, og hvilke eiendommer de kan ha sett på før de ringte kundeservice.

Identifiser persontyper

Hvis du utvikler persontyper som en del av markedsføringen din, undersøker du atferden til ulike segmenter slik at persontypene baseres på hvordan brukerne har interaksjoner med nettstedet ditt.

Du kan for eksempel opprette segmenter med mannlige brukere i alderen 18–34 som tilhører ulike interessekategorier (f.eks. Ivrige investorer, Sportsinteresserte, Musikkelskere), bruke disse segmentene på rapporten og deretter se gjennom øktsaktiviteten for å se for eksempel hvilke produkter de ofte ser på sammenlignet med hvilke de kjøper, eller hvilke mål de fullfører oftere.

Teknikker

Eksporter ID-er

Når du segmenterer Brukerinnsikt-rapporten, har du en liste over alle ID-ene som er knyttet til det segmentet, som du kan eksportere.

1. Bruk segmentet på rapporten.
  2. Bruk Eksportér-menyen til å velge et format for de eksporterte dataene.

Du kan slå sammen de eksporterte ID-ene med de lokale dataene dine.

Slå sammen lokale brukerdata og brukerdata fra nettet

Her har du to alternativer:

1. Eksportér Analytics-dataene, og slå dem sammen med de lokale dataene (data innhentet utenfor nettet).
  2. Importér de lokale dataene dine, slik at de blir slått sammen med dataene dine i Analytics.