Gegevens verzamelen

Google Analytics voor Firebase verzamelt bepaalde informatie in de standaardimplementatie.

Google Analytics voor Firebase-gegevensverzameling

Het type informatie dat via de standaardimplementatie van Google Analytics voor Firebase wordt verzameld, omvat onder andere:

• Aantal gebruikers en sessies
  • Sessieduur
  • Besturingssystemen
  • Apparaatmodellen
  • Geografie
  • Eerste keer geopend
  • Aantal keren dat de app is geopend
  • App-updates
  • In-app-aankopen

Bekijk een volledige lijst van de standaard gebeurtenissen en gebruikersproperty's die door Google Analytics voor Firebase worden verzameld.

Apparaten identificeren

De Firebase SDK-bibliotheek maakt gebruik van een app-instantie-ID om een unieke installatie van de app te identificeren.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van de SDK, wordt een app-instantie-ID gegenereerd op app-niveau.

De Firebase SDK verzamelt standaard ID's voor mobiele apparaten (bijvoorbeeld de Android-advertentie-ID en de advertentie-ID voor iOS) en gebruikt technologieën die vergelijkbaar zijn met cookies.

Op iOS verzamelt de SDK de advertentie-ID als deze beschikbaar is. Om IDFA beschikbaar te maken, moet de ontwikkelaar de AdSupport.framework-bibliotheek koppelen.

Als de advertentie-ID niet beschikbaar is, verzamelt de SDK de leveranciers-ID. Als de advertentie-ID beschikbaar komt nadat de leveranciers-ID is gerapporteerd, stopt de SDK met het verzamelen van de leveranciers-ID.

Op Android verzamelt de SDK standaard de advertentie-ID.