Google Ads Sitelinks

Analyseer de prestaties van uw Google Ads-sitelinks.

Het rapport Acquisitie > Google Ads > Sitelinks biedt inzicht in de prestaties van elke sitelink in uw Google Ads-account.

Via sitelinks kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit uw Google Ads-advertentie naar een diepere laag van uw website gaan. Sitelinks worden onder de tekst van uw advertenties weergegeven. Met slechts één klik op een sitelink kunnen klanten vinden wat ze zoeken op uw site. Sitelinks worden weergegeven in advertenties zowel boven als onder aan de Google-zoekresultaten. U kunt sitelinks toevoegen wanneer u een campagne maakt in Google Ads. Op het tabblad Advertentie-extensies in Google Ads kunt u uw linktekst en URL's bewerken, en de prestaties van advertenties met sitelinks bekijken.

Als één sitelink aanzienlijk beter presteert dan een andere, kunt u de beter presterende sitelink op meer plaatsen in uw Google Ads-account(s) gebruiken. Als een sitelink aanzienlijk slechter presteert, kunt u deze vervangen of verwijderen.

Alleen klikken op de sitelinks zelf worden in het rapport Sitelinks in Google Analytics opgenomen; klikken op de kop van de zoekadvertentie waarin de sitelink wordt weergegeven, worden niet getoond. Dit is anders dan bij de Sitelinks-rapporten in Google Ads. (In Google Ads worden klikken op elk onderdeel van de zoekadvertentie in de statistieken voor sitelinks opgenomen.)

Gerelateerde bronnen

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over de advertentie-extensie voor sitelinks