Analyse av eksempler på bruk av Tag Assistant Recordings

Finn ut hvordan du bruker Google Tag Assistant Recordings ved å se spesifikke eksempler.

I denne artikkelen ser vi nærmere på flere eksempler på hvordan du kan bruke Google Tag Assistant Recordings for å finne og fikse problemer med Analytics-konfigurasjonen.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Scenario

Du driver (rent fiktive) Franks verksted for utsmykking av enheter, en nettbutikk der du selger klistremerker til datamaskiner, telefondeksler og annet tilbehør til mobilenheter. Nettstedet består av to primære domener: shop.frdeemem.com, som er den primære destinasjonen og produktkatalogen, og pay.frdeemem.com, der handlekurven og betalingssystemet ligger. Nettstedet bruker Analytics (med Universal Analytics-taggen) og er tilrettelagt for netthandel. Markedskampanjen din inneholder Google Ads-annonser som er automatisk merket.

For å teste implementeringen av nettstedet og Analytics-konfigurasjonen din registrerer du en flyt som etterligner en typisk brukerferd:

1. Åpne en ny fane i Chrome-nettleseren.
  2. Legg inn et søk som fører til visning av en av Google Ads-bannerannonsene dine i Google-søkeresultatene.
  3. Klikk på utvidelsen Google Tag-assistent og så på Registrer.
  4. Last inn søkeresultatsiden på nytt, siden dette sikrer at den innledende søkesiden inkluderes i registreringen. (Denne siden vises som m.frdeemem.com i analysen nedenfor.)
  5. Klikk på bannerannonsen. Du blir nå viderekoblet til shop.frdeemem.com-nettstedet.
  6. Velg en vare fra katalogen («Klistremerket med Google-gnageren hadde jaggu sett flott ut på min nye Chromebook!»).
  7. Legg varen i handlekurven.
  8. Klikk på Betal-knappen. Nå blir du viderekoblet til pay.frdeemem.com-nettstedet.
  9. Fullfør transaksjonen ved å oppgi fakturerings-, frakt- og betalingsopplysninger, og klikk så på Legg inn bestillingen. Du blir nå viderekoblet til takkesiden, som ligger på shop.frdeemem.com-nettstedet.
  10. Avslutt registreringen ved å klikke på utvidelsen Google Tag-assistent og så på Stopp.
  11. Åpne Analytics-rapporten, og se over resultatene.

Når du studerer rapporten, kan du med en gang se en rekke problemer som Google Tag Assistant Recordings har funnet, og som vises i Varsler-delen av rapporten:

Feil og advarsler i GTR
Google Tag Assistant Recordings-varsler

Varsel 1: ekstra økter

Det første varselet vi finner, er en advarsel om at et treff innledet en ekstra økt. Klikk på meldingen for å undersøke dette. Nå havner du på innlastingen av takkesiden. Hvis du ser nærmere på treffet og delene for kampanjeinformasjon for den aktuelle sideinnlastingen, kan du se følgende:

Hit Information
  Hit number in session : 1
  Title : Thank you!
  URI : /shop?i=thankyou&a=773439574929294020337...
  Hostname : shop.frdeemem.com
  Campaign (based on utm_source, utm_medium, ...)
  Source : pay.frdeemem.com
  Medium : referral

Problem: Analytics anser overgangen fra nettbutikken til betalingsnettstedet som en henvisning, og dermed blir en ny økt innledet.

Løsning: Legg til pay.frdeemem.com som en henvisningsekskludering i Analytics:

Finn ut mer om ekskludering av henvisninger.

Varsel 2: manglende tagger

Advarselen «Siden mangler mest sannsynlig en tag» er nokså enkel å forstå: Google Tag Assistant Recordings registrerte at siden ble lastet inn, men kunne ikke se at det ble utløst noen Analytics-tagger. (Vær oppmerksom på at du ikke ville ha funnet dette problemet om du utelukkende brukte Analytics, med mindre du da gikk gjennom alle dataene dine og la merke til den manglende siden.)

Google Tag Assistant Recordings analyserer ikke sidekilden (som jo Google Tag-assistent gjør), men overvåker i stedet kommunikasjonen mellom nettleseren og nettstedene som er en del av flyten din. Det kan ligge tagger på siden, men disse utløses ikke. Dette kan skyldes feil konfigurasjon eller andre problemer i sidekoden.

Løsning: Undersøk sidekilden, og legg til taggen der hvis den mangler.

Varsel 3: manglende GCLID

En GCLID-parameter er en nettadresseparameter som er tilordnet de automatisk merkede Google Ads-annonseringskampanjene dine.

Problem: De to første varslene er bare advarsler, men dette varselet er rødt, noe som indikerer at det viser til en feil som kan påvirke kostnadsdataene for brukeranskaffelser. Hvis GCLID-parameteren er ødelagt eller ikke er med, går dette ut over muligheten du har til å spore resultatene til Google Ads-kampanjene dine.

Du kan se flere detaljer ved å klikke på feilen som indikerer at GCLID-parameteren er ødelagt:

Page load 2 - Stickers
Redirect    :   http://m.frdeemem.com/shop?i=stickers&gcli...
URL         :   http://shop.frdeemem.com/shop?i=stickers&g...
Time        :   3581 ms after page load 1
Hits        :   5 hits (1 properties)

Page had a GCLID parameter, but it was dropped or mangled by redirects.
Page is most likely missing a tag.
Page hit (hit #1) - ecommerce

Ved å granske disse detaljene kan du se at dette inntraff i henvisningen fra søkesiden til shoppingsiden din. Klikk på Viderekoblingsadresse for å vise denne informasjonen. Nå kan du se den opprinnelige GCLID-parameteren:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3_ypBRCwoKqKw5P9wgsSJAAbi2K9Ei8q_W...
utm_source    search-sim

Klikk nå på destinasjonsadressen, og sammenlign den med den opprinnelige adressen:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3
utm_source    search-sim

Destinasjonsadressen mottar bare de første tegnene fra den opprinnelige GCLID-parameteren (frem til første understrek).

Løsning: Ta kontakt med IT-avdelingen der du jobber, og be dem fikse viderekoblingsadressen, så den ikke lenger utelater resten av GCLID-søkeparameteren.

Varsel 4: trege sidevisninger

Teksten i det siste varselet i denne registreringsøkten lyder som følger: «Det tok lang tid før siden sendte sidevisningstreffet til Analytics.» En slik situasjon kan oppstå når den faktiske siden lastes inn for tregt, når taggen ikke er korrekt plassert på siden eller når begge forutnevnte ting forekommer til samme tid.

Problem: Når brukere besøker sider som lastes inn tregt, gir de trolig opp (avvisning) før siden er ferdig innlastet. Hvis JavaScript-taggen for Analytics er plassert på en del av siden som ennå ikke er lastet inn, registreres kanskje ikke treffet. Eller treffet kan sendes langt ut i prosessen. Dette kan påvirke beregningene dine og føre til unøyaktig rapportering.

Finn ut mer om tidsforsinkelser ved sideinnlastinger.

Løsning: Klikk på varslingsmeldingen for å se detaljene:

Treg sideinnlasting i Google Tag Assistant Recordings
Varsel om treg sideinnlasting

Treffet ble sendt nesten 4 sekunder (3792 ms) etter sideinnlastingen. Dette kan skyldes at JavaScript-taggen er feil plassert. Analytics anbefaler at du plasserer tagger for sidevisninger rett nedenfor den avsluttende taggen i dokumentene dine. Se over sidekilden, og flytt om nødvendig taggen til et mer egnet sted.

Hvis du flytter sidetaggen, må du registrere flyten på nytt.

Slik finner du ytterligere informasjon

De fire ovennevnte varslene er bare et lite utvalg av problemene Google Tag Assistant Recordings kan oppdage. Du kan finne ut mer om dette i referanseverket for varsler i Google Tag Assistant Recordings.