Anàlisi d'exemples de Tag Assistant Recordings

Consulteu uns exemples específics per descobrir com s'utilitza Google Tag Assistant Recordings.

Aquest article descriu diversos exemples d'ús de Google Tag Assistant Recordings per detectar errors de configuració de Analytics i poder resoldre'ls.

Contingut d'aquest article:

Situació

Sou propietari del negoci Imperi dels mòbils d'en Francesc, una empresa de comerç electrònic que es dedica a la venda d'adhesius per a ordinadors portàtils, de fundes per a telèfons i d'altres accessoris per a dispositius mòbils. El lloc es divideix en dos dominis principals: shop.frdeemem.com, que és la destinació principal i inclou el catàleg de productes, i pay.frdeemem.com, que controla els sistemes de carretó de la compra i de pagament. El lloc utilitza Analytics (amb l'etiqueta d'Universal Analytics) i té activat el comerç electrònic. Les vostres campanyes de màrqueting contenen anuncis de Google Ads etiquetats automàticament.

Per provar la implementació del lloc i la configuració de Analytics, enregistreu un flux que imita el recorregut que seguiria habitualment un usuari:

1. Obriu una pestanya al navegador Chrome.
  2. Feu una cerca a Google que mostri un dels vostres anuncis de display de Google Ads.
  3. Feu clic a l'extensió de Google Tag Assistant i feu clic a Record.
  4. Torneu a carregar els resultats de la cerca; així us assegurareu que la pàgina de cerca inicial s'inclogui al flux enregistrat. A l'anàlisi que trobareu a continuació, aquesta pàgina es mostra com a m.frdeemem.com.
  5. Feu clic a l'anunci de display. Aquesta acció us portarà al lloc web shop.frdeemem.com.
  6. Seleccioneu un article del catàleg ("Ostres, aquest adhesiu de Google Gopher quedaria molt bé al meu Chromebook nou!").
  7. Afegiu l'article al carretó de la compra.
  8. Feu clic al botó Procés de pagament. Aquesta acció us portarà al lloc pay.frdeemem.com.
  9. Per completar l'operació, proporcioneu la vostra informació de facturació i de pagament i, tot seguit, feu clic a Fes la comanda. Aquesta acció us portarà a la pàgina d'agraïment, que us tornarà a dirigir al lloc web shop.frdeemem.com.
  10. Per finalitzar l'enregistrament, feu clic a l'extensió de Google Tag Assistant i feu clic a Stop.
  11. Obriu l'informe de Analytics i analitzeu-ne els resultats.

En observar l'informe, veureu de seguida que Google Tag Assistant Recordings ha detectat alguns errors, que es mostren a la secció "Alertes" de l'informe.

Errors i advertiments de GTR
Alertes de Google Tag Assistant Recordings

Alerta 1: sessions addicionals

La primera alerta que trobem és un advertiment que indica que una petició de fitxer ha iniciat una altra sessió. Per investigar aquest problema, feu clic al missatge. Aquesta acció us portarà directament a la càrrega de la pàgina d'agraïment. Si ens fixem en les seccions "Informació sobre la petició de fitxer" i "Informació sobre la campanya" d'aquesta càrrega de la pàgina, veurem el següent:

Hit Information
  Hit number in session : 1
  Title : Thank you!
  URI : /shop?i=thankyou&a=773439574929294020337...
  Hostname : shop.frdeemem.com
  Campaign (based on utm_source, utm_medium, ...)
  Source : pay.frdeemem.com
  Medium : referral

Problema: Analytics considera que la transició entre el lloc de compra i el de pagament és una referència, de manera que inicia una altra sessió.

Solució: afegiu pay.frdeemem.com com a exclusió de referència a Analytics:

Obteniu més informació sobre les exclusions de referència.

Alerta 2: falten etiquetes

L'advertiment "page is most likely missing a tag" (El més probable és que falti una etiqueta a la pàgina) és bastant clar: Google Tag Assistant Recordings ha enregistrat una càrrega de la pàgina però no ha observat que s'hagi activat cap etiqueta de Analytics. (Tingueu en compte que aquest problema no l'hauríeu detectat només amb Analytics, tret que haguéssiu analitzat totes les dades a fons fins a trobar a faltar aquesta etiqueta.)

Google Tag Assistant Recordings no analitza la font de la pàgina (a diferència de Google Tag Assistant), però sí que supervisa la comunicació entre el navegador i els llocs web involucrats en el flux. Poden haver-hi etiquetes a la pàgina i no activar-se, probablement a causa d'una configuració errònia o d'altres problemes relacionats amb el codi de la pàgina.

Solució: examineu la font de la pàgina, i si la pàgina no té cap etiqueta, afegiu-n'hi una.

Alerta 3: GCLID malmès

Un GCLID és un paràmetre d'URL que s'assigna a les campanyes publicitàries de Google Ads etiquetades automàticament.

Problema: si bé les dues alertes anteriors només eren advertiments, aquesta alerta es mostra de color vermell perquè és un error que pot afectar les dades de cost d'adquisició. Si el paràmetre GCLID està malmès o ha desaparegut, no podreu fer un seguiment complet del rendiment de la vostra campanya de Google Ads.

Per obtenir més detalls, feu clic a l'error de GCLID malmès:

Page load 2 - Stickers
Redirect    :   http://m.frdeemem.com/shop?i=stickers&gcli...
URL         :   http://shop.frdeemem.com/shop?i=stickers&g...
Time        :   3581 ms after page load 1
Hits        :   5 hits (1 properties)

Page had a GCLID parameter, but it was dropped or mangled by redirects.
Page is most likely missing a tag.
Page hit (hit #1) - ecommerce

Si ens fixem en aquests detalls, podem comprovar que aquest error s'ha produït en la referència entre la pàgina de cerca i la de compra. Per desplegar aquesta informació, feu clic a Redirecció. Així podreu veure el paràmetre GCLID original:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3_ypBRCwoKqKw5P9wgsSJAAbi2K9Ei8q_W...
utm_source    search-sim

A continuació, feu clic a l'URL de destinació i compareu-lo amb el GCLID original:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3
utm_source    search-sim

L'URL de destinació només rep els primers caràcters del GCLID original (fins a la primera ratlla baixa).

Solució: poseu-vos en contacte amb el vostre departament de TI i demaneu-li que corregeixi la redirecció perquè no desaparegui la resta del paràmetre de consulta GCLID.

Alerta 4: nombre de pàgines visualitzades lentes

L'última alerta de la sessió d'enregistrament conté el missatge següent: "Page took a long time to send pageview hit to Analytics" (Aquesta pàgina ha trigat molt a enviar una petició de fitxer de nombre de pàgines visualitzades a Analytics). Això pot passar si la pàgina triga molt a carregar-se, si l'etiqueta no s'ha col·locat al lloc adequat de la pàgina o totes dues coses.

Problema: si els usuaris es troben amb pàgines que triguen molt a carregar-se, és probable que se'n cansin i en marxin (rebot) abans que la pàgina s'hagi acabat de carregar. Si l'etiqueta JavaScript de Analytics es troba en una part de la pàgina que encara no s'ha carregat, és possible no n'arribeu a rebre cap petició de fitxer o que en rebeu una més endavant durant el procés. Això pot afectar les mètriques i les dades dels informes.

Obteniu més informació sobre la latència de càrrega de les pàgines.

Solució: feu clic al missatge d'alerta per veure'n els detalls:

Càrrega lenta de la pàgina de Google Tag Assistant Recordings
Alerta de càrrega lenta de la pàgina

Aquesta petició de fitxer s'ha enviat pràcticament 4 segons (3792 ms) després d'haver-se carregat la pàgina. És possible que això s'hagi produït perquè l'etiqueta JavaScript no s'ha col·locat al lloc correcte. Analytics recomana col·locar les etiquetes del nombre de pàgines visualitzades just a sota de l'etiqueta de tancament dels vostres documents. Consulteu la font de la pàgina i, si cal, moveu l'etiqueta a una ubicació més adequada.

Si la canvieu de lloc, haureu de tornar a enregistrar el flux.

Obtenir més informació

Aquestes quatre alertes només són una petita mostra dels problemes que pot detectar Google Tag Assistant Recordings. Per obtenir més informació, consulteu l'article Referència sobre les alertes de Google Tag Assistant Recordings.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!