Tietoja Tag Assistant ‑tallenteista

Tarkista verkkosivustosi ja Analytics-määrityksesi nopeasti.

Google Tag Assistantin avulla voit tallentaa käyttäjän reitin verkossa. Näin voit varmistaa, että sivustosi rakenne ja Analyticsin käyttö kyseisellä sivustolla auttavat sinua keräämään juuri haluamaasi dataa. Voit myös tarkistaa muiden Google-tuotteiden (kuten Google Adsin, Campaign Manager 360:n ja Tag Managerin) tagit.

Artikkelin aiheet:

Huonosti suunnitellun sivuston seuraukset

Kun tallennat käyttäjien reittejä, voit kulkea käyttäjien jäljillä ja nähdä, kohtaavatko he sivuston rakenteessa esimerkiksi seuraavia ongelmia:

• Laskeutumissivut, jotka eivät liity niille johtaneisiin mainoksiin tai linkkeihin
  • Toimintakehotukset, jotka ovat hankalasti saatavilla
  • Sivun asettelu tai yleinen navigointi, joka ei johdata käyttäjää haluamaasi suuntaan

Analyticsin virheellisen käytön seuraukset

Jos Analyticsia ei ole otettu käyttöön oikein, et saa tarvitsemaasi dataa. Tallentamalla käyttäjien reittejä näet, mitkä tagit käynnistyvät ja miten Analytics käsittelee niiden keräämää dataa.

Analyticsin virheellinen data voi haitata yritystäsi johtamalla tehottomiin tai haitallisiin päätöksiin tai menetettyihin tilaisuuksiin, jotka olisivat käyneet ilmi oikeanlaisesta datasta.

Analytics suorittaa verkko-omaisuuksien automaattisia diagnostiikkatoimintoja, mutta diagnostiikkaan liittyy joitakin rajoituksia:

• Koska diagnostiikkatoimintoja sovelletaan vain jo kerättyyn dataan, niillä havaittava vahingoittunut tai viallinen data on jo liitetty tilillesi.
  • Diagnostiikkatoiminnot eivät voi indeksoida sivuja, jotka on suojattu todennuksella tai vaativat kirjautumisen tai jotka ladataan sivuilla dynaamisesti etenevien toimintojen (esimerkiksi verkkokaupan myyntiprosessin) yhteydessä.
  • Diagnostiikka ei pysty tulkitsemaan sivuston rakennetta tai tapaa, jolla käyttäjät siirtyvät sivujen välillä.
  • Diagnostiikka ei voi kertoa, onko ongelma korjattu, ennen kuin asiasta on kerätty ja käsitelty enemmän dataa. Siinä vaiheessa olet saattanut jo kerätä lisää virheellistä dataa, jos ongelma ei korjaantunut.

Tag Assistant ‑tallenteiden avulla voit välttää nämä rajoitukset.

Tietoja Google Tag Assistant ‑tallenteiden toiminnasta

Google Tag Assistant ‑tallenteet ovat osa Google Tag Assistant ‑laajennusta, joka on saatavana Chrome-selaimeen. Kun Google Tag Assistant ‑tallenteet ovat aktiivisia, voit tallentaa tagit, tapahtumat ja vuorovaikutukset kaikilta vuorovaikutteisilta sivuilta tai sivustoilta, joilla vierailet. Google Tag Assistant ‑tallenteilla voit tallentaa kaikki käyttäjän reitin muodostavat sivut, vaikka osa reitistä olisikin ensisijaisen verkkotunnuksesi ulkopuolella.

Käyttäjäliikenne voi tavallisesti alkaa esimerkiksi siten, että käyttäjä hakee verkosta tuotetta ja klikkaa sitten sen seurauksena maksullista mainosta tai maksutonta linkkiä, joka ohjaa käyttäjän sivustollesi. Käyttäjä voi selata tuoteluetteloa, lisätä tuotteen ostoskoriin (joka saattaa sijaita eri verkkotunnuksessa), tarkistaa tilauksen, antaa toimitus- ja maksutiedot, klikata Lähetä tilaus ‑painiketta ja lopulta palata sivuston Kiitos-sivulle, jossa tavoitteen täyttyminen voidaan tallentaa.

Kun Google Tag Assistant ‑tallenteet ovat käytössä, kaikki edellä mainitut sivut otetaan mukaan tallenteeseen. Näin on myös niiden sivujen osalta, jotka eivät ole sivustosi osia tai jotka muodostetaan dynaamisesti (esimerkiksi ostoskorin Tarkista tilaus ‑sivu). Google Tag Assistant ‑tallenteet tekevät testejä ja keräävät tietoja kullakin käyttäjäliikenteeseen liittyvällä sivulla. Nämä tiedot raportoidaan sinulle, kun tallennus on päättynyt. Google Tag Assistant ‑tallenteiden raportit sisältävät vain oman käyttäjäliikenteesi keräämän datan. Näissä raporteissa ei ole tietoja muiden käyttäjien toimista.

Voit palata analysoimaan tallenteen uudelleen. Tällöin voit tehdä muutoksia Analytics-tilin määrityksiin ja tutkia tekemiesi muutosten vaikutuksia ajamalla tallennuksen uudelleen uusilla määrityksillä. Tallennevaiheita ei tarvitse toistaa. Näin voit vahvistaa ja tarkentaa määrityksiä reaaliajassa.

Huom. Kun analysoit tallennetta uudelleen, kyseisen tallenteen osumia ei lähetetä Analyticsiin. Vianmääritys ja määritysten tarkentaminen ei siis vaikuta dataasi.

Google Tag Assistant ‑tallenteilla voi myös tarkistaa tageja muissa Google-tuotteissa ja muilla kuin Googlen sivustoilla.

Google Tag Assistant -tallenteiden raportit

Google Tag Assistant -tallenteet tuottaa kaksi yksityiskohtaista raporttia:

Tag Assistant -raportti

Tag Assistant ‑raportissa näkyvät kaikki tagit, jotka käynnistyivät kaikilla tallennuskerran aikana vierailluilla sivuilla. Näihin sisältyvät Googlen tagit, kuten Google Analytics ‑seurantakoodit, Google Tag Manager ‑tagit ja Campaign Manager 360 ‑uudelleenmarkkinointitagit sekä kolmansien osapuolten (muiden kuin Googlen) tagit, jotka saattavat sisältää Google-tageja tai joita saatetaan käyttää niiden ylläpitoon.

Analytics-raportti

Analytics-raportissa näkyy, miltä tallennetut tiedot näyttäisivät, jos niitä käsiteltäisiin nykyisillä Analytics-määrityksilläsi. Voit valita verkko-omaisuuksistasi ja näkymistäsi haluamasi ja tarkistaa verkkosivustosi ja Analyticsin toteutuksen. Voit tehdä muutoksia Analyticsin määrityksiin, analysoida tallenteesi helposti uudelleen ja testata ja tarkentaa näin kyseisiä toteutuksia.

Kenen kannattaa käyttää Google Tag Assistant ‑tallenteita?

Google Tag Assistant ‑tallenteet on suunniteltu erityisesti seuraavia kahta yleisöä varten:

Markkinoijat: kaikki henkilöt, jotka tekevät päätöksiä Analytics-tietojen perusteella. Google Tag Assistant ‑tallenteiden avulla markkinoijat voivat nopeasti varmistaa, että heidän sivustonsa ja Analytics-määrityksensä toimivat hyvin yhdessä.

Kehittäjät: kaikki henkilöt, jotka tuottavat verkkotuotteita ja ottavat käyttöön Analytics-tageja tai muita tageja. Kehittäjät voivat hankkia tarkkoja tietoja siitä, kuinka heidän käyttöönottamansa tagit toimivat. Näin he voivat vahvistaa tuotteitaan ja selvittää ongelmien syitä.

Google Tag Assistant -tallenteiden käyttämisen edellytykset

Google Tag Assistant -tallenteet on tällä hetkellä käytettävissä vain osana Chrome-selaimen Google Tag Assistant -laajennusta.

Google Tag Assistant -tallenteiden rajoitukset

• Tallentamattomat Google Tag Assistant ‑tallenteet ovat vain tilapäisiä tietoja, jotka poistetaan, kun suljet selainikkunan tai aloitat uuden tallennuksen.
  • Kun tallenne tallennetaan, vain tallenteen Analytics-osa säilytetään. Google Tag Assistant ‑osaa ja siihen liittyvää raporttia ei säilytetä. Voit tulostaa raporttisi PDF-muotoon, jos haluat säilyttää raportit.
  • Google Tag Assistant ‑tallenteet ovat tällä hetkellä saatavana vain englanninkielisinä.

Tietosuoja

Google Tag Assistant ‑tallenteiden tallentamat käyttökerrat ovat yksityisiä. Laajennus ei tallenna tai seuraa verkkotoimintaasi (lukuun ottamatta osumaliikennettä, joka lähetetään Analyticsiin osana analyysiä).

Huomaa myös, että Chrome-laajennukset määritetään automaattisesti siten, ettei niitä voi käyttää incognito-välilehdillä. Voit määrittää laajennukset suoritettaviksi incognito-ikkunoissa Chrome-laajennusten sivulla (voit ylläpitää laajennuksia kirjoittamalla Chrome-selaimen osoitekenttään chrome://extensions/).

Lue lisätietoja Chrome-laajennusten ylläpidosta.

Lue lisätietoja Incognito-tilassa selaamisesta.