Om Tag Assistant Recordings

Valider dit website og din Analytics-konfiguration her og nu.

Med Google Tag Assistant Recordings kan du registrere en brugerrejse rundt på internettet, så du kan validere designet af dit eget website og validere din Analytics-implementering på det pågældende website, så du kan sikre dig, at du indsamler de ønskede data. Du kan også validere tags for andre Google-produkter som Google Ads, Campaign Manager 360 og Tag Manager.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Problemet med dårligt websitedesign

Ved at registrere brugerrejser har du mulighed for at følge i dine brugeres fodspor og se, om de støder på problemer med websitets design som f.eks.:

• Landingssider, der ikke er relevante for de annoncer eller links, der sendte dem dertil
  • Opfordringer til handling, der ikke er let tilgængelige
  • Sidelayout eller generel navigation, der ikke fører brugerne mod de mål, du har i tankerne

Problemet med dårlig Analytics-implementering

Hvis du ikke har implementeret Analytics korrekt, får du ikke de data, du virkelig har brug for. Ved at registrere brugerrejser kan du se, hvilke af dine tags der aktiveres, og hvordan de data, de indsamler, behandles af Analytics.

Hvis du ikke har de korrekte data i Analytics, kan det have en negativ indvirkning på din virksomhed ved at foranledige dig til at træffe ineffektive beslutninger, der kan have den stik modsatte virkning, og medføre, at du går glip af muligheder, du kunne have fundet frem til, hvis dine data havde været gyldige.

Analytics udfører jævnligt automatisk diagnostik af dine ejendomme, men diagnosticeringen har visse begrænsninger:

• Diagnostik anvendes kun på de data, du allerede har indsamlet, så eventuelle ødelagte eller ukorrekte data er allerede registreret på din konto.
  • Diagnostik er ikke i stand til at crawle sider, der er beskyttet af adgangskode eller lignende eller indgår i dynamiske sideflows, f.eks. en e-handelsbetalingsproces.
  • Diagnostik er ikke i stand til at registrere strukturen på dit website eller den måde, hvorpå brugerne kan navigere mellem sider.
  • Diagnostik er ikke i stand til at give dig oplysninger om, hvorvidt et problem er blevet løst, før der er indsamlet og behandlet flere data, og hvis problemet ikke er løst, kan du i mellemtiden have indsamlet endnu flere ukorrekte data.

Tag Assistant Recordings giver dig mulighed for at omgå alle disse begrænsninger.

Sådan fungerer Google Tag Assistant Recordings

Google Tag Assistant Recordings er en del af Google Tag Assistant-udvidelsen til Chrome-browseren. Når Google Tag Assistant Recordings er aktiv, kan du registrere tags, hændelser og interaktioner for en hvilken som helst serie sider eller websites, der besøges. Du kan bruge Google Tag Assistant Recordings til at registrere alle de sider, der udgør en komplet brugerrejse, også selvom en del af rejsen ikke finder sted på dit primære domæne.

En typisk brugerrejse kan eksempelvis starte med, at en bruger søger på nettet efter dit produkt og derefter klikker på en betalt annonce eller et organisk (ubetalt) link, der fører brugeren til dit website. Brugeren søger muligvis i dit produktkatalog, lægger en vare i en indkøbsvogn (som måske er hostet på et andet domæne), gennemgår sin ordre, angiver forsendelses- og betalingsoplysninger, klikker på knappen Send ordre og vender til sidst tilbage til Tak-siden på dit website, hvor der registreres en konvertering af typen "opnåelse af mål".

Når Google Tag Assistant Recordings er aktiveret, registreres hver eneste af disse sider – herunder sider, som ikke er en del af dit website, eller som har dynamisk konstruktion (f.eks. siden Gennemgå ordre for indkøbsvognen). Google Tag Assistant Recordings udfører en række tests for hver side i rejsen og indsamler oplysninger om resultaterne, som rapporteres til dig, når registreringen er fuldført. Google Tag Assistant Recordings-rapporter omfatter kun de data, der er indsamlet fra din egen rejse, og altså ikke oplysninger fra andre brugeres aktiviteter.

Du kan gemme en registrering og analysere den igen senere, hvilket giver dig mulighed for at foretage ændringer af konfigurationen på din Analytics-konto og se resultaterne af disse ændringer ved at sammenligne registreringen med den nye konfiguration. Det er ikke nødvendigt at gentage registreringsprocessen. Du har med andre ord mulighed for at validere og justere din konfiguration i realtid.

Når du analyserer en registrering igen, sendes hittene i registreringen ikke til Analytics, så dine data ændres ikke, når du foretager fejlfinding og justering af din konfiguration.

Google Tag Assistant Recordings er også i stand til at gennemgå dine tags i andre Google-produkter og på websites, der ikke tilhører Google.

Rapporter i Google Tag Assistant Recordings

Google Tag Assistant Recordings giver dig adgang til to detaljerede rapporter:

Rapporten Tag Assistant

I rapporten Tag Assistant kan du se alle de tags, der blev aktiveret på alle de sider, der er blevet besøgt i løbet af registreringssessionen. Dette omfatter Google-tags, f.eks. Analytics-sporingskoder, Google Tag Manager-tags og Campaign Manager 360-remarketingtags, samt tredjepartstags (tags, der ikke er fra Google), som eventuelt indeholder eller bruges til administration af Google-tags.

Rapporten Analytics

I rapporten Analytics kan du se, hvordan de registrerede data ser ud, når de er blevet behandlet af dine aktuelle Analytics-konfigurationer. Du kan vælge mellem alle dine ejendomme og visninger, når du skal bekræfte dit website og din Analytics-implementering. Du kan foretage ændringer af din Analytics-konfiguration og nemt analysere dine registreringer igen med henblik på test og justering af den aktuelle implementering.

Hvem kan med fordel bruge Google Tag Assistant Recordings?

Google Tag Assistant Recordings er primært udviklet med disse to målgrupper for øje:

Marketingmedarbejdere, dvs. alle, der bruger Analytics-data som beslutningsgrundlag. Som marketingmedarbejder kan man bruge Google Tag Assistant Recordings til hurtigt at kontrollere, at samspillet mellem websitet og Analytics-konfigurationen fungerer.

Udviklere, dvs. alle, der udvikler internetprodukter og implementerer Analytics-tags eller andre tags i praksis. Som udvikler kan man få udførlige oplysninger om de implementerede tags' adfærd, så man kan validere sine produkter og foretage fejlfinding i tilfælde af problemer.

Forudsætninger for brug af Google Tag Assistant Recordings

Google Tag Assistant Recordings er i øjeblikket kun tilgængelig som en del af Google Tag Assistant-udvidelsen til Chrome-browseren.

Begrænsninger i Google Tag Assistant Recordings

• Registreringer, du ikke selv gemmer aktivt, gemmes kun, indtil du lukker browservinduet eller starter en ny registrering.
  • Når du gemmer en registrering, er det kun Analytics-delen af registreringen og altså ikke Google Tag Assistant-delen og den tilhørende rapport, der gemmes. Du kan udskrive dine rapporter i PDF-format, hvis du vil gemme dem.
  • Google Tag Assistant Recordings er i øjeblikket kun tilgængelig i en engelsksproget version.

Privatliv

Sessioner, der registreres af Google Tag Assistant Recordings, er private. Onlineaktiviteten bliver ikke gemt eller sporet af udvidelsen (ud over den hittrafik, der sendes til Analytics som et led i analysen).

Du skal også være opmærksom på, at Chrome-udvidelser automatisk er konfigureret til ikke at køre på inkognitofaner. Hvis de skal kunne køre i inkognitovinduer, kan du konfigurere dette på siden Chrome-udvidelser (angiv chrome://extensions/ i adressefeltet i din Chrome-browser for at administrere udvidelser).

Få flere oplysninger om administration af Chrome-udvidelser.

Få flere oplysninger om inkognitotilstand.