Overstyring av automatisk merking i Campaign Manager 360 / Display & Video 360

Bruk egendefinerte UTM-verdier for klikkdata.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Denne funksjonen er tilgjengelig for brukere som har tatt i bruk integrering av Campaign Manager 360 og/eller integrering av Display & Video 360-rapportering med Analytics.

Innkommende data fra Campaign Manager 360 og Display & Video 360 merkes som standard på følgende måte:

• Campaign Manager 360:
    • source=dfa (utm_source-parameteren)
    • medium=cpm (bortsett fra Search Ads 360-trafikk fra Campaign Manager 360) (utm_medium-parameteren)
    • campaign=CM360 campaign name (utm_campaign-parameteren)
  • Display & Video 360:
    • source=dbm (utm_source-parameteren)
    • medium=cpm (utm_medium parameter)

You can use the auto-tagging-override feature to manually set source, medium and campaign using custom values. For example, source/medium can change from dfa/cpm to example.com/newsletter.

If you enable the auto-tagging override feature but do not specify a custom value, then Analytics will apply the default value. Hvis du for eksempel bruker en egendefinert verdi for utm_source, men ikke for utm_medium, bruker Analytics standardverdien for utm_medium.

Husk at hvis du endrer verdiene for source/medium for Campaign Manager 360- / Display & Video 360-data, kan det hende at disse dataene ikke automatisk blir klassifisert som Bannerannonsering i standardkanalgrupperingen. I så fall må du redigere kanalgrupperingen din for å sørge for at dataene vises i ønsket kanal.

Du kan også bruke de egendefinerte verdiene for source, medium og campaign for å angi at klikktrafikken stammer fra spesifikke kanaler i standardkanalgrupperingen og kanalgrupperingen for multikanalstrakter.

Merknader:
  • Denne overstyringsfunksjonen gjelder utelukkende for klikkdata, og ikke for visningsdata.
  • Brukeranskaffelse > Google Marketing Platform-rapporter (som omfatter Campaign Manager 360- og Display & Video 360-rapporter) påvirkes ikke av denne overstyringsfunksjonen. I disse rapportene brukes verdiene fra den automatiske merkingen.

Slik slår du på overstyring av automatisk merking:

Du må ha redigeringstilgang for å kunne endre områdeinnstillinger.

1. Logg på Google Analytics..
    Merk: Det er også enkelt å åpne Analytics fra Google Ads-kontoen din. Klikk på Verktøy-fanen, velg Analytics, og følg resten av veiledningen nedenfor.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du ønsker å endre innstillingene for.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Utvid Avanserte innstillinger.
  5. Velg Tillat at manuell merking (UTM-verdier) overstyrer automatisk merking (GCLID-verdier).
  6. Klikk på Lagre.