Campaign Manager 360:n / Display & Video 360:n automaattisen taggauksen ohitus

Käytä omia UTM-arvoja klikkaustiedoille.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista

Tämä ominaisuus on sellaisten käyttäjien käytettävissä, jotka ovat ottaneet käyttöön Campaign Manager 360 ‑integraation ja/tai Display & Video 360 ‑raportoinnin integraation yhdessä Analyticsin kanssa.

Campaign Manager 360:stä ja Display & Video 360:stä tulevat tiedot tagataan oletuksena seuraavasti:

• Campaign Manager 360:
    • source=dfa (utm_source-parametri)
    • medium=cpm (paitsi Search Ads 360:n liikenne Campaign Manager 360:stä)(utm_medium-parametri)
    • campaign=CM360-kampanjan nimi (utm_campaign-parametri)
  • Display & Video 360:
    • source=dbm (utm_source-parametri)
    • medium=cpm (utm_medium-parametri)

Voit käyttää automaattisen taggauksen ohitusta, jos haluat määrittää lähteen, tulotavan ja kampanjan manuaalisesti muokatuilla arvoilla. Esimerkiksi source/medium voivat vaihtua parametreista dfa/cpm osoitteeksi example.com/newsletter.

Jos otat käyttöön automaattisen taggauksen ohituksen mutta et määritä muokattua arvoa, Analytics käyttää oletusarvoa. Jos esimerkiksi käytät omaa arvoa parametrille utm_source mutta et parametrille utm_medium, Analytics käyttää oletusarvoa parametrille utm_medium.

Muista, että jos vaihdat source-/medium-arvot Campaign Manager 360‑ / Display & Video 360 ‑dataksi, dataa ei ehkä automaattisesti luokitella Display-verkoston tiedoiksi Oletusarvoisessa kanavien ryhmittelyssä. Tällaisessa tapauksessa sinun on muokattava kanavien ryhmittelyä sen varmistamiseksi, että tiedot näkyvät halutussa kanavassa.

Voit käyttää myös omia liikenteen lähteen, tulotavan ja kampanjan arvoja, jos haluat luokitella klikkausliikenteen kuuluvaksi tiettyihin Oletusarvoisen kanavien ryhmittelyn tai Monikanavasuppiloiden ryhmittelyn kanaviin.

Huomioitavaa
  • Tämä ohitusominaisuus koskee vain klikkausdataa, ei impressiodataa.
  • Ominaisuus ei vaikuta Hankinta > Google Marketing Platform ‑raportteihin (jotka sisältävät Campaign Manager 360- ja Display & Video 360 ‑raportit). Näissä raporteissa käytetään automaattisesti tagattuja arvoja.

Automaattisen taggauksen ohituksen käyttöönotto

Mittauskokonaisuuden asetusten muokkaaminen edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
    Huom. Voit avata Analyticsin nopeasti myös Google Ads ‑tililtäsi. Klikkaa Työkalut-välilehteä, valitse Analytics ja seuraa sitten alla olevia ohjeita.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry omaisuuteen, jonka asetuksia haluat muokata.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta Omaisuuden asetukset.
  4. Laajenna Lisäasetukset.
  5. Valitse Salli manuaalisen taggauksen (UTM-arvot) ohittaa automaattinen taggaus (DCLID-arvot).
  6. Klikkaa Tallenna.