Träffar och fakturering i Google Analytics 360

Beräkningar av träffvolym för fakturering.
Den här informationen gäller Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

I den här artikeln beskriver vi hur träffvolymen beräknas för faktureringsändamål i Google Analytics 360.

Du kan se information om fakturerbar träffvolym i Google Marketing Platform. Den fakturerbara träffvolymen påverkar vilken nivå och fakturerbar summa du debiteras under en månad.

Du kan skicka olika typer av träffar till Analytics 360:

Träffar hanteras på olika sätt beroende på typen av träff och den aktuella situationen. Det betyder att den fakturerbara träffvolymen för en månad kanske inte överensstämmer med antalet träffar som rapporteras i den motsvarande Analytics 360-vyn, av en eller flera av följande anledningar:

• Vyfilter kan resultera i att insamlade träffar inte rapporteras i rapporteringsgränssnittet eller av API:et, men alla dessa träffar ingår i den fakturerbara träffvolymen.
  • Det görs ett urval av träffar av typen Webbplatshastighet och Användartimer under databehandlingen. Det medför att alla träffar som skickas inte rapporteras i gränssnittet eller av API:et, men ingår i den fakturerbara träffvolymen.
  • Sessioner med fler än 500 träffar och användare med fler än 200 000 träffar per dag kan resultera i att träffar samlas in men inte rapporteras i gränssnittet eller av API:et, men ingår i den fakturerbara träffvolymen.
  • Varje träff som bearbetas av en egendom för samlad visning räknas separat från motsvarande träff i källegendomen och räknas som en halv träff (0,5) i den fakturerbara träffvolymen.
  • Fördröjda träffar (till exempel på grund av samordning i mobil-SDK:er) som skickas efter kl. 4.00 dagen efter spårningen rapporteras inte. Dessa träffar ingår i den fakturerbara träffvolymen.
  • Analytics samlar in träffar av typen Webbplatshastighet för annonsmålsidor när egendomen är länkad till Google Ads och den inkommande webbadressen inkluderar parametern gclid. Dessa träffar rapporteras inte i gränssnittet och ingår inte i faktureringen.
  • Värdena i Volym för egendomsträffar i Administratör > Egendomsinställningar > Avancerade inställningar innefattar obearbetade träffar och matchar inte den rapporterade eller faktureringsbara träffvolymen.