Använd målflöde för att förbättra användarengagemanget

Se vilket innehåll som har bra och dåligt resultat.

I den här artikeln förklaras hur du använder målflödesrapporten för att förstå och förbättra användarupplevelsen på din webbplats. Innan du går vidare kanske du vill läsa igenom innehållet i avsnittet Relaterade resurser nedan.

När du vet vilket innehåll som fungerar bra kan du öka användarnas engagemang. Restauranger ändrar regelbundet sina menyer genom att ta bort mindre populära rätter och behålla dem som säljer bra. På samma sätt kan du utvärdera trafikmönster för att se vilket innehåll som är mest engagerande och vilket innehåll som många brukar strunta i eller som tycks fungera som utgångsställe.

Innehåll i artikeln:

För annonsörer och utgivare

Om du säljer reklam baserat på trafikvolym är engagemang särskilt viktigt. Ju fler användare du kan intressera, och ju längre du kan hålla dem sysselsatta med innehåll där annonser visas, desto större intäkter kan du få.

I det här fallet kanske du inte har en specifik sida eller skärm som ett mål utan snarare en samling sidor eller skärmar som du hoppas få se en viss trafiknivå till. Om du exempelvis har nyhetsinnehåll på webbplatsen kan du skapa separata trattar för sidor med politik, sport och underhållning, och sedan jämföra de relativa trafikvolymerna i varje tratt samt nivån på besökarnas engagemang. Om sportdelen går bra under ett slutspel men politikdelen fungerar dåligt under en valspurt kan du undersöka om layouten eller sättet att skapa innehåll på sportdelen skulle fungera bra även på politikdelen.

För e-handelswebbplatser

För en e-handelswebbplats där målet är att sälja produkter kan tid på sidan vara av mindre betydelse än att sidan effektivt leder besökarna till kundvagns- och kassasidan. Du kan skapa trattar där målet är kundvagns- eller kassasidan och där stegen i tratten består av mellanliggande produktsidor och se om vissa produktsidor fungerar bättre än andra. Är genomfartstrafiken konsekvent högre på vissa sidor än på andra? Skickar vissa sidor vidare trafiken genom tratten mot kundvagnen på ett effektivare sätt än andra? Handlar det om att vissa produkter helt enkelt är bättre än andra, eller är skillnaden i trafikvolymen en fråga om siddesign? Innehåller sidorna som ger bättre resultat mer information om produkterna, fler kundrecensioner eller fler möjligheter att titta på produkterna innan besökarna lägger dem i kundvagnen?