Bruk Målflyt-rapporten for å forbedre brukerengasjementet

Se hvilket innhold du får gode resultater med, og hvilket du får dårlige resultater med.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan bruke Målflyt-rapporten for å få bedre innsikt i – og forbedre – brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Før du går videre, er det lurt å se gjennom innholdet under Relaterte ressurser nedenfor.

Når du forstår hvilket innhold som fungerer bra, er det enklere å forbedre engasjementet hos brukerne. På samme måte som at menyene på restauranter blir oppdatert med jevne mellomrom for å fjerne upopulære retter og beholde de som selger godt, kan du evaluere trafikkmønstrene dine for å se hvilket innhold som appellerer mest til brukerne, og hvilket innhold som ofte blir ignorert eller blir brukt som utgangssted.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

For annonsører og utgivere

Hvis du selger annonseplass på nettstedet ditt ut fra trafikkvolum, er engasjement spesielt viktig. Jo flere brukere du kan tiltrekke til nettstedet ditt, og jo lenger du kan holde dem engasjert ved hjelp av innhold med annonser, desto mer penger kan du generere.

I dette tilfellet har du kanskje ikke en bestemt side eller et bestemt skjermbilde som mål, men snarere en samling sider eller skjermbilder som du håper oppnår et visst trafikkvolum. Hvis nettstedet ditt for eksempel er vert for nyhetsinnhold, kan det være lurt å lage separate trakter som beholdere for de politiske sidene, sportssidene og underholdningssidene dine. Deretter kan du sammenligne de relative trafikkvolumene som går gjennom hver trakt, samt nivået av engasjement. Hvis sportssidene dine får gode resultater under sluttspillet, mens de politiske sidene dine får dårlige resultater i en valgperiode, kan det være lurt å se om utformingen eller bruken av innhold på sportssidene også hadde passet for de politiske sidene.

For nettsteder med netthandel

Hvis du har et netthandelsnettsted der målet er å selge produkter, kan lang tid på sidene være underordnet det å ha en side der du effektivt forflytter brukere til handlekurvesiden og videre til betalingssiden. Du kan konfigurere trakter med handlekurv- eller betalingssiden som målet og mellomliggende produktsider som trakttrinn, og deretter se om noen produktsider fungerer bedre enn andre. Er det konsekvent høyere trafikk på noen sider sammenlignet med andre? Er det noen sider som sender trafikk til handlevognen på en mer effektiv måte enn andre sider? Vil det si at enkelte produkter bare er bedre enn andre, eller er det en forskjell i sideutformingen som kan forklare forskjellen i trafikkvolum? Inneholder sidene som gir bedre resultater, mer informasjon om produktene, flere kundeanmeldelser eller flere muligheter til å se produktene før de blir lagt i handlekurven?