Het rapport 'Doelprocesstroom' gebruiken om de gebruikersbetrokkenheid te verbeteren

Bekijk welke content goed presteert en welke niet.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe via het rapport 'Doelprocesstroom' inzicht kunt krijgen in de gebruikerservaring op uw site en hoe u die kunt verbeteren. Lees voordat u verdergaat de artikelen waarnaar wordt verwezen in het gedeelte Gerelateerde bronnen hieronder.

Als u weet welke content goed presteert, kunt u de gebruikersbetrokkenheid verbeteren. Net zoals restaurants regelmatig hun menu herzien en gerechten die bijna niemand bestelt, van de kaart thalen (terwijl gerechten die goed verkopen, op het menu blijven), kunt u verkeerspatronen op uw site evalueren en nagaan welke content bezoekers het meest aanspreekt en welke content ze negeren of gebruiken op het uitstappunt.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Voor adverteerders en uitgevers

Als u adverteert op basis van verkeersvolume, is vooral betrokkenheid erg belangrijk. Hoe meer gebruikers u kunt aantrekken en hoe langer ze betrokken blijven bij de inhoud met advertenties, des te meer inkomsten u kunt genereren.

In dit geval is er mogelijk niet één specifieke pagina die als doel fungeert, maar een verzameling pagina's of schermen waarop u een bepaalde hoeveelheid verkeer wilt genereren. Als u bijvoorbeeld een nieuwssite beheert, is het aan te raden om afzonderlijke trechters te maken als container voor de categorieën politiek, sport en amusement. Vervolgens kunt u de relatieve hoeveelheden verkeer in elke trechter en de mate aan betrokkenheid vergelijken. Als het sportgedeelte goed presteert tijdens de nacompetitie, maar uw politieke pagina's het maar matig doen tijdens de verkiezingen, is het verstandig om na te gaan of de aanpak qua indeling en content die u voor uw sportpagina's gebruikt, ook kan worden ingezet voor uw politieke pagina's.

Voor e-commercesites

Voor een e-commercesite waarvoor het doel het verkopen van producten is, kan de hoeveelheid tijd die op een pagina wordt doorgebracht van ondergeschikt belang zijn, terwijl een pagina die een groot aantal gebruikers naar het winkelwagentje en de betalingspagina leidt, juist heel belangrijk is. U kunt trechters voor het winkelwagentje of op de afrekenpagina als doel instellen en tussenliggende productpagina als trechterstappen instellen, en nagaan of bepaalde productpagina's beter presteren dan andere. Is er voortdurend veel meer verkeer op bepaalde pagina's dan op andere? Leiden bepaalde pagina's in de trechter gebruikers beter door naar het winkelwagentje dan andere? Komt dat doordat bepaalde producten beter zijn dan andere, of bestaat er een verschil in het paginaontwerp dat verantwoordelijk is voor het verschil in hoeveelheid verkeer? Bieden de beter presterende pagina's meer informatie over de betreffende producten, hebben ze meer klantrecensies of bevatten ze meer opties voor het weergeven van producten voordat ze aan het winkelwagentje worden toegevoegd?