Brug rapporten Målflow til at øge brugerengagementet

Se, hvilket indhold der klarer sig godt, og hvilket indhold der klarer sig knap så godt.

Denne artikel forklarer, hvordan du bruger rapporten Målflow til at få en forståelse af og forbedre brugeroplevelsen på dit website Vi anbefaler, at du læser indholdet i sektionen Relaterede ressourcer nedenfor, før du fortsætter.

Hvis du ved, hvilket indhold der fungerer godt, kan det hjælpe dig med at øge brugerengagementet. På samme måde som restauratører med mellemrum opdaterer deres menukort for at fjerne retter, der ikke længere er så efterspurgte, og beholde de retter, som sælger godt, kan du også evaluere trafikmønstrene for at se, hvilket indhold der interesserer mest, og hvilket indhold der ikke bliver set, eller som rent faktisk bruges, inden stedet forlades.

I denne artikel kan du læse om følgende:

For annoncører og udgivere

Hvis du sælger annoncering baseret på trafikmængde, er brugerengagement særlig vigtigt. Jo flere brugere du kan tiltrække, og jo længere du kan fastholde dem på det indhold, der viser annoncen, desto mere kan du tjene.

I så fald har du måske ikke en bestemt side eller et bestemt skærmbillede som et mål, men derimod en samling sider eller skærmbilleder, hvorpå du håber at se en vis grad af trafik. Hvis du f.eks. hoster indhold med nyheder, kan det være en god idé at oprette separate tragte som containere til dine politik-, sports- og underholdningssektioner og derefter sammenligne den relative trafikmængde, der går gennem hver enkelt tragt, samt engagementsgraden. Hvis din sportssektion klarer sig godt i de uger, hvor Superligaen går ind i sin afgørende fase, men din politiske sektion klarer sig skidt under en valgkamp, kan du se, om det kunne være en idé at opbygge din politiksektion på samme måde som dine sportssider, når det drejer sig om layout og den måde, indholdet vises på.

For e-handelswebsites

For et e-handelswebsite, hvis primære mål er at sælge produkter, er det mere afgørende, at websitet kan "skubbe" brugerne i retning mod indkøbsvognen og bestillingssiden, end at det kan fastholde de besøgende på websitet i lang tid. Du kan opsætte tragte med indkøbsvognen eller bestillingssiden som mål og med mellemliggende produktsider som tragttrin og derefter se, om nogle produktsider er mere effektive end andre. Er der konsekvent en større trafikmængde på nogle på produktsider end på andre? Er der nogle sider, der mere effektivt "skubber" brugerne i retning mod indkøbsvognen end andre? Skyldes dette, at nogle produkter simpelthen sælger bedre end andre, eller skyldes forskellen i trafikmængde, at siderne har et forskelligt design? Tilbyder de mest effektive sider flere oplysninger om produkterne, flere kundeanmeldelser eller flere muligheder for at se produkterne, før de lægges i indkøbsvognen?