Tilstandsbaserte målgrupper

Fjern brukere permanent eller midlertidig fra målgruppene dine.

I Analytics kan du bygge målgrupper som oppdateres dynamisk basert på definisjonene deres. Hvis du bruker et Inkluder-filter, kan du angi vilkår som må innfris for at brukere blir lagt til i en målgruppe. Hvis du derimot vil angi vilkår som må innfris for at brukere skal fjernes fra en målgruppe, må du bruke et Ekskluder-filter. Når du bruker et Ekskluder-filter, kan du dessuten velge å spesifisere hvorvidt brukere skal fjernes midlertidig eller permanent.

I denne artikkelen skal vi vise deg tre eksempler på tilfeller der brukerne skal fjernes midlertidig eller permanent fra målgruppene dine.

Begrensninger

Hvis du har opprettet en målgruppe før funksjonen ble tilgjengelig i Analytics-kontoen din, kan du ikke endre denne målgruppen til å være tilstandsbasert.

Hvis du lagrer en målgruppe uten et ekskluderingsfilter, kan du ikke endre definisjonen senere for å legge til et ekskluderingsfilter. Hvis du ønsker å kunne endre definisjonen for å opprette en tilstandsbasert målgruppe, må du ta med et ekskluderingsfilter når du oppretter målgruppen.

Målgrupper med permanente ekskluderingsfiltre kan ikke brukes i Google Ad Manager eller Display & Video 360.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Forlatt handlekurv

Det kan være lurt å bruke remarketing på brukere som går fra handlekurven med ting i. Du kan bygge opp målgruppen ved å inkludere brukere som klikker på Legg i handlekurv eller som ser handlekurvsiden, men ekskludere brukere som ser siden med bestillingsbekreftelsen. Heller enn å fjerne brukere for godt når de fullfører bestillingene sine, kan det være lurt å legge dem til i målgruppen igjen neste gang de legger til noe i handlekurven uten å fullføre kjøpet.

Lag en målgruppe av brukere som forlater varer i handlekurvene sine
  1. Inkluder med brukere som så handlekurvsiden, og ekskluder brukere som så siden med bestillingsbekreftelsen (takk-siden):
    Betingelsesgenereringsverktøyet: Inkluder /cart, Utelat /thankyou
  2. Klikk på Bruk.
  3. Fjern merket i avmerkingsboksen som angir at brukerne skal fjernes permanent, slik at de blir lagt til igjen neste gang de legger varer i handlekurven uten å kjøpe.
    Alternativet for permanent ekskludering er slått av

Aldri kjøpt

Hvis du vil fokusere markedsføringen på brukere som aldri har kjøpt noe fra deg, inkluderer du brukere som har 0 transaksjoner, og ekskluderer permanent brukere som har en verdi høyere enn 0 for transaksjoner.

Bygg en målgruppe av brukere som aldri har kjøpt noe
  1. Inkluder brukere uten transaksjoner, og ekskluder brukere som har flere transaksjoner enn null.
    Betingelsesgenereringsverktøyet: Inkluder 0 transaksjoner, Ekskluder flere enn 0 transaksjoner
  2. Klikk på Bruk.
  3. Merk av i avmerkingsboksen for å fjerne brukere som utfører en transaksjon, permanent.
    Alternativet for permanent ekskludering er slått på

Nådd et bestemt nivå

Inkluder- og ekskluder-utsagn kombinert med midlertidig eller permanent ekskludering lar deg konfigurere målgrupper med alle granularitetsnivåer. Her er noen vanlige eksempler:

Målgruppe basert på brukerens gjeldende levetidsverdi eller lojalitetsstatus (spores ved hjelp av en egendefinert dimensjon)

• Eksempel: Høy LTV
    • Inkluder brukere med LTV = Høy
    • Ekskluder brukere med LTV = Middels eller Lav
    • Permanent fjerning er slått av

Målgruppe basert på den maksimale LTV-en eller lojalitetsstatusen brukeren har oppnådd

• Eksempel: Hadde på et tidspunkt Høy LTV
    • Inkluder brukere med LTV = Høy
  • Eksempel: Hadde aldri Høy LTV
    • Inkluder brukere der regulært uttrykk for side samsvarer med «.*»
    • Ekskluder brukere med LTV = Høy
    • Permanent fjerning er slått på

Målgruppe basert på brukernes gjeldende nivå (f.eks. i et spill)

• Eksempel: Gjeldende nivå 5–10
    • Inkluder brukere med nivå >= 5
    • Ekskluder brukere med nivå < 5 eller > 10
    • Permanent fjerning er slått av

Målgruppe basert på høyeste nivå brukerne oppnådde

• Eksempel: Overskred aldri nivå 5
    • Inkluder brukere med nivå >= 1
    • Ekskluder brukere med nivå > 5
    • Permanent fjerning er slått på
Bygg en målgruppe som inkluderer brukere med levetidsverdien Høy. og ekskluder midlertidig brukere med levetidsverdien Middels eller Lav
  1. Konfigurer vilkårene for ekskludering og inkludering:
    Betingelsesgenereringsverktøyet: Inkluder levetidsverdi som er akkurat lik Høy, Ekskluder levetidsverdier som er akkurat Middels eller Lav
  2. Fjern merket for permanent fjerning av brukere som ikke oppfyller kriteriene for inkludering:
    Alternativet for permanent ekskludering er slått av