Tilstandsbaserte målgrupper

Fjern brukere permanent eller midlertidig fra målgruppene dine.

I Analytics kan du bygge målgrupper som oppdateres dynamisk basert på definisjonene deres. Hvis du bruker et Inkluder-filter, kan du angi vilkår som må innfris for at brukere blir lagt til i en målgruppe. Hvis du derimot vil angi vilkår som må innfris for at brukere skal fjernes fra en målgruppe, må du bruke et Ekskluder-filter. Når du bruker et Ekskluder-filter, kan du dessuten velge å spesifisere hvorvidt brukere skal fjernes midlertidig eller permanent.

I denne artikkelen skal vi vise deg tre eksempler på tilfeller der brukerne bør fjernes midlertidig eller permanent fra målgruppene dine.

Begrensninger

Hvis du har opprettet målgrupper før funksjonen ble tilgjengelig i Analytics-kontoen din, kan du ikke endre disse målgruppene til å være tilstandsbasert.

Hvis du lagrer en målgruppe uten et ekskluderingsfilter, kan du ikke endre definisjonen senere for å legge til et ekskluderingsfilter. Hvis du ønsker å kunne endre definisjonen for å opprette en tilstandsbasert målgruppe, må du ta med et ekskluderingsfilter når du oppretter målgruppen.

Målgrupper med permanente ekskluderingsfiltre kan ikke brukes i Google Ad Manager eller Display & Video 360. Målgrupper med midlertidige ekskluderingsfiltre kan ikke brukes i Display & Video 360.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Forlatt handlekurv

Det kan være lurt å bruke remarketing på brukere som går fra handlekurven med ting i. Du kan bygge opp målgruppen ved å inkludere brukere som klikker på Legg i handlekurv eller som ser handlekurvsiden, men ekskludere brukere som ser siden med bestillingsbekreftelsen. Heller enn å fjerne brukere for godt når de fullfører bestillingene sine, kan det være lurt å legge dem til i målgruppen igjen neste gang de legger til noe i handlekurven uten å fullføre kjøpet.

Lag en målgruppe av brukere som forlater varer i handlekurvene sine
  1. Inkluder brukere som så handlekurvsiden, og ekskluder brukere som så siden med bestillingsbekreftelsen (takkesiden):
    Betingelsesverktøyet: Inkluder /handlekurv, Ekskluder /bestillingsbekreftelse
  2. Klikk på Bruk.
  3. Fjern merket i avmerkingsboksen som angir at brukerne skal fjernes permanent, slik at de blir lagt til igjen neste gang de legger varer i handlekurven uten å kjøpe.
    Alternativet for permanent ekskludering er slått av

Aldri kjøpt

Hvis du vil fokusere markedsføringen på brukere som aldri har kjøpt noe fra deg, inkluderer du brukere som har 0 transaksjoner, og ekskluderer permanent brukere som har en verdi høyere enn 0 for transaksjoner.

Bygg en målgruppe av brukere som aldri har kjøpt noe
  1. Inkluder brukere uten transaksjoner, og ekskluder brukere som har flere transaksjoner enn null.
    Betingelsesverktøyet: Inkluder 0 transaksjoner, Ekskluder flere enn 0 transaksjoner
  2. Klikk på Bruk.
  3. Merk av i avmerkingsboksen for å fjerne brukere som utfører en transaksjon, permanent.
    Alternativet for permanent ekskludering er slått på

Nådd et bestemt nivå

Inkluder- og ekskluder-utsagn kombinert med midlertidig eller permanent ekskludering lar deg konfigurere målgrupper på alle granularitetsnivåer. Her er noen vanlige eksempler:

Målgruppe basert på brukerens gjeldende levetidsverdi eller lojalitetsstatus (spores ved hjelp av en egendefinert dimensjon)

• Eksempel: Høy LTV
    • Inkluder brukere med LTV = Høy
    • Ekskluder brukere med LTV = Middels eller Lav
    • Permanent fjerning er slått av

Målgruppe basert på den maksimale LTV-en eller lojalitetsstatusen brukeren har oppnådd

• Eksempel: Hadde på et tidspunkt Høy LTV
    • Inkluder brukere med LTV = Høy
  • Eksempel: Hadde aldri Høy LTV
    • Ta med brukere der det regulære uttrykket for siden samsvarer med «.*»
    • Ekskluder brukere med LTV = Høy
    • Permanent fjerning er slått på

Målgruppe basert på brukernes gjeldende nivå (f.eks. i et spill)

• Eksempel: Gjeldende nivå 5–10
    • Inkluder brukere med nivå >= 5
    • Ekskluder brukere med nivå < 5 eller > 10
    • Permanent fjerning er slått av

Målgruppe basert på høyeste nivå brukerne oppnådde

• Eksempel: Overskred aldri nivå 5
    • Inkluder brukere med nivå >= 1
    • Ekskluder brukere med nivå > 5
    • Permanent fjerning er slått på
Bygg en målgruppe som inkluderer brukere med levetidsverdien Høy, og midlertidig ekskluder brukere med levetidsverdien Middels eller Lav
  1. Konfigurer vilkårene for ekskludering og inkludering:
    Betingelsesverktøyet: Inkluder levetidsverdier som er akkurat lik Høy, Ekskluder levetidsverdier som er akkurat lik Middels eller Lav
  2. Fjern alternativet for permanent fjerning av brukere som ikke oppfyller kriteriene for inkludering:
    Alternativet for permanent ekskludering er slått av