Tilaan perustuvat yleisöt

Käyttäjien poistaminen yleisöistä pysyvästi tai tilapäisesti

Analyticsissa voit luoda yleisöjä, jotka päivittyvät dynaamisesti määritelmiensä mukaisesti. Käyttämällä Sisällytä‑suodatinta voit asettaa ehdot sille, milloin käyttäjät lisätään yleisöön. Käyttämällä Sulje pois ‑suodatinta taas voit asettaa ehdot sille, milloin käyttäjät poistetaan yleisöstä. Kun käytät Sulje pois ‑suodatinta, voit lisäksi valita, poistetaanko käyttäjät tilapäisesti vai pysyvästi.

Tässä artikkelissa havainnollistetaan käyttäjien pysyvää tai tilapäistä poistamista kolmen esimerkkitapauksen kautta.

Rajoitukset

Jos olet luonut yleisön ennen kuin tämä ominaisuus on ollut käytettävissä Analytics-tililläsi, et voi muuttaa kyseistä yleisöä tilaan perustuvaksi yleisöksi.

Jos tallennat yleisön ilman poissulkevaa suodatinta, et voi myöhemmin lisätä poissulkevaa suodatinta määritelmää muokkaamalla. Jos haluat säilyttää mahdollisuuden määritelmän muokkaamiseen ja tilaan perustuvan yleisön luomiseen, sisällytä poissulkeva suodatin silloin, kun luot kyseisen yleisön ensimmäisen kerran.

Pysyviä poissulkevia suodattimia sisältäviä yleisöjä ei voi käyttää Google Ad Managerin eikä Display & Video 360:n kanssa.

Tässä artikkelissa:

Ostoskorin hylänneet

Tässä esimerkissä valitaan uudelleenmarkkinointi käyttäjille, jotka lisäsivät tuotteita ostoskoriin mutta eivät tehneet ostosta. Voit luoda yleisön sisällyttämällä käyttäjät, jotka klikkaavat Lisää ostoskoriin -painiketta tai jotka katselevat ostoskorisivua, ja sulkemalla pois käyttäjät, jotka katselevat tilausvahvistussivua. Sen sijaan, että poistaisit käyttäjät pysyvästi heidän tehtyään tilauksia, sinun kannattaa lisätä heidät takaisin yleisöön seuraavalla kerralla, kun he lisäävät tuotteita ostoskoriin mutta eivät osta niitä.

Yleisön luominen käyttäjistä, jotka hylkäsivät ostoskorin tuotteet
  1. Sisällytä käyttäjät, jotka katselivat ostoskorisivua, ja sulje pois käyttäjät, jotka katselivat tilausvahvistussivua (kiitossivua):
    Ehtojen määritystyökalu: Sisällytä/ostoskori, Sulje pois / kiitos
  2. Klikkaa Käytä-painiketta.
  3. Poista valinta valintaruudusta, joka poistaa käyttäjät pysyvästi. Näin käyttäjät lisätään luetteloon uudelleen, kun he seuraavan kerran jättävät tuotteita ostoskoriin ostamatta niitä.
    Pysyvä poissulkeminen pois käytöstä

Ei ostoksia tehneet

Jos haluat kohdistaa markkinointisi käyttäjiin, jotka eivät ole ostaneet mitään verkkokaupastasi, sisällytä käyttäjät, joiden tapahtumamäärä on nolla, ja poista pysyvästi käyttäjät, joiden tapahtumamäärä on suurempi kuin nolla.

Yleisön luominen käyttäjistä, jotka eivät ole ostaneet mitään
  1. Sisällytä käyttäjät, joilla ei ole tapahtumia, ja sulje pois käyttäjät, joilla on tapahtumia.
    Ehtojen määritystyökalu: Sisällytä tapahtumia 0, sulje pois tapahtumia enemmän kuin 0
  2. Klikkaa Käytä-painiketta.
  3. Poista tapahtuman suorittaneet käyttäjät pysyvästi valitsemalla valintaruutu.
    Pysyvä poissulkeminen käytössä

Tietyn tason saavuttaneet

Sisällyttämisen ja poissulkemisen lausekkeet yhdessä tilapäisen tai pysyvän poissulkemisvaihtoehdon kanssa mahdollistavat yleisöjen määrittämisen millä tahansa tarkkuustasolla. Muita yleisiä esimerkkejä:

Yleisö, joka perustuu käyttäjien nykyiseen elinkaariarvoon tai uskollisuustilaan (seurataan omalla ulottuvuudella)

• Esimerkki: Korkea elinkaariarvo
    • Sisällytä käyttäjät, joiden elinkaariarvo = Korkea
    • Sulje pois käyttäjät, joiden elinkaariarvo = Keskitaso tai Matala
    • Pysyvä poistaminen pois käytöstä

Yleisö, joka perustuu korkeimpaan käyttäjien saavuttamaan elinkaariarvoon tai uskollisuustilaan

• Esimerkki: Elinkaariarvo oli joskus Korkea
    • Sisällytä käyttäjät, joiden elinkaariarvo = Korkea
  • Esimerkki: Elinkaariarvo ei ollut koskaan korkea
    • Sisällytä käyttäjät sivun säännöllisen lausekkeen ollessa ".*".
    • Sulje pois käyttäjät, joiden elinkaariarvo = Korkea
    • Pysyvä poistaminen käytössä

Yleisö, joka perustuu käyttäjien nykyiseen tasoon (esim. pelissä)

• Esimerkki: Nykyinen taso 5–10
    • Sisällytä käyttäjät, joiden taso ≥ 5
    • Sulje pois käyttäjät, joiden taso < 5 tai > 10
    • Pysyvä poistaminen pois käytöstä

Yleisö, joka perustuu käyttäjien saavuttamaan korkeimpaan tasoon

• Esimerkki: Ei koskaan saavuttanut tasoa 5
    • Sisällytä käyttäjät, joiden taso ≥ 1
    • Sulje pois käyttäjät, joiden taso > 5
    • Pysyvä poistaminen käytössä
Luo yleisö, joka sisältää käyttäjät, joiden elinkaariarvo on Korkea, ja sulje tilapäisesti pois käyttäjät, joiden elinkaariarvo on Keskitaso tai Matala.
  1. Sisällyttävien ja poissulkevien ehtojen määrittäminen:
    Ehtojen määritystyökalu: Sisällytä Elinkaariarvo = Korkea, sulje pois Elinkaariarvo = Keskitaso tai Matala
  2. Poista pysyvän poistamisen valinta sellaisten käyttäjien kohdalla, jotka eivät täytä sisällytysehtoa:
    Pysyvä poissulkeminen pois käytöstä