Sobre les interaccions i els connectors socials

Moltes xarxes socials proporcionen botons i widgets que es poden inserir i que permeten als usuaris compartir contingut del web o d'aplicacions, per exemple, el botó "+1" de Google o el botó "M'agrada" de Facebook. Les interaccions de l'usuari amb aquests botons socials inserits representen interaccions socials amb el vostre contingut. Aquestes interaccions socials són senyals valuosos de la interacció de l'usuari i es poden mesurar amb Analytics.

Contingut d'aquest article:

Recopilació de dades

Les interaccions socials, com ara el nombre de pàgines visualitzades, les visualitzacions de pantalla o els esdeveniments, són un tipus de petició de fitxer únic que inclou un conjunt de valors únics per descriure la interacció social.

El model de dades

Una interacció social a Analytics està representada pels camps següents:

CampTipusObligatoriDescripció
socialNetwork cadena Obligatori La xarxa social que s'avalua (p. ex., Facebook, Twitter, Google+, etc.).
socialAction cadena Obligatori L'acció social que emprèn l'usuari, p. ex., "M'agrada", "Comparteix".
socialTarget cadena Opcional El contingut en què s'emprèn l'acció social, p. ex., el camí d'un article o vídeo.

Avaluació

Una interacció social es mesura quan un usuari completa una interacció amb un botó o widget social inserit. Alguns exemples de botons socials són el "M'agrada" de Facebook o el "+1" de Google+.

Per exemple, un desenvolupador podria mesurar la interacció d'un usuari amb el botó de compartir de Twitter en una pàgina web mitjançant els valors següents:

Mesurar una interacció social: es comparteix un article amb un identificador de contingut article_5555 mitjançant un botó de compartir de Twitter inserit. Aquesta acció es mesura com una interacció social a Analytics.

Cada botó o widget pot tenir les seves pròpies API, que els desenvolupadors han d'integrar per mesurar les interaccions socials. És convenient que els desenvolupadors consultin la documentació de l'API que proporciona cada xarxa social per obtenir més informació sobre quina és la millor manera de fer la integració.

Nota: automàticament es fa el seguiment de les insígnies de Google+ i dels botons +1 quan s'utilitza analytics.js a la mateixa pàgina.

Recopilar interaccions socials

Els desenvolupadors poden recopilar dades de la interacció social utilitzant els protocols o les biblioteques de client següents:

Web: analytics.js SDK d'Android SDK d'iOS Protocol de mesurament

Informes

Després de processar les dades d'interaccions socials, s'hi pot accedir mitjançant l'informe Connector social o els informes personalitzats de la interfície web, o bé mitjançant l'API d'informes principal.

A continuació us mostrem les mètriques i les dimensions d'interacció social disponibles a Analytics:

Dimensions d'interacció social

Interfície web API d'informes principal Descripció
Font social ga:socialInteractionNetwork Un valor que representa la xarxa social de la qual s'està fent el seguiment (p. ex., Google, Facebook, Twitter o LinkedIn).
Acció social ga:socialInteractionAction Un valor que representa l'acció social de la qual s'està fent el seguiment (p. ex., +1, m'agrada o afegir a les adreces d'interès).
Font social i acció ga:socialInteractionNetworkAction Un valor que representa la concatenació de la xarxa social i de l'acció mesurada (p. ex., Google: +1 o Facebook: m'agrada.
Entitat social ga:socialInteractionTarget Un valor que representa l'URL (o el recurs) que rep l'acció de xarxa social.

Mètriques d'interacció social

Interfície web API d'informes principal Descripció
Accions socials ga:socialInteractions El nombre total d'interaccions socials.
Interaccions socials úniques ga:uniqueSocialInteractions El nombre de sessions durant les quals s'han produït, com a mínim una vegada, les accions socials especificades en funció de la combinació única de xarxa, d'acció i de segmentació.
Accions per sessió social ga:socialInteractionsPerSession El nombre d'interaccions socials per sessió.

Per veure una llista completa de les mètriques i les dimensions d'interacció social disponibles mitjançant l'API d'informes principal, consulteu la documentació sobre mètriques i dimensions socials de l'API d'informes principal.

Exemple

L'exemple de principi a fi següent mostra com es recopilen els valors, com es processen i com es fa que estiguin disponibles mitjançant les diverses mètriques i interaccions socials.

Recopilació

En aquest exemple, un sol usuari comparteix dos articles diferents d'un lloc web mitjançant el botó per compartir de Twitter. A l'hora de fer la recopilació, el desenvolupador envia dues interaccions socials a Analytics, una després de finalitzar cada acció, amb els valors següents:

Exemple :un usuari interacciona amb els botons per compartir de Twitter inserits en dos articles diferents durant una sola sessió.

Informes

En finalitzar el processament, un informe personalitzat que utilitzi l'entitat social com a dimensió i totes les mètriques d'acció social tindrà l'aspecte següent:

Entitat social Accions socials Accions socials úniques Accions per sessió social
/articles/2012/june/article?id=5555 1 1 2
/articles/2012/june/article?id=6000 1 1 2

En canvi, un informe personalitzat que utilitzi "acció social" com a dimensió amb les mateixes mètriques d'acció social anteriors tindrà l'aspecte següent:

Acció social Accions socials Accions socials úniques Accions per sessió social
Twitter/Compartir 2 1 2

Accions socials úniques

A l'exemple anterior, tingueu en compte que només hi ha una sola acció social que s'atribueix a la combinació de xarxa i acció Twitter/Compartir. Encara que l'usuari interaccioni amb dos botons de compartir diferents a Twitter, tots dos tenen la combinació de xarxa i d'acció de Twitter/Compartir, la qual cosa té com a resultat una sola acció social als informes.

Accions per sessió social

Per últim, també en l'exemple anterior, tingueu en compte que les accions per sessió social es calculen dividint el nombre total d'accions socials, en aquest cas 2, entre el nombre d'accions socials úniques, en aquest cas 1.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!

Tanca la cerca
Aplicacions de Google