User-ID-reference

I denne artikel:

Oversigt

Brugere kan interagere med dit website eller din app fra en række forskellige enheder, f.eks. en computerwebbrowser, en browser på en mobiltelefon eller via en indbygget mobilapp. Analytics tildeler som standard hver enhed et unikt Client ID og anser hvert unikt Client ID for at være en unik bruger i dine rapporter. User-ID muliggør overordnet måling af brugerinteraktioner på tværs af flere forskellige enheder. Det kan f.eks. være, at en interaktion med en marketingkampagne på én enhed tilskrives en konvertering, der finder sted på en anden enhed, eller at flere forekomster af samme unikke bruger fjernes på tværs af enheder.

Funktionen User-ID består af følgende:

• Feltet userId, der kan indstilles til et stabilt, ikke-personligt identificerbart id for at repræsentere en unik bruger.
  • Rapporter på tværs af enheder, der giver indsigt i adfærden og konverteringsstierne på tværs af enheder.

Når User-ID'er sendes med Analytics-hits i feltet userId, afspejler dine rapporter et mere nøjagtigt antal unikke brugere og tilbyder nye muligheder for rapportering på tværs af enheder.

Denne artikel beskriver, hvordan du kan konfigurere og sende User-ID'er til Analytics, samt hvordan User-ID-data behandles og rapporteres i dine User-ID-aktiverede visninger.

Konfiguration

Inden du sender User-ID'er til Analytics, skal du aktivere mindst én rapporteringsvisning for User-ID:

Når der aktiveres en visning for User-ID, har det to effekter på den pågældende visning:

1. Nye og unikke brugere beregnes ved at bruge unikke User-ID'er i stedet for unikke Client ID'er.
  2. Rapporter på tværs af enheder, der bruger User-ID'et, aktiveres i den pågældende visning.
Advarsel! Når du aktiverer User-ID-funktionen for en visning, kan den ikke deaktiveres igen. Den pågældende visning viser kun hits, hvor feltet userId er blevet indstillet.

Indsamling

Når en bruger er kendt for dit website eller din app, skal du sende et id, der repræsenterer den pågældende bruger med alle dine Analytics-hits, f.eks. sidevisninger, hændelser, e-handelstransaktioner osv., der bruger feltet userId.

Du skal levere ID'erne. ID'er genereres typisk af et godkendelsessystem, der tildeler hver bruger, der er logget ind, et unikt stabilt ID. ID'er skal have følgende karakteristika:

• Ikke-personidentificerende
  • Unikt for en bruger af din tjeneste eller app
  • Konsistent for en bruger, der er logget ind, på tværs af alle enheder

Du finder flere oplysninger om, hvordan du indstiller userId i et bestemt miljø, i udviklervejledningen til Collection API'er og SDK'et for dit specifikke bibliotek.

Behandling

Analytics-hits, f.eks. sidevisninger, hændelser eller transaktioner, som feltet userId er angivet for, behandles separat fra ikke-userId-hits og er kun synlige i User-ID-aktiverede visninger (profiler).

Hvis der f.eks. angives et User-ID midt i en Analytics-session i User-ID-aktiverede visninger, ændres starten af sessionen til det første hit, som User-ID blev indstillet i.

Ikke-User-ID-visninger (profiler) rapporterer hele sessionen uden at tage hensyn til feltet userId.

Det er kun sessioner, hvor feltet userId er blevet angivet, der rapporteres i User-ID-aktiverede profiler

Rapportering

Efter behandlingen er sessionsdata, hvor userId blev angivet, tilgængelige for User-ID-aktiverede visninger (profiler) i rapporter på tværs af enheder. Selvom sessionsdata er tilgængelige via Core Reporting API, er feltet userId ikke tilgængeligt som en dimension i rapporter og kan ikke eksporteres fra Analytics.

Metrics for nye og unikke brugere baseres også på User-ID i disse visninger. I ikke-User-ID-aktiverede visninger beregnes disse metrics ud fra unikke clientIds.

Bemærk! Rapporter på tværs af enheder har et maksimalt datointerval på 90 dage.

Client ID ift. User-ID

Nedenstående tabel opsummerer forskellene mellem Client ID og User-ID:

Client ID User-ID
Hvad repræsenterer id'et? En pseudonym enhed eller browserinstans. En enkelt bruger, f.eks. en brugerkonto, der er logget ind, som interagerer med indhold på tværs af én eller flere enheder og/eller browserforekomster.
Hvordan angives id'et? Det genereres tilfældigt og sendes automatisk med alle hits fra Analytics-biblioteker. Du skal angive og sende dine egne userIds med dine Analytics-hits.
Hvordan bruges id'et til at beregne antallet af unikke brugere? I en ikke-User-ID-aktiveret visning bruges Client ID til at beregne antallet af unikke brugere. I en User-ID-aktiveret visning bruges User-ID til at beregne antallet af unikke brugere.

Grænser

Der gælder i øjeblikket følgende begrænsninger for funktionen User-ID:

• Rapporter på tværs af enheder, der aktiveres af funktionen User-ID, har et maksimalt datointerval på 90 dage.
  • User-ID-værdien kan ikke forespørges som en dimension i rapporter på hverken webgrænsefladen eller i API'erne.