Sobre la funció User-ID

Contingut de l'article:

Visió general

Els usuaris poden interaccionar amb el vostre lloc web o amb la vostra aplicació des de diferents dispositius, com ara el navegador web d'un ordinador, el navegador d'un telèfon mòbil o una aplicació per a mòbils. De manera predeterminada, Google Analytics assigna un Client ID únic a cada dispositiu i el considera com un usuari únic als informes. El User-ID permet mesurar holísticament les interaccions de l'usuari en diferents dispositius, per exemple, atribuir una interacció amb una campanya de màrqueting en un dispositiu a una conversió que es produeix en un altre dispositiu o desfer la duplicació d'usuaris únics de diversos dispositius.

La funció User-ID consisteix en el següent:

• El camp userId, que es pot definir com un identificador estable que no identifica personalment els usuaris i que permet representar un usuari únic.
  • Informes de diversos dispositius, que proporcionen estadístiques de comportament i dels camins de conversió en diversos dispositius.

Quan els User-ID s'envien amb peticions de fitxer de Google Analytics al camp userId, els informes reflecteixen un recompte més precís d'usuaris únics i ofereixen opcions noves d'informes de diversos dispositius.

En aquest article es descriu com es poden configurar i enviar identificadors User-ID a Google Analytics, i de quina manera es processen les dades de User-ID i s'inclouen a les visualitzacions que admeten aquesta funció.

Configuració

Abans d'enviar els User-ID a Google Analytics, heu d'activar com a mínim una visualització d'informes per a cada User-ID.

L'activació de la funció User-ID en una visualització produeix dos efectes:

1. Els usuaris nous i únics es calculen mitjançant User-ID únics en lloc de calcular-se mitjançant Client ID únics.
  2. Els informes de diversos dispositius que utilitzen el User-ID s'activen en aquesta visualització.
Advertiment: un cop hàgiu activat la funció User-ID per a una visualització, no podreu desactivar-la. Aquesta visualització només mostrarà peticions de fitxer en les quals s'hagi definit el camp userId.

Recopilació

Per als usuaris recurrents del vostre lloc web o de la vostra aplicació, heu d'enviar un identificador que els representi amb totes les peticions de fitxer de Google Analytics, com ara el nombre de pàgines visualitzades, els esdeveniments o les transaccions de comerç electrònic, mitjançant el camp userId.

La tasca de proporcionar els identificadors és vostra. Se solen generar amb un sistema d'autenticació que assigna a cada usuari que inicia la sessió un identificador únic i estable. Un identificador ha de tenir aquestes característiques:

• No pot identificar els usuaris personalment.
  • Ha de ser únic per a un usuari del servei o de l'aplicació
  • Ha de ser igual en tots els dispositius en què un usuari iniciï la sessió.

Per obtenir més informació sobre com es defineix el camp userId en un entorn concret, consulteu la Guia per a desenvolupadors sobre l'SDK i les API de recopilació (en anglès) corresponent a la vostra biblioteca concreta.

Processament

Les peticions de fitxer de Google Analytics, igual que el nombre de pàgines visualitzades, els esdeveniments o les transaccions, per als quals s'ha definit el camp userId, es processen independentment de les peticions de fitxer sense User-ID i només són visibles en visualitzacions que admeten User-ID.

Per exemple, si en les visualitzacions activades per a User-ID es defineix un User-ID a la meitat d'una sessió d'Analytics, l'inici de sessió canvia a la primera petició de fitxer en què es va definir el User-ID.

Les visualitzacions sense User-ID (perfils) informaran de tota la sessió sense tenir en compte el camp userId.

Als perfils que admeten User-ID només s'informarà de les sessions en què s'hagi definit el camp userId.

Informes

Després del processament, les dades de sessió per a les quals s'ha definit el camp userId estaran disponibles a les visualitzacions que admetin User-ID (perfils) en informes de diversos dispositius. Tot i que les dades de la sessió estan disponibles mitjançant l'API d'informes principal, el camp userId no està disponible com a dimensió als informes i no es pot exportar de Google Analytics.

En aquestes visualitzacions (perfils), els usuaris nous i únics també es basen en el User-ID. En les visualitzacions que no admeten User-ID, aquestes mètriques es calculen mitjançant clientId únics.

Nota: els informes multidispositiu poden tenir un interval de dates màxim de 90 dies.

Client ID i User-ID

A la taula següent es resumeixen les diferències entre Client ID i User-ID:

Client ID User-ID
Què representa l'identificador? Un dispositiu pseudonimitzat o una instància de navegador. Un usuari únic, com ara el compte d'un usuari que ha iniciat la sessió i que pot interaccionar amb contingut en un o més dispositius o instàncies de navegador.
Com es defineix l'identificador? Les biblioteques de Google Analytics el generen aleatòriament i l'envien automàticament amb totes les peticions de fitxer. Heu de definir i enviar els vostres propis userId amb les peticions de fitxer de Google Analytics.
Com s'utilitza l'identificador per calcular els usuaris únics? En les visualitzacions en què no s'admeten User-ID, el Client ID s'utilitza per calcular els usuaris únics. En les visualitzacions en què s'admeten User-ID, el User-ID s'utilitza per calcular els usuaris únics.

Límits

La funció User-ID té les limitacions següents:

• Els informes de diversos dispositius que admeten la funció User-ID tenen un interval de dates màxim de 90 dies.
  • El valor del User-ID no es pot consultar com una dimensió als informes, ni a la interfície web ni a les API.
  • Configurar User ID en llocs web amb analytics.js
  • Configurar User ID en llocs web amb gtag.js
  • SDK d'Android: obteniu informació sobre com es configura User ID per a les aplicacions d'Android.
  • SDK d'iOS: obteniu informació sobre com es configura User ID per a les aplicacions d'iOS.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!