Kampanjat ja liikenteen lähteet

Artikkelin aiheet:

Yleiskatsaus

Käyttäjät voivat tulla verkkosivustollesi tai sovellukseesi monista eri lähteistä, kuten mainoskampanjoista, hakukoneista ja sosiaalisista verkostoista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kampanjoihin ja liikenteen lähteisiin liittyviä tietoja kerätään, käsitellään ja raportoidaan Analyticsissa.

Jos havaitset liikenteessä odottamattomia vaihteluita tai epäjohdonmukaisuuksia, tunnista ja ratkaise ongelmat vianetsinnän avulla.

Tietoja kampanjoista ja liikenteen lähteistä

Mainoskampanjoita, hakukoneita, sosiaalisia verkostoja ja muita lähteitä, jotka ohjaavat käyttäjiä verkko-omaisuuteesi, kutsutaan Analyticsissa kampanjoiksi ja liikenteen lähteiksi. Kampanjoihin ja liikenteen lähteisiin liittyvät tiedot lähetetään Analyticsiin ja koostetaan raporteiksi seuraavasti:

Keruun, käsittelyn ja raportoinnin toimintatapa on muokattavissa.

Keruu

Analyticsin SDK:t ja seurantakoodi käyttävät kampanjoihin ja liikenteen lähteisiin liittyvien tietojen lähettämiseen seuraavia kenttiä:

Kentän nimi Protokollaparametri Kentän kuvaus Näytearv
Kampanjan liikenteen lähde &cs Asettaa liikenteen lähde -ulottuvuuden raporteissa. email_promo
Kampanjan tulotapa &cm Asettaa tulotapaulottuvuuden raporteissa. email
Kampanjan nimi &cn Asettaa kampanjan nimen ulottuvuuden raportteihin. tammikuu_saappaat_tarjous
Kampanjan sisältö &cc Asettaa sisältöulottuvuuden raporteissa. email_variation1
Kampanjan termi &ck Asettaa termiulottuvuuden raporteissa. winter%20boots
Asiakirjan sijainti &dl Asettaa ulottuvuudet, kun muokatut kampanjaparametrit (utm) ovat upotettuja. http://kauppa.example.com/saappaat?utm_source=tarjous_sähköposti &utm_medium=sähköposti&utm_campaign=tammikuu_tarjous &utm_content=teksti_muunnelma1
Asiakirjan viittaava sivu &dr Kuvaa viittaavaa lähdettä ja voi asettaa ulottuvuudet, kun muita kampanjan tai liikenteen lähteen kenttiä ei ole asetettu. http://blog.blogger.com/saappaat

Huomaa, että jokainen istunto voidaan laskea vain yhden kampanjan tai liikenteen lähteen ansioksi. Jos siis uusia kampanjan tai liikenteen lähteen arvoja lähetetään Analyticsiin keruun yhteydessä kesken istunnon, tämä johtaa nykyisen istunnon päättymiseen ja uuden istunnon alkamiseen.

Käsittely

Käsittelyn yhteydessä liikenteen lähteen ja kampanjan kenttien arvot kirjataan ulottuvuuksien arvoiksi ja lasketaan istuntojen ansioksi. Prosessointilogiikka kuvataan kampanjoiden ja liikenteen lähteiden käsittelyn vuokaaviossa.

Alla kuvatut menetelmät koskevat utm_-parametriarvoja hyödyntävää käyttöä, kuten Display-verkoston, sosiaalisen median, sähköpostin ja maksullisen haun käsittelyä.

• Liikenteen lähteiden tärkeysjärjestys: Maksullisen viittauksen käynnin jälkeinen suoran liikenteen käynti ei koskaan ohita aiemmin luotua maksullista kampanjaa. Viimeisin maksulliseen kampanjaan liittyvä käynti kirjataan käynnin viittaukseksi.
  • Kampanjoiden tärkeysjärjestys: Kukin sivustollesi tuleva käynti, joka on peräisin eri maksullisesta liikenteen lähteestä, kuten maksullisesta hakukonelinkistä, Google Ads ‑linkistä tai bannerimainoksesta, korvaa aiemman lähteen määrittämät kampanjan evästetiedot.
  • Yksi kampanja istuntoa kohti: Kukin sivustollesi tuleva käynti eri maksuttomasta tai maksullisesta kampanjasta käynnistää uuden istunnon riippumatta nykyisen istunnon kestosta. Toisin sanoen muutos jossakin seuraavissa kampanjan URL-parametrin arvoissa käynnistää uuden istunnon: utm_source, utm_medium, utm_term, utm_content, utm_id, utm_campaign tai gclid. Lisätietoja istunnoista on artikkelissa Istunnon määrittely Analyticsissa.

Muokattujen kampanjoiden käsittely

Istunto käsitellään yksilöitynä kampanjana, kun yksilöidyn kampanjan parametrit on upotettu Asiakirjan sijainti ‑kenttään tai kun Kampanjan liikenteen lähde ‑kenttään on määritetty arvo. Kun muokattua kampanjaa käsitellään, muokatun kampanjan parametrien arvot liitetään suoraan raporttien ulottuvuuksiin.

Esimerkiksi seuraava Asiakirjan sijainti ‑kentän arvo

&dl=http://store.example.com/boots
?utm_source=promo_email
&utm_medium=email
&utm_campaign=january_promo
&utm_content=copy_variation1

käsiteltäisiin seuraaviksi lopullisiksi ulottuvuuden arvoiksi:

source=tarjous_sähköposti
medium=sähköposti
campaign=tammikuu_tarjous
content=teksti_muunnelma1

Hakukoneiden maksullisten viittausten käsittely

Istunto käsitellään hakukoneen maksullisena viittauksena silloin, kun yksilöidyn kampanjan parametreja tai Google Adsin tai Google Marketing Platformin klikkausten tunnuksia käytetään mainoksen kohde-URL-osoitteessa ja ne lähetetään Analyticsin Asiakirjan sijainti ‑kenttään.

Lue lisää siitä, miten voit tarkistaa Google Adsin automaattisen taggauksen toimivuuden.

Jos yksilöidyn kampanjan parametreja tai klikkausten tunnuksia ei käytetä, istunto voidaan käsitellä maksuttomana.

Hakukoneiden maksuttomien viittausten käsittely

Hakukoneiden viittaustiedot käsitellään vertaamalla isäntänimeä ja Asiakirjan viittaava sivu ‑kentän kyselyparametria tunnettujen hakukoneiden ja niiden kyselyparametreihin luetteloon. Ensimmäistä tunnettua hakukonetta, joka vastaa sekä isäntänimeä että asiakirjan viittaavan sivun arvon kyselyparametria, käytetään raportin ulottuvuuden arvojen määrittämiseen.

Tutustu oletushakukoneiden luetteloon.

Voit täydentää oletusarvoista luetteloa omilla hakukoneilla.

Huom. Useimmat Google-haut tehdään HTTPS-yhteyden kautta, mikä johtaa siihen, että avainsanaulottuvuuden arvoksi asetetaan automaattisesti (not provided).

Sosiaalisen verkoston viittausten käsittely

Sosiaalisen verkoston viittaustiedot käsitellään vertaamalla Asiakirjan viittaava sivu ‑kenttään asetettua isäntänimeä tunnettujen sosiaalisten verkostojen luetteloon. Ensimmäistä tunnettua sosiaalista verkostoa, joka sisältää isäntänimimerkkijonon, käytetään raporttien Liikenteen lähde ‑ulottuvuutena.

Suoran liikenteen käsittely

Istunto käsitellään suorana liikenteenä, kun viittauslähteen tietoja ei ole saatavilla tai kun viittaavan sivun lähde tai hakutermi on määritelty ohitettavaksi. Lue lisää viittaavien sivujen ja hakutermien poissulkemisesta.

Raportointi

Käsittelyn jälkeen raporteissa näytetään seuraavat kampanjan ja liikenteen lähteen ulottuvuudet ja tiedot:

Ulottuvuudet

Internetkäyttöliittymä Core-raportoinnin sovellusliittymä Kuvaus
Liikenteen lähde ga:source Liikenteen lähteen viittaukset sivustoon.
Tulotapa ga:medium Verkko-omaisuuden viittausten tyyppi (esim. sähköposti tai klikkauskohtainen hinta (CPC))
Kampanja ga:campaign Sivustolle käyttäjiä lähettävän markkinointikampanjan nimi
Mainoksen sisältö ga:adContent Verkko-omaisuuteen käyttäjiä lähettävän mainoksen sisällön kuvaus
Avainsana ga:keyword Avainsana, jota käyttämällä käyttäjät tulivat sivustolle.
Sosiaalinen verkosto ga:socialNetwork Sosiaalisen verkoston nimi, joka viittasi käyttäjät sivustolle.
Viittausreitti ga:referralPath Viittaavan URL-osoitteen polku (esim. Asiakirjan viittaava sivu ‑kentän arvo)
Some-lähteiden viittaus ga:hasSocialSourceReferral Tämä arvo osoittaa, onko istunto viittaus sosiaalisesta verkostosta. Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.

Tiedot

Internetkäyttöliittymä Core-raportoinnin sovellusliittymä Kuvaus
Maksuttomat haut ga:organicSearches Istunnon aikana tehtyjen maksuttomien hakujen määrä. Hakukone ei vaikuta tähän tietoon.

Maksullisten Google Ads‑ tai Google Marketing Platform ‑kampanjoiden yhteydessä voidaan käyttää lisäkenttiä, jotka voidaan täyttää joko automaattisesti määrittämällä Google Adsin tai Google Marketing Platformin klikkausten tunnukset tai manuaalisesti tuomalla kustannustiedot.

Lisäasetusvaihtoehdot

Seuraavat lisäasetusten määritykset voidaan asettaa verkko-omaisuustasolla:

Kampanjan aikakatkaisujakso

Kampanjan aikakatkaisujakso määrittää, kuinka pitkän ajan tietty kampanja tai liikenteen lähde liitetään yksittäiseen käyttäjään.

Lue lisää kampanjan aikakatkaisujakson määrittämisestä.

Tietyn käyttäjän nykyisen kampanjan tai liikenteen lähteen tiedot korvataan uuden kampanjan tai liikenteen lähteen tiedoilla määritetystä aikakatkaisujaksosta riippumatta. Kampanjan aikakatkaisu lasketaan siitä hetkestä, jolloin tietty kampanja yhdistettiin käyttäjään ensimmäisen kerran.

Omat maksuttoman haun liikenteen lähteet

Omat maksuttoman haun liikenteen lähteet voidaan asettaa verkko-omaisuustasolla. Nämä omat liikenteen lähteet voidaan lisätä haun liikenteen lähteiden oletusluettelon lisäksi. Lue lisää maksuttoman haun liikenteen lähteiden muokkaamisesta.

Viittaavien sivujen ja hakutermien poissulkeminen

Käyttäjät voivat poissulkea tiettyjä viittaavia lähteitä tai maksuttomia hakutermejä raporteista asettamalla poissulkemisia verkko-omaisuustasolla.

Jotta voit estää internetmittausten sisäiset viittaukset, joissa istuntoja lasketaan omasta verkkotunnuksesta peräisin olevan viittauksen ansioksi, lisää mitattavat isäntänimet sekä kolmannen osapuolen maksuyhdyskäytävien isäntänimet poissuljetuiksi viittaaviksi sivuiksi. Lue lisää viittaavan sivun poissulkemisesta ja hakutermien poissulkemisesta.

Käsittelyn vuokaavio

Seuraavasta vuokaaviosta näkyy, miten ulottuvuuksien arvot määritellään sellaisten kampanjoiden ja liikenteen lähteiden parametrien perusteella, jotka lähetetään Google Analyticsille yhdestä osumasta.