Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Aangepaste dimensie

Een door de gebruiker gedefinieerd beschrijvend kenmerk of een eigenschap van gegevens. Aangepaste dimensies kunnen worden gebruikt om gegevens te beschrijven die niet zijn opgenomen in de standaarddimensies in Analytics.

Er zijn verschillende manieren om aangepaste gegevens in Analytics op te nemen, bijvoorbeeld door uw trackingcode te wijzigen, de gegevens te uploaden via 'Gegevens importeren' of de gegevens te verzenden via de Management API of het Measurement Protocol.