De Google Ad Manager-integratie instellen

In enkele eenvoudige stappen kunt u aan de slag.

Over Google Ad Manager

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties, waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties weergeeft op websites, op mobiele webpagina's, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan. Voordat u Google Ad Manager integreert met Google Analytics (GA), raden we u aan het artikel Over de integratie van Google Ad Manager te lezen.

Checklist voordat u aan de slag gaat

Als u Google Ad Manager-rapporten wilt bekijken in Analytics, moet u aan de volgende criteria voldoen:
  1. U heeft een Analytics 360-account.
  2. De meeste tags op uw site zijn Google-uitgeverstags (GPT).
  3. U heeft een gebruiker geselecteerd die beheerder is van zowel Ad Manager als Analytics 360.

Uw aanvraag voorbereiden

U heeft het volgende nodig om door te gaan:
  1. Het e-mailadres van een gebruiker die beheerder is van zowel Google Ad Manager als Analytics 360.
  2. De naam van uw Google Analytics 360-accountmanager of -resellermanager.
  3. Uw Analytics Property-ID (UA-XXXX-Y).
  4. De ID's van de Analytics-weergaven waar u Google Ad Manager-rapporten wilt weergeven.
  5. De ID van uw Ad Manager-netwerk.

Meld u aan voor de integratie

Volg deze stappen om Analytics 360 te integreren met Ad Manager:

1. Log in op uw Analytics 360-account.
  2. Gebruik de Hulp in het product om e-mailsupport aan te vragen. Meer informatie.
  3. Kies bij Probleemtype het onderwerp Koppelen met Google Ads Manager en beantwoord de vragen.

Na goedkeuring kunt u de instelling om Analytics-gegevens te delen, inschakelen via Google Ad Manager > Beheerder > Alle netwerkinstellingen.

Google Ad Manager-rapporten bekijken

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u Google Ad Manager-gegevens weergeven in Analytics. Als u op uw GA-account inlogt, kunt u de rapporten raadplegen onder Gedrag > Uitgever. In het artikel Google Ad Manager-rapporten vindt u definities van de statistieken en voorbeelden van de nieuwe rapporten in Analytics.