De Google Ad Manager-integratie instellen

In enkele eenvoudige stappen kunt u aan de slag.

Over Google Ad Manager

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties, waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties weergeeft op websites, op mobiele webpagina's, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan. Voordat u Google Ad Manager integreert met Google Analytics (GA), raden we u aan het artikel Over de Google Ad Manager-integratie te lezen.

OPMERKING: Aan één Google Analytics-property kunnen meerdere DFP-netwerken (Doubleclick for Publishers) zijn gekoppeld.

Checklist voordat u aan de slag gaat

Als u Google Ad Manager-rapporten wilt bekijken in Analytics, moet u aan de volgende criteria voldoen:
  1. U heeft een Analytics 360-account.
  2. U heeft een Ad Manager 360-account.
  3. De meeste tags op uw site zijn Google-uitgeverstags.
  4. U heeft een gebruiker geselecteerd die beheerder is van zowel Ad Manager als Analytics 360.

Uw aanvraag voorbereiden

Als u wilt doorgaan, moet u beheerder van zowel Google Ad Manager als Analytics 360 zijn. U heeft het volgende nodig:
  1. De officiële naam van de Analytics 360-klant.
  2. Het e-mailadres van uw Analytics 360-accountmanager bij Google.
  3. De naam van de Analytics 360-webproperty (bijv. bwww.example.com).
  4. De ID van de Analytics 360-property (bijv. UA-XXXXXX-Y).
  5. De ID('s) van de Analytics-weergave(n) waar u Google Ad Manager-rapporten wilt weergeven.
  6. De ID van uw Ad Manager-netwerk.

Meld u aan voor de integratie

Volg deze stappen om Analytics 360 te integreren met Ad Manager:

1. Log in op uw Analytics 360-account.
  2. Klik op ? om hulp in het product te openen.
  3. Klik onder Contact op Meer hulp nodig?.
  4. Klik op Andere problemen en selecteer vervolgens Support via e-mail.
  5. Kies bij Probleemtype het onderwerp Google Ad Manager koppelen en beantwoord de vragen.

Na goedkeuring kunt u de instelling om Analytics-gegevens te delen, inschakelen via Google Ad Manager > Beheerder > Alle netwerkinstellingen.

Uw Google Ad Manager-rapporten bekijken

Zodra u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u Google Ad Manager-gegevens weergeven in Analytics. Als u op uw GA-account inlogt, kunt u de rapporten raadplegen onder Gedrag > Uitgever. In het artikel Google Ad Manager-rapporten vindt u definities van de statistieken en voorbeelden van de nieuwe rapporten in Analytics.