De integratie van Google Ad Manager instellen

In enkele eenvoudige stappen kunt u aan de slag.

Over Google Ad Manager

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties weergeeft op websites, op mobiele websites, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan. Voordat u Google Ad Manager integreert met Google Analytics (GA), raden we u aan het artikel Over de integratie van Google Ad Manager te lezen.

Checklist voordat u aan de slag gaat

Als u Google Ad Manager-rapporten wilt bekijken in GA, moet u aan de volgende criteria voldoen:
  1. U heeft een Analytics 360-account.
  2. De meeste tags op uw site zijn Google-uitgeverstags.
  3. U heeft een gebruiker geselecteerd die beheerder van zowel Google Ad Manager als Analytics 360 is.

Uw aanvraag voorbereiden

U heeft de volgende informatie nodig om het bètaformulier in het volgende gedeelte in te vullen:
  1. Het e-mailadres van een gebruiker die beheerder van zowel Google Ad Manager als Analytics 360 is.
  2. De naam van uw Google Analytics 360-accountmanager of -resellermanager.
  3. Uw Analytics Property-ID (UA-XXXX-Y).
  4. De ID('s) van de GA-dataweergave(n) waarvan u de Google Ad Manager-rapporten wilt bekijken.
  5. Netwerk-ID voor Google Ad Manager.

Deelnemen aan de Google Ad Manager-integratie

Als u de integratie van Google Ad Manager wilt inschakelen, gaat u als volgt te werk:
  1. Vul het Analytics 360-integratieformulier in.
  2. Het ondersteuningsteam neemt contact met u op om de resterende stappen van het integratieproces te voltooien.
  3. Nadat u bent goedgekeurd, gaat u naar Google Ad Manager > Beheerder> Alle netwerkinstellingen om het delen Analytics-gegevens in te schakelen.

Uw Google Ad Manager-rapporten bekijken

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u Google Ad Manager-gegevens weergeven in Analytics. Als u op uw GA-account inlogt, kunt u de rapporten raadplegen onder 'Gedrag > Uitgever'. In het artikel Google Ad Manager-rapporten worden de statistieken verklaard en voorbeelden gegeven van de nieuwe rapporten in Analytics.