Om Google Ad Manager-integrasjon

Finn ut mer om Google Ad Manager og hvordan du kombinerer plattformen med Google Analytics
Google tilbyr ikke brukerstøtte og hjelp med feilsøking for integrering av Google Ad Manager-rapportering.

Google Ad Manager er en plattform for annonselevering som forenkler administrasjonen av annonsene dine ved at alt du trenger til trafikkontroll, samles på ett sted. Ved å knytte Ad Manager-kontoen din til Analytics får du samlet oversikt over annonseinntekter og brukeratferd, noe som gjør det enklere å forbedre strategien for inntektsgenerering.

Analytics-integrasjon

Når Ad Manager- og Analytics-kontoene dine er knyttet sammen, er Ad Manager-beregninger som visninger, klikk og inntekter tilgjengelige i Analytics. I delen for publisistrapportering kan du analysere disse beregningene i sammenheng med sidene dine. I tillegg kan du opprette remarketinglister i Analytics, og bruke dem til å målrette kampanjene dine i Ad Manager.

Merk: Ad Manager-rapportene i Analytics inneholder bare anslag, og er laget for at du skal kunne identifisere trender. Disse rapportene bør ikke benyttes til regnskaps- eller avstemmingsformål.

Integrering av rapportering

Publisister bruker Ad Manager til å levere annonser og Google Analytics til å få innsikt i brukeratferd. Ingen av systemene gir innsikt i skjæringspunktet mellom disse to områdene – hvilken innvirkning brukeratferd har på inntekter, og hvilken innvirkning annonser har på brukeratferd. Med integreringen av Ad Manager-rapportering kan Ad Manager-publisister se integrert rapportering mellom Ad Manager og Google Analytics 360 i Google Analytics-brukergrensesnittet. Dette er en kombinert rapport som inneholder Ad Manager-visninger/-klikk/-inntekt inndelt etter trafikkilde eller spesifikke sider. Vær oppmerksom på at rapporteringsintegrering bare støttes på nett på datamaskin og nett på mobil på det nåværende tidspunkt.

Integrering av remarketing

Med integrering av remarketing kan publisister dele Google Analytics-remarketinglister med et Ad Manager-nettverk og alle tilknyttede kontoer (Authorized Buyers, Display & Video 360). Når tilknytningen mellom Google Analytics 360 og Ad Manager er opprettet, kan brukerne lage og dele lister etter behov. Denne integreringen er en deling på tjenersiden av målgruppesegmenter direkte mellom systemer, uten å måtte sende interaksjoner på nettlesersiden. Integrering støttes både for banner- og videoannonseformatene samt for mobilapper og nett på mobil, og det er viktig at GA-sporingskoden justeres.

Viktige fordeler med integreringen

1. Én visning av Ad Manager-inntektene og -visningene kombinert med brukeratferd og informasjon om trafikkildene.
  2. Sluttbrukere kan dele remarketinglister fra Analytics 360 til Ad Manager 360 (når nettverk er tilknyttet), og bruke Ad Manager og tilknyttede produkter (Authorized Buyers, Display & Video 360) til å målrette og rapportere om disse segmentene.
  3. Publisister oppnår økt verdi ved å bruke Google-stabelen – hvis de bruker både Ad Manager og Analytics, kan de enkelt øke inntektene sine.

Forutsetninger

Om Google Ad Manager

Med Google Ad Manager – en funksjonsrik og vertsbasert plattform for annonselevering – blir det enklere for deg å administrere annonsene dine, enten du leverer annonser til nettsteder, nettsider på mobil, mobilapper, spill eller kombinasjoner av disse.