Over de Google Ad Manager-integratie

Meer informatie over Google Ad Manager en hoe u dit product kunt gebruiken met Google Analytics

Google biedt geen hulp bij probleemoplossing voor de integratie van Google Ad Manager-rapportage.

Deze functie werkt niet met mobiele-app-property's.

Google Ad Manager is een platform voor advertentieweergave dat het advertentiebeheer stroomlijnt door alle benodigde functionaliteit voor trafficking te centraliseren. Als u uw Ad Manager-account aan Google Analytics koppelt, wordt de weergave van advertentieopbrengst en gebruikersgedrag geïntegreerd zodat u uw strategie om inkomsten te genereren kunt verbeteren.

Analytics-integratie

Nadat uw Ad Manager- en Analytics-accounts zijn gekoppeld, zijn de statistische gegevens van Ad Manager (zoals vertoningen, klikken en opbrengst) beschikbaar in Analytics. In het gedeelte met rapporten voor uitgevers kunt u deze statistieken analyseren in relatie tot uw pagina's. Bovendien kunt u remarketinglijsten maken in Analytics en deze in Ad Manager gebruiken voor targeting van uw campagnes.

Opmerking: De Ad Manager-rapporten in Google Analytics zijn bij benadering. Ze zijn bedoeld om trends te identificeren. Gebruik deze rapporten niet voor uw boekhouding of financiële administratie.

Rapportage-integratie

Uitgevers gebruiken Ad Manager om advertenties weer te geven en Google Analytics om inzicht te krijgen in gebruikersgedrag. Geen van beide systemen biedt inzicht in de overlap tussen deze 2 gebieden: hoe gebruikersgedrag van invloed is op de opbrengst en hoe advertenties van invloed zijn op gebruikersgedrag. Dankzij de integratie van Ad Manager-rapportage kunnen Ad Manager-uitgevers een geïntegreerde rapportage van Ad Manager en Google Analytics 360 bekijken in de UI van Google Analytics. Het gaat hier om een gecombineerd rapport waarin vertoningen/klikken/opbrengst uit Ad Manager worden weergegeven, opgesplitst per verkeersbron of specifieke pagina's.

Rapportage-integratie wordt op dit moment alleen ondersteund voor voorraad voor desktop en voor mobiel internet.

Remarketingintegratie

Hiermee kunnen uitgevers remarketinglijsten uit Google Analytics delen met een Ad Manager-netwerk en alle gekoppelde accounts (Authorized buyers, Display & Video 360). Nadat de koppeling tussen Google Analytics 360 en Ad Manager is gemaakt, kunnen gebruikers zelf lijsten maken en delen. Bij deze integratie worden doelgroepsegmenten rechtstreeks op de server gedeeld met systemen, zonder dat hiervoor browserinteractie hoeft te worden doorgegeven. Integratie wordt ondersteund voor zowel display- en videoadvertentie-indelingen als voor mobiele apps en internet. De GA-trackingcode moet worden aangepast.

Belangrijkste voordelen van de integratie

1. Eén weergave van de opbrengst en vertoningen van Ad Manager, in combinatie met gebruikersgedrag en informatie over de verkeersbronnen.
  2. Eindgebruikers kunnen remarketinglijsten uit Analytics 360 delen met Ad Manager 360 (nadat netwerken zijn gekoppeld). Ze gebruiken Ad Manager en gekoppelde producten (Authorized buyers, Display & Video 360) om deze segmenten te targeten en hierover te rapporteren.
  3. Meerwaarde voor uitgevers die Google-producten gebruiken: als u zowel Ad Manager als Analytics gebruikt, kunt u de opbrengst van deze producten op een eenvoudige manier verbeteren.

Vereisten

Over Google Ad Manager

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties, waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties weergeeft op websites, op mobiele webpagina's, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan.