Aktuellt värde

Mäter aktuellt värde (LTV) för användare som förvärvats via olika kanaler.

Rapporten Aktuellt värde visar hur värdefulla olika användare är för företaget baserat på aktuella resultat. Du kan till exempel se det aktuella värdet för användare som du förvärvat via e-post eller via betald sökning. När du har den informationen kan du avgöra hur du ska fördela dina marknadsföringsresurser för att nå de mest vinstgivande användarna.

Du kan även jämföra aktuellt värde för användare som du förvärvat via olika metoder. Till exempel kan du jämföra användare som förvärvats via organisk sökning och användare som förvärvats via sociala nätverk, eller jämföra sociala nätverk med e-post, och se vilken metod som drar till sig användare som genererar högt värde.

Innehåll i artikeln:

Se data om aktuellt värde

Öppna rapporten aktuellt värde:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Navigera till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Aktuellt värde.

Uppgiften om Aktuellt värde finns i alla Analytics-konton. Spårningskoden behöver inte modifieras.

Aktuella värden är kumulativa för användare som har tillkommit i förvärvsperioden du använder. Uppgifterna är inte avsedda att vara prediktiva.

Rapporten är tillgänglig i appvyer och webbvyer.

Data för webbvyer finns från 1 mars 2017.

Tidsfaktorer

Det finns två tidsfaktorer i rapporten Aktuellt värde.

Förvärvsdatumintervall: Här identifierar du ett datumintervall då du har förvärvat användare. Du kanske till exempel vill titta på data om användare som förvärvades under en endagskampanj som du körde under Lucia, eller en veckolång kampanj från den 18 till den 24 december. Den här inställningen definierar den kohort som du ska undersöka i rapporten.

X-axeln i diagrammet: För närvarande visas aktuellt värde för en period på högst 90 dagar. X-axeln i diagrammet är uppdelad i delar (dag, vecka, månad) av 90-dagarsperioden. Den inleds med förvärvsdatumet som kan ske när som helst under förvärvsdatumintervallet. Diagrammet visar hur sammantagna mätvärden ändras under användarens aktuella värdeperiod.

Diagram som visar appvisningar per användare och slutförda mål per användare

Så beräknas mätvärdena

Rapporten presenterar data som sammantaget genomsnittligt värde per användare under det tidsintervall du använder (dag, vecka, månad). Om du till exempel dagligen utvärderar sessioner per användare visar rapporten ett värde per dag, som representerar det genomsnittliga antalet sessioner per användare.

Det aktuella värdet beräknas genom summan av det sammantagna mätvärdet delat på det totala antal användare som förvärvades under förvärvsdatumintervallet. Om du till exempel förvärvade 100 användare under förvärvsdatumintervallet beräknas antalet sessioner per användare enligt följande:

Rubrik Dag 0 Dag 1 Dag 2
Sammantagna sessioner per dag 100 200 300
Sessioner per användare 100 sessioner / 100 användare =

1 session per användare
200 sessioner / 100 användare =

2 sessioner per användare
300 sessioner / 100 användare =

3 sessioner per användare

Du kan undersöka konverteringar (transaktioner, slutförda mål), intäkter och beteende (sessioner, sessionslängd, appvisningar).

Mätvärden

Använd menyn Mätvärden för att välja vilka mätvärden du vill jämföra i rapporten.

Menyer för att välja mätvärden för jämförelse

Tillgängliga mätvärden

Följande mätvärden är tillgängliga i rapporten:

• Appvisningar per användare (LTV)
  • Slutförda mål per användare (LTV)
  • Sidvisningar per användare (LTV)
  • Intäkt per användare (LTV)
  • Sessionslängd per användare (LTV)
  • Sessioner per användare (LTV)
  • Transaktioner per användare (LTV)

Förstå mätvärden i diagram och tabeller

Diagram

Diagrammet visar aktuellt värde per användare för mätvärdena under en period på 90 dagar, upprepat på dagar, veckor och månader. Om du till exempel tittar på mätvärdet Appvisningar per användare (LTV) under vecka 1 kanske det genomsnittliga antalet visningar är 16. Under vecka 3 kanske det är 22, och under vecka 10 kanske det når 35.

Diagram över sammantagna mätvärden över tid

Tabell

Mätvärdena i tabellen fördelas enligt den dimension du väljer (förvärvskanal i exemplet nedan).

Tabellen visar antalet användare som du förvärvade under förvärvsdatumintervallet samt två ytterligare aspekter på mätvärdet du valde för rapporten, till exempel:

• Appvisningar per användare (LTV): genomsnittligt antal appvisningar per användare över den aktuella värdeperioden
  • Appvisningar (LTV): totalt antal appvisningar för alla användare under den aktuella värdeperioden
Tabellrepresentation av mätvärden

Dimensioner

På menyn Dimensioner kan du välja i vilken kontext du vill undersöka dina mätvärden.

Öppna menyn Dimension

Om du till exempel tittar på Sessioner per användare (LTV) kanske du vill veta vilken kanal som ledde till flest sessioner per användare.

(I den här rapporten används standardkanaldefinitionerna i Analytics, och användare kopplas till sina förvärvskanaler.)

Om du tittar på Intäkt per användare (LTV) kanske du vill veta mer om vilket medium som förvärvar användare med högst genomsnittlig intäkt.