Valor del cicle de vida del client

Mesureu el valor del cicle de vida del client dels usuaris que hàgiu adquirit mitjançant diferents canals.

L'informe de valor del cicle de vida del client us permet entendre la importància dels diferents usuaris per a la vostra empresa en funció del rendiment que hagin tingut al llarg del cicle de vida. Per exemple, podeu consultar el valor del cicle de vida dels clients que hàgiu adquirit per correu electrònic o mitjançant cerques de pagament. Aquesta informació us permet trobar la manera més rendible d'assignar els recursos de màrqueting per adquirir aquests usuaris.

També podeu comparar els valors del cicle de vida dels clients que hàgiu adquirit mitjançant altres mètodes. Per exemple, podeu comparar els usuaris adquirits mitjançant la cerca orgànica amb els usuaris adquirits a través d'un mitjà social, o bé podeu confrontar el mitjà social i el correu electrònic per saber quin mètode capta usuaris de més valor.

Contingut d'aquest article:

Consultar les dades de l'informe Valor del cicle de vida del client

Seguiu aquests passos per obrir l'informe Valor del cicle de vida del client:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Aneu a la visualització que us interessi.
  3. Obriu la pestanya Informes.
  4. Seleccioneu Públic > Valor del cicle de vida del client.

Les dades del valor del cicle de vida del client estan disponibles en tots els comptes d'Analytics i no requereixen cap canvi al codi de seguiment.

Les dades del valor del cicle de vida del client són acumulatives per als usuaris adquirits durant l'interval de dates d'adquisició que feu servir. No es tracta de dades predictives.

Aquest informe està disponible en visualitzacions d'aplicacions i visualitzacions web.

Per a les visualitzacions web, hi ha dades disponibles a partir de l'1 de març de 2017.

Elements temporals

A l'informe Valor del cicle de vida del client, hi ha dos elements temporals:

Interval de dates d'adquisició: definiu aquest interval de dates si voleu identificar l'interval durant el qual heu adquirit usuaris. Per exemple, pot ser útil analitzar les dades dels usuaris aconseguits durant la publicació d'una campanya només durant la Diada o bé durant una setmana completa, del 18 al 24 de desembre. Aquesta opció de configuració estableix la cohort que analitzeu a l'informe.

Eix X del gràfic: actualment, el valor del cicle de vida del client s'obté a partir d'un màxim de 90 dies. L'eix X del gràfic es divideix en increments (dia, setmana o mes) d'aquest període de 90 dies, començant per l'adquisició, que es pot produir en qualsevol moment durant l'interval de dates d'adquisició. El gràfic il·lustra l'evolució dels valors cumulatius de les mètriques al llarg del cicle de vida del client.

Gràfic de Visualitzacions de l'aplicació per usuari i d'Assoliments d'objectius per usuari

Com es calculen les mètriques

Aquest informe presenta les dades com el valor mitjà acumulat per usuari dividit entre l'increment de temps que feu servir (dia, setmana o mes). Per exemple, si avalueu la mètrica "Sessions per usuari" diàriament, a l'informe es mostra un valor per dia que representa el nombre mitjà de sessions per usuari.

El valor del cicle de vida del client es calcula a partir de la suma del valor de la mètrica dividida entre el nombre total d'usuaris que s'han captat durant l'interval de dates d'adquisició. Per exemple, si heu aconseguit 100 usuaris durant l'interval de dates d'adquisició, la mètrica "Sessions per usuari" es calcula de la manera següent:

Capçalera Dia 0 Dia 1 Dia 2
Sessions acumulades per dia 100 200 300
Sessions per usuari 100 sessions/100 usuaris =

1 sessió per usuari
200 sessions/100 usuaris =

2 sessions per usuari
300 sessions/100 usuaris =

3 sessions per usuari

Podeu analitzar les conversions (transaccions i assoliments d'objectius), els ingressos i el comportament (sessions, durada de les sessions i nombre de visualitzacions de l'aplicació).

Mètriques

Feu servir els menús Mètrica per seleccionar les mètriques que vulgueu comparar a l'informe.

Menús per seleccionar les mètriques comparades

Mètriques disponibles

Aquestes són les mètriques que hi ha disponibles a l'informe:

• Visualitzacions de l'aplicació per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Assoliments d'objectius per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Nombre de pàgines visualitzades per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Ingressos per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Durada de la sessió per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Sessions per usuari (valor del cicle de vida del client)
  • Transaccions per usuari (valor del cicle de vida del client)

Interpretar les mètriques dels gràfics i de les taules

Gràfic

El gràfic il·lustra el valor del cicle de vida dels clients per a les mètriques durant un període de 90 dies en increments de dies, setmanes o mesos. Per exemple, si utilitzeu la mètrica Visualitzacions de l'aplicació per usuari (valor del cicle de vida del client) durant la setmana 1, el nombre mitjà de visualitzacions pot ser de 16; durant la setmana 3, pot augmentar a 22; i vora la setmana 10, pot haver arribat a 35.

Gràfic dels valors cumulatius de les mètriques al llarg del temps

Taula

Les mètriques de la taula es distribueixen segons la dimensió que trieu (a l'exemple següent, per "Canal d'adquisició").

La taula inclou el nombre d'usuaris que heu adquirit durant l'interval de dates d'adquisició, juntament amb dos aspectes addicionals de la mètrica que hàgiu seleccionat en aquest informe, com per exemple:

• Visualitzacions de l'aplicació per usuari (valor del cicle de vida del client): el nombre mitjà de visualitzacions de l'aplicació per usuari durant el seu cicle de vida.
  • Visualitzacions de l'aplicació (valor del cicle de vida del client): nombre total de visualitzacions de l'aplicació de tots els usuaris durant el seu cicle de vida.
Representació tabular dels valors de les mètriques

Dimensions

Utilitzeu el menú Dimensió per seleccionar el context en què vulgueu analitzar els valors de les mètriques.

Menú Dimensió obert

Per exemple, si examineu la dimensió Sessions per usuari (valor del cicle de vida del client), podeu esbrinar quin canal ha generat un nombre més elevat de sessions per usuari.

(Aquest informe utilitza les definicions predeterminades de canals d'Analytics i associa els usuaris als canals d'adquisició corresponents.)

Si analitzeu Ingressos per usuari (valor del cicle de vida del client), podeu saber quin mitjà capta els usuaris amb una mitjana d'ingressos més elevada.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!