[UA] Aktiva användare

Se antalet aktiva användare på din webbplats eller i din app.
Den här artikeln handlar om hur du spårar antalet aktiva användare på din webbplats eller i din app i Universal Analytics. Information om hur du spårar hur användare kommer till din webbplats eller app i Google Analytics 4 finns i [GA4] Rapporten Användarförvärv.
Innehåll i artikeln:

Se data om aktiva användare

Så här öppnar du rapporten Aktiva användare:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Aktiva användare.

Uppgifter om aktiva användare är tillgängliga i alla Google Analytics-konton. Spårningskoden behöver inte modifieras.

Statistik

I rapporten Aktiva användare kan du se den här statistiken:

• Aktiva användare den senaste dagen
  • Aktiva användare de senaste sju dagarna
  • Aktiva användare de senaste 14 dagarna
  • Aktiva användare de senaste 28 dagarna

Hur statistiken kan kopplas till ditt datumintervall

Statistiken i rapporten gäller den sista dagen i datumintervallet som du använder för rapporten. Om ditt datumintervall till exempel är 1 januari till 28 januari:

• Aktiva användare den senaste dagen: antalet unika användare som startade sessioner på din webbplats eller i din app den 28 januari (den sista dagen i datumintervallet).
  • Aktiva användare de senaste sju dagarna: antalet unika användare som startade sessioner på din webbplats eller i din app mellan den 22 januari och den 28 januari (de sista sju dagarna i datumintervallet).
  • Aktiva användare de senaste 14 dagarna: antalet unika användare som startade sessioner på din webbplats eller i din app mellan den 15 januari och den 28 januari (de sista 14 dagarna i datumintervallet).
  • Aktiva användare de senaste 28 dagarna: antalet unika användare som startade sessioner på din webbplats eller i din app mellan den 1 januari och den 28 januari (hela datumintervallet).

Visa data

Aktiva användare den senaste dagen ritas upp om inget annat anges, och övriga mätvärden visas i snabböversikten under diagrammet.

Linjediagram över aktiva användare den senaste dagen

Om du vill visa något annat mätvärde väljer du bara det du vill se …

Alternativ för att välja ytterligare mätvärden i diagrammet

… så visas mätvärdet i diagrammet:

Linjediagram över aktiva användare den senaste dagen och de senaste sju dagarna

Du kan se att diagramlinjerna förändras när du lägger till andra mätvärden och att skalan på Y-axeln förändras för att motsvara de nya värdena.

Vad det innebär

Precis som andra företag vill du hålla koll på användarnas intressenivå.

Om siffrorna motsvarar dina förväntningar har du lyckats.

Om siffrorna ligger under förväntningarna bör du omvärdera dina marknadsföringsåtgärder för att se om du har lämpliga målgrupper och om dina annonser vinner auktioner. Du kan även se efter om det finns någon negativ press eller socialt innehåll som kan påverka trafiken. Även om all marknadsföring och snacket på sociala medier är positivt kanske du skapar tekniska hinder för dina användare med designen av din webbplats eller app.

I de fall du har många aktiva användare under en dag men antalet minskar för användare under längre perioder, kan detta signalera problem med en ny utgåva eller att entusiasmen inte räcker till längre engagemang. Till exempel kanske många användare hämtar appen men sedan inser att den egentligen inte är till nytta för dem eller att den inte fångar deras intresse.