Aktiiviset käyttäjät

Voit tarkastella sivustosi tai sovelluksesi aktiivisten käyttäjien määrää.

Tässä artikkelissa:

Aktiivisten käyttäjien tietojen tarkastelu

Aktiiviset käyttäjät -raportin avaaminen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Yleisö > Aktiiviset käyttäjät.

Aktiivisten käyttäjien tiedot ovat käytettävissä kaikilla Analytics-tileillä. Seurantakoodia ei tarvitse muuttaa.

Tiedot

Näet Aktiiviset käyttäjät -raportista seuraavat tiedot:

• 1 päivän aktiiviset käyttäjät
  • 7 päivän aktiiviset käyttäjät
  • 14 päivän aktiiviset käyttäjät
  • 28 päivän aktiiviset käyttäjät.

Miten tietojen arvot liittyvät ajanjaksoon

Raportin tiedot määräytyvät raportissa käytetyn ajanjakson viimeisen päivän mukaan. Jos ajanjaksosi on esimerkiksi 1.–28. tammikuuta, tiedot määräytyvät seuraavalla tavalla:

• 1 päivän aktiiviset käyttäjät ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi 28. tammikuuta (ajanjaksosi viimeisenä päivänä).
  • 7 päivän aktiiviset käyttäjät ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi 22.–28. tammikuuta (ajanjaksosi viimeisen 7 päivän aikana).
  • 14 päivän aktiiviset käyttäjät ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi 15.–28. tammikuuta (ajanjaksosi viimeisen 14 päivän aikana).
  • 28 päivän aktiiviset käyttäjät ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi 1.–28. tammikuuta (ajanjaksosi kaikkien 28 päivän aikana).

Datan esitystapa

1 päivän aktiiviset käyttäjät -vaihtoehto on valittuna oletuksena, ja lisätiedot näytetään kaavion alapuolella olevissa tuloskorteissa.

Viivakaavio 1 päivän aktiivisista käyttäjistä

Jos haluat valita mitä tahansa muita tietoja, valitse haluamasi tieto…

Kaavion isätietojen valintavaihtoehdot

…niin saat kyseisen tiedon näkymään kaaviossa:

Viivakaavio 1 päivän ja 7 päivän aktiivisista käyttäjistä

Kaavion viivat saattavat muuttua, kun lisäät muita tietoja. Y-akselin asteikko muuttuu uusien arvojen mukaisesti.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Kuten muissakin yrityksissä, myös omassa yrityksessäsi halutaan varmasti seurata käyttäjiesi kiinnostuksen tasoa.

Jos luvut ovat jatkuvasti odotustesi mukaisia, olet löytänyt kultaisen keskitien.

Jos luvut alittavat odotuksesi, arvioi markkinointitoimenpiteesi uudelleen ja selvitä, oletko suunnannut kohdistuksesi tarkoituksenmukaisille yleisöille ja voittavatko mainoksesi huutokauppoja. Voit myös tarkistaa, löydätkö negatiivista uutisointia tai some-sisältöä, joka voisi vaikuttaa liikenteeseen. Vaikka kaikki markkinointi ja some-sisältö olisi positiivista, sivustosi tai sovelluksesi rakenne saattaa aiheuttaa teknisiä esteitä käyttäjille.

Jos sinulla on paljon 1 päivän aktiivisia käyttäjiä mutta vähemmän pidempiaikaisia käyttäjiä, tämä voi viitata esimerkiksi uutta julkaisua koskeviin ongelmiin tai siihen, että käyttäjien alkuinnostus laantuu ennen pitkäaikaista sitoutumista. Monet käyttäjät saattavat esimerkiksi ladata sovelluksen ja huomata tämän jälkeen, ettei sovellus olekaan heidän tarpeidensa tai kiinnostuksen kohteidensa mukainen.