[UA] Aktiiviset käyttäjät

Tarkista sivustosi tai sovelluksesi aktiivisten käyttäjien määrä.
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata sivustosi tai sovelluksesi aktiivisten käyttäjien määrää Universal Analyticsissa. Jos haluat seurata sitä, miten käyttäjät päätyvät sivustollesi tai sovellukseesi Google Analytics 4:ssä, katso lisätietoa [GA4] Käyttäjähankinta-raportista.
Sisältö:

Mistä näen aktiivisten käyttäjien datan?

Näin avaat Aktiiviset käyttäjät ‑raportin:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Yleisö > Aktiiviset käyttäjät.

Aktiivisten käyttäjien data on saatavilla kaikilla Analytics-tileillä. Seurantakoodia ei tarvitse muuttaa.

Mitta-arvot

Aktiiviset käyttäjät -raportissa käytetään seuraavia mittareita:

• 1 päivän aktiivisesti käyttäneet
  • 7 päivää aktiivisesti käyttäneet
  • 14 päivää aktiivisesti käyttäneet
  • 28 päivää aktiivisesti käyttäneet.

Miten mitta-arvot kytkeytyvät valitsemaani aikaväliin?

Raportin mitta-arvot määräytyvät aikavälin viimeisen päivän mukaan, esimerkiksi 1.–28.1. seuraavasti:

• 1 päivän aktiivisesti käyttäneet ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi aikavälin viimeisenä päivänä 28.1.
  • 7 päivää aktiivisesti käyttäneet ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi aikavälin viimeisen seitsemän päivän aikana 22.–28.1.
  • 14 päivää aktiivisesti käyttäneet ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi aikavälin viimeisen 14 päivän aikana 15.–28.1.
  • 28 päivää aktiivisesti käyttäneet ilmaisee niiden yksittäisten käyttäjien määrän, jotka aloittivat istuntoja sivustollasi tai sovelluksessasi aikavälin viimeisen 28 päivän aikana 1.–28.1.

Datan näkyminen

1 päivän aktiivisesti käyttäneet -vaihtoehto on valittuna oletuksena, ja lisätiedot näkyvät ruuduissa kaavion alla.

Viivakaavio 1 päivän aktiivisesti käyttäneistä

Jos haluat nähdä muita tietoja, valitse haluamasi tieto…

Kaavion lisätietojen valintavaihtoehdot

…niin saat kyseisen tiedon näkymään kaaviossa:

Viivakaavio 1 päivän ja 7 päivää aktiivisesti käyttäneistä

Kaavion viivat saattavat muuttua, kun lisäät muita mitta-arvoja. Y-akselin asteikko muuttuu uusien arvojen mukaisesti.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Yrityksessäsi halutaan todennäköisesti seurata käyttäjien kiinnostuksen tasoa ja sen kehittymistä.

Jos luvut ovat säännöllisesti odotusten mukaisia, olette löytäneet kultaisen keskitien.

Jos luvut eivät yllä tavoitteisiin, kannattaa arvioida markkinointitoimenpiteet uudelleen ja selvittää, onko kohdistukset suunnattu yleisöille tarkoituksenmukaisesti ja voittavatko mainoksenne huutokauppoja. Voit myös tarkistaa, löydätkö negatiivista uutisointia tai some-sisältöä, joka voisi vaikuttaa liikenteeseen. Vaikka kaikki markkinointi ja some-sisältö olisi positiivista, sivustosi tai sovelluksesi rakenne saattaa aiheuttaa teknisiä esteitä käyttäjille.

Jos sinulla on paljon yhden päivän aktiivisesti käyttäneitä, mutta vähemmän pidempiaikaisia käyttäjiä, se voi kertoa esimerkiksi uuteen versioon liittyvistä ongelmista tai siitä, että käyttäjien alkuinnostus laantuu ennen pitkäaikaista sitoutumista. Monet käyttäjät saattavat esimerkiksi ladata sovelluksen ja huomata pian, ettei sovellus olekaan heidän odotustensa mukainen tai tarpeeksi kiinnostava.